به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سال ۹۶ بود که سپیده ۲۲ ساله پس از گرفتن مدرک دیپلم با توجه به شرایط مالی خانواده اش در یک مانتو فروشی مشغول به کار شد.
سپیده خیلی زود به یکی از فروشندگان مرد که در مانتوفروشی کار میکرد علاقهمند شد، این در حالی بود که پسر جوان به نام حمیدرضا نیز دلباخته سپیده شده بود.
چند ماه از این ماجرا گذشت تا این که حمیدرضا پیشنهاد دوستی به سپیده داد و دختر جوان که به او علاقهمند بود، جواب مثبت به این پیشنهاد داد و از همان قرار ملاقات نخست در کافه درباره ازدواج و آینده صحبت کردند.
چند ماه از دوستی دختر و پسر جوان گذشت تا این که حمیدرضا تصمیم گرفت به خواستگاری دختر مورد علاقه اش برود و سپیده نیز این ماجرا را با خانواده اش در میان گذاشت و تصمیم بر آن شد که حمید رضا همراه خانواده اش به خانه سپیده برود.
روز خواستگاری
حمیدرضا همراه خانواده اش به خانه سپیده رفت و پس از دیدار خانوادهها و صحبت بزرگ ترها، دختر و پسر جوان به اتاق رفتند و درباره آینده شان صحبت کردند و همه چیز در نگاه اول خوب به نظر میرسید.
در این میان، خانواده سپیده با توجه به شرایط مالی حمیدرضا راضی به ازدواج دخترشان با او نبودند و این در حالی بود که سپیده اصرار داشت با حمیدرضا ازدواج کند و با هم زندگی شان را بسازند. اصرارهای سپیده کافی بود تا خانواده اش جواب مثبت بدهند و خیلی زود مراسم عقد و عروسی این زوج جوان برگزار شد و سپیده با لباس عروس به خانه بخت رفت.
یک سال از ازدواج آنها گذشت و سپیده صاحب یک دختر شد. این در حالی بود که خانواده دختر جوان از همان ابتدا با توجه به مخالفتی که با ازدواج دخترشان داشتند رابطه شان را با او کم کردند و دختر جوان با هر سختی که بود به زندگی در کنار مرد رویاهایش ادامه داد.
درخواست طلاق
یک سال از زمان ازدواج آنها گذشته بود و سپیده که فکر میکرد با به دنیا آمدن فرزندش رفتارهای تند و خشن شوهرش تغییر میکند، وقتی دید کتک کاریهای شوهرش ادامه دارد و حتی به خاطر مصرف مواد مخدر مجبور شده دست به دزدی بزند تصمیم به جدایی گرفت.
سپیده وقتی درباره رفتارهای آزار دهنده شوهرش با خانوادهاش حرف زد، آنها با تلخندی گفتند که ما از روز اول میدانستیم این ازدواج پایان خوشی ندارد و حالا خودت با فرزندت میدانی که چه تصمیمی برای زندگی ات بگیری؛ بنابراین سپیده به دادگاه خانواده رفت و درخواست طلاقش را داد و برای این که حضانت بچه اش را بگیرد، مهریه اش را بخشید و با پول کمی که داشت، زندگی با فرزندش را شروع کرد.
فروش مواد مخدر
مدتی گذشت و شرایط هر روز برای سپیده بدتر میشد تا این که یک روز دایی اش به خانه او رفت و سپیده وقتی پیش روی دایی اش نشست شروع به گریه کرد و گفت: تنهایم و هیچ پولی برای تامین هزینههای خودم و فرزندم ندارم، خانواده ام نیز با توجه به این که شرایط مالی شان خوب نیست نمیتوانند به من کمک کنند و دیگر کم آوردم.
دایی سپیده وقتی حرفهای خواهرزاده اش را شنید پیشنهاد عجیبی را پیش روی او قرار داد. او در ابتدا گفت رازی که میخواهد فاش کند باید نزد خودشان پنهان بماند.
سپیده سکوت کرده بود و منتظر پیشنهاد دایی اش بود که سعید با لبخندی گفت: مدتی است که در کار فروش مواد مخدر فعالیت دارم و از این راه پول خوبی به دست آورده ام، من میتوانم از تو برای فروش مواد مخدر استفاده کنم و این راز بین خودمان پنهان میماند.
زن جوان که دیگر در تنگنا قرار گرفته بود، وقتی دید دایی اش این کار را انجام میدهد، پذیرفت تا در کنار او دست به فروش مواد مخدر بزند.
دو ماه از ماجرای فروش مواد مخدر گذشت و سپیده توانست از این راه هزینههای زندگی اش را تامین کند، اما یک روز وقتی مواد زیادی همراهش بود از سوی ماموران دستگیر و در ادامه مشخص شد که دایی او نیز یک روز قبل با مواد مخدر در خانه اش بازداشت شده است.
مجازات زندان
دایی سپیده در این پرونده به ۱۰ سال زندان محکوم شد، اما سپیده به خاطر این که سابقه دار نبود و مادر یک کودک هم بود به تحمل سه سال زندان با احتساب ایام بازداشتی محکوم شد که با توجه به اعتراض آنها پرونده در دادگاه عالی تحت رسیدگی قرار گرفت و هر دو رای قطعی شد.
زن زندانی
سپیده که حدود هشت ماه است در زندان به سر میبرد، از سرنوشت زندگی اش به تلخی میگوید و ادعا میکند اگر روز اول حرفهای خانواده اش را گوش میکرد و جواب مثبت به یک ازدواج هیجانی نمیداد، کارش به این جا نمیکشید.
سابقه داری؟
نه، تا حالا خلاف نکرده بودم.
چرا در کار فروش مواد مخدر مشغول شدی؟
راه دیگری نداشتم، وقتی دیدم دایی ام پیشنهاد داده و خودش هم در این کار مشغول است به او اعتماد کردم و پیشنهادش را پذیرفتم.
از همسرت خبر داری؟
نه، او اعتیاد داشت و مرا کتک میزد و پس از طلاق دیگر از او خبری ندارم.
نمیدانستی اعتیاد دارد؟
با هم همکار بودیم و هیچ وقت ندیدم که خلاف کند و کسی از خانواده اش نیز از اعتیادش خبر نداشت، اما بعد از مراسم عروسی اعتیادش بیشتر شد و همه متوجه بیماری اش شدند.
چرا بعد از طلاق خانواده ات کمک نکردند؟
خانواده ام وضعیت مالی بدی داشتند و، چون از روز اول با ازدواجم مخالف بودند حمایتم نکردند.
دنبال کار رفتی؟
بعد از ازدواج دیگر به مغازه مانتو فروشی نرفتم، چون به کارگر نیاز نداشت و بعد از طلاق هم به چند شرکت خصوصی رفتم که منشی آن جا شوم، اما از همان ابتدا رفتارشان مشخص بود که در کنار کار باید درخواست شوم شان را هم بپذیرم و چند شرکت هم که مدیران شان مشکل اخلاقی نداشتند با بردن فرزندم به محل کار مشکل داشتند.
میدانستی دایی ات فروشنده مواد مخدر است؟
نه، فقط شنیده بودم مدتی است که وضعیت مالی اش خوب شده است.
چه نقشی در فروش مواد داشتی؟
خودم به صورت خرده فروش کار میکردم و در برخی مواقع هم که مواد زیاد جابه جا میکردند من و فرزندم برای ردگم کردن همراه شان میرفتیم.
نمیترسیدی دستگیر شوی؟
روزهای نخست میترسیدم، اما دایی ام با چرب زبانی هایش وسوسه ام کرد و دیگر ترسی نداشتم.
از بچه ات خبر داری؟
بله، در این مدت که در یکی از زندانهای اطراف استان تهران هستم فرزندم هم کنارم است و امیدوارم مرا به خاطر فرزندم ببخشند.
تحلیل کارشناس
بحرانهای بعد از طلاق
دکتر امان ا... قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه
اغلب زنان پس از طلاق و جدایی دچار بحرانهای روحی و روانی میشوند که اگر به موقع این بحرانها را مدیریت نکنند و توان حل مشکلات را نداشته باشند در دامهایی گرفتار میشوند که آینده شان را تحت الشعاع قرار میدهد. پدیده طلاق به خصوص برای زنان آسیبهای فراوانی به همراه دارد که باید ترمیم شود. زنان مطلقه با جدایی از همسر اگر سرپرست خانوار باشند با مشکلات و مصائب عدیدهای رو به رو هستند و دچار بحرانهای اقتصادی، روحی، روانی و اجتماعی میشوند. از سوی دیگر فقر اقتصادی و فرهنگی آنها را تهدید میکند تا حدی که به جامعه بدبین و با همین طرز تفکر وارد جامعه میشوند و، چون ارزشها، باورها و هنجارهای اجتماعی در آنها ضعیف است به راحتی فریب افراد سودجو را میخورند و دچار مشکلاتی میشوند که سرنوشت شان را به بازی میگیرد. چون قانونهای حمایت از زنان مطلقه و زنان سرپرست خانوار در جامعه ضعیف است، برخی زنان مطلقه توان تحمل فشارهای روحی و اقتصادی را ندارند و به راحتی جذب باندهای تبهکاری، فروش مواد مخدر و... میشوند تا هزینههای خود و فرزندان شان را تامین کنند. این زنان اغلب دچار سرگشتگی، پریشان احوالی، وسواس فکری و روانی هستند و به دلیل فشار اقتصادی برای رهایی از این وضعیت اسفناک به هر کار خلافی گرایش پیدا میکنند. البته نوع بافت فرهنگی و محلههایی که این زنان در آن زندگی میکنند نیز اهمیت دارد، اگر در محیطهای جرم خیز زندگی کنند و از خانوادههای قشر پایین باشند، برای رسیدن به اهداف مالی خود به جرمهای خرد و کلان رضایت میدهند. با توجه به این که تجردگرایی و روابط نامشروع در جامعه رشد یافته است و اغلب دختران و پسران تمایل به ازدواج و تشکیل خانواده ندارند در نتیجه آسیبهای بیشتری جامعه را تهدید میکند و زنانی که طلاق گرفته اند ترجیح میدهند برای کسب درآمد به کار خلاف روی بیاورند تا این که دوباره ازدواج کنند. در این افراد اعتقادات، باورها و ارزشها کم رنگ و در کل شرایط اجتماعی سبب میشود آنها خود را مجرم نشان دهند و، چون بی سرپناه هستند به راحتی به سوی گروههای انحرافی کشیده میشوند و، چون نیاز مالی دارند در پیوستن به گروههای تبهکاری و خلاف برای خود توجیه دارند.
منبع:خراسان
انتهای پیام/