به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جمشید مغازهای اظهار کرد: شیرینی و شکلات همواره جزو صنایع پیشرو در صنعت غذا به شمار میرود، هم اکنون وضعیت این صنعت در شرایط مناسبی قرار دارد.
دبیر انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات با بیان اینکه میزان تولید سالیانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن است، افزود: مصرف سرانه کشور ۱۹ کیلوگرم است و ۹۰ تا ۹۵ درصد بازار داخل را صنایع داخلی تامین میکنند.
وی گفت: ظرفیت تولید نسبت به سالهای گذشته حدود ۳۰۰ تن افزایش یافته اما، همچنان ۹۰۰ هزار تن از ظرفیت اسمی تولید خالی است.
مغازهای با اشاره به صادرات شیرینی و شکلات بیان کرد: سال گذشته ۳۱۸ هزار تن صادرات به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به کشورهای مختلف انجام شده است.
وی با بیان اینکه شیرینی و شکلات ایران به ۶۶ کشور دنیا صادر میشود، تصریح کرد: عراق، افغانستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای سی آی اس، کشورهای اروپای شرقی، آمریکا، ژاپن و استرالیا مقاصد صادراتی شیرینی و شکلات کشور هستند.
دبیر انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات بیان کرد: با توجه به تعرفهای که در کشور وجود دارد و همچنین به دلیل اینکه شکلات کالای گرانی محسوب میشود واردات رسمی آن به کشور بسیار اندک است، به گونهای که در سال گذشته فقط ۵۰ هزار تن واردات رسمی به کشور انجام شده است.
مغازهای با بیان اینکه قاچاق بیشتر در شیرینی و بیسکویت انجام میشود و در شکلات بسیار اندک است، گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز قاچاق بسیار کم شده است.
وی افزود: در بازگشت ارز حاصل از صادرات با مشکل مواجه هستیم، اما از زمانی که شرایط واردات در مقابل صادرات مهیا شد، وضعیت بهتر شده است.
منبع: میزان
انتهای پیام/