به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گلکاری رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: این موسسه برای انجام فعالیتهای شاخص پژوهشی از میان ۲۰ موسسه، پژوهشکده و پژوهشگاه ملی بعنوان موسسه برتر معرفی شد.
گلکاری افزود: معرفی ارقام جدید، توسعه سطح زیر کشت ارقام جدید در استانهای دیم خیز کشور، تسریع در انتقال یافتههای تحقیقاتی به بهره برداران، تلاش در جهت توسعه کشاورزی حفاظتی، تولید وتوزیع موفق هستههای بذری، تقویت مشارکت بخش خصوصی در تولید و تامین بذر مورد نیاز کشور و نیز تقویت توانمندی تحقیقاتی با راه اندازی واحدهای نمونه در کشور از عوامل معرفی این موسسه بعنوان برتر ملی بوده است.
او گفت: با تلاش محققان، معرفی رقم در این موسسه از متوسط ۳ رقم در سال به ۱۲ رقم در سال جاری افزایش یافته است.
به گفته رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، امسال در این موسسه ۵ هزار و ۶۰۰ تن هستههای اولیه بذر تولید و در میان پیمانکاران تولید بذر و شرکتهای خصوصی توزیع شده است.
گلکاری افزود: در واگذاری امتیاز تولید بذر ارقام جدید به بخش خصوصی تعداد قراردادهای واگذاری به بیش از ۳۵ مورد بالغ شده است.
او گفت: این موسسه در راستای انتقال آخرین یافتههای تحقیقاتی، معرفی ارقام جدید، ارایه دستورالعملهای فنی و توسعه کشاورزی حفاظتی در ۱۴ استان کشور احداث و در مدیریت پایلوتهای فناوری با همکاری و مشارکت بخش اجرا و کشاورزان پیشرو اقدام نموده است.
در مراسمی که به مناسب روز پژوهش در سالن فجر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد از رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور نیز بعنوان رئیس برتر پژوهشی به مناسب هفته پژوهش تجلیل و قدردانی شد.
در سالجاری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ۱۸۹ طرح تحقیقاتی مصوب را در بخشهای غلات، حبوبات، دانههای روغنی، علوفه و مدیریت منابع در مناطق مختلف کشور به اجرا در آورده است
موسسه تحقیقات دیم کشور که ستاد آن در مراغه واقع شده، در ۱۶ استان دیم خیز فعالیت تحقیقاتی انجام میدهد.
ایستگاه اصلی مناطق سردسیر این موسسه در مراغه، ایستگاه اصلی مناطق معتدل در سرارود کرمانشاه، ایستگاه اصلی مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر در گچساران، ایستگاه اصلی مناطق سرد و کم باران شمال شرق در شیروان خراسان شمالی و ایستگاه اصلی مناطق سرد و کوهستانی غرب در قاملو کردستان واقع است.
انتهای پیام/ک