عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه شاخص کیفیت هوای تهران اکنون به عدد ۱۶۶ رسیده است، اظهار کرد: میانگین شاخص کیفی هوای تهران طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۷ بود که در محدوده ناسالم برای تمام گروهها است.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: طبق پیش بینیهای سازمان هواشناسی این وضعیت تا پایان شب ادامه خواهد داشت و به دلیل اینکه هواشناسی یک ناپایداری جوی را پیش بینی کرده بود، جلسه کمیته اضطرار هوا تشکیل و برای تعطیلی مدارس تصمیم گیری نشد.
شاهسونی با بیان اینکه رکورد بالاترین شاخص کیفیت هوا در تهران شکسته شد، گفت: ایستگاه پیروزی با شاخص کیفیت هوای ۲۱۱ در محدود بسیار ناسالم قرار گرفت و این برای اولین بار در سال ۹۸ است که شاخص کیفیت یکی از ایستگاههای شهر تهران بالای ۲۰۰ می رود و وضعیت هوای ایستگاه پیروزی در شرایط خیلی ناسالم قرار می گیرد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به آلودهترین نقاط پایتخت اظهار کرد: پس از ایستگاه پیروزی، ایستگاه شهرری با ۱۹۰، ایستگاه تربیت مدرس با ۱۷۷، ایستگاه ستاد بحران و شادآباد با ۱۷۴ به ترتیب بالاترین شاخص کیفی هوا در پایتخت را به خود اختصاص داده اند.
او با بیان اینکه در شرایط «ناسالم برای همه»، توصیه میکنیم تا افراد از منزل خارج نشوند، تصریح کرد: در این شرایط گروههای پرخطر و حساس به ویژه بیماران قلبی و ریوی، کودکان، سالمندان، زنان باردار از فعالیتهای طولانی و سنگین خارج از منزل خودداری کنند، سایر افراد نیز فعالیتهای طولانی و سنگین خارج از منزل را تا حد ممکن کاهش بدهند، امور خود را با تلفن یا اینترنت انجام دهند و از رفت و آمد در سطح شهر به ویژه در نقاط آلوده خودداری کنند.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: در روزهایی که شرایط آلودگی هوا برای همه ناسالم است، توصیه میکنیم که افراد فعالیت ورزشی و بدنی در فضای باز انجام ندهند و در فضای بسته ورزش کنند، همچنین گروههای حساس از پیاده روی خودداری کنند.
شاهسونی استفاده از ماسکهای فیلتردار در شرایط ناسالم هوا را ضروری دانست و گفت: در شرایطی که شاخص کیفی هوا برای همه گروهها ناسالم است توصیه میکنیم افراد در صورت ضرورت برای خروج از منزل، از ماسکهای مخصوص P۲ یا N۹۵ استفاده کنند و توجه داشته باشند ماسکهای معمولی یا بیمارستانی مانع عبور ذرات ریز معلق در هوا نمیشود.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به علائم ناشی از آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: افراد در صورت مشاهده علائمی، چون احساس درد یا تنگی در قفسه سینه، سرفه مکرر، تنگی نفس، تپش قلب، سرگیجه، احساس گیجی به پزشک یا مراکز اورژانس مراجعه کنند.
برای اطلاع بیشتر درباره آلودگی هوا و حفظ سلامت بدن گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، توصیه می کند که اخبار زیر را درباره آلودگی هوا مطالعه کنید.
در زمان آلودگی هوا چه کارهایی باید انجام دهیم؟
لزوم مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E و C در روزهای آلوده
فیلترهای خوراکی که سد آلودگی هوا هستند/ توصیههای تغذیهای برای روزهای آلوده
انتهای پیام/
البته هر هفته بايد آب كولر رو عوض كرد چون آبش غليظ ميشه و پمپ آب رو ميسوزونه
با گسترش حمل و نقل برقی و ساخت ناوگان وخودروهای برقی و مترو به سمت شهرهای آینده نگر و پاک برویم تا خود و فرزندان و جامعه ای پاک و سالم داشته باشیم.
,
همه چیمون گره کور خورده
به خاطر خدا پتروشیمی و خودروسازی را از انحصار خارج کنید .
تا آخر زمستان اگر بارش و باد نباشد تکلیف همین است؟
دست نخبگان داخل و خارج را ببوسید و التماس شان کنید که به مملکت سر و سامان بدهند .
آخه این هوایی شده که داریم تنفس می کنیم؟
فکر چند سال بعد رو نمی کنیم؟
به جزء عمومیها تردد نکنند
هوا صاف میشه
شهرداری خائن مخالف هست
سیستم حمل و نقل عمومی که در واقع می تواند تاثیرگذار ترین عامل در کاهش آلودگی باشد، در کشور ما خود از علل عمده آلودگی هواست. براساس آمارهای موجود، آنچه در حال حاضر بهعنوان آلودگی هوا از آن یاد میشود، بیشتر ذرات معلق هستند، ذراتی که ۷۰درصدشان از طریق خودروها ایجاد میشود. در آماری که از سهم آلاینده های هوا تهران منتشر شده است ، می توان سهم زیاد حمل و نقل عمومی در آلوده سازی هوا را مشاهده کنیم؛
سواری شخصی: ۴/ ۱ درصد
خودرو های سنگین :سهم ۴/ ۲۲ درصد
اتوبوسهای بخش خصوصی : ۲/ ۱۸ درصد
اتوبوسهای عمومی شهری : ۶/ ۱۲ درصد
موتورسیکلتها : ۵/ ۱۰ درصد
مینیبوسها : ۲/ ۴ درصدی
من مدرسم اونجاست یاخداااا
۲۱۱ چخبرههههه
فردا داغون میشم که