به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، تبریز شهری زیبا در شمال غرب و پایتخت تاریخی ایران است؛ شهری با اقلیم کوهستانی که به دلیل مناسب بودن آب و هوای خود تمدن بزرگی را در خود شکل و تاریخچهای غنی را به خود اختصاص داده است.
شهری که متناسب با هر سلیقهای، گزینه مناسبی برای فارغ شدن از هیاهوی زندگی انسانها به شمار میرود. یکی از جذابیتهای دیدنی تبریز، وجود آثاری از گذشته پربار تاریخ آن است. آثاری که از آن با نام خانههای تاریخی یاد میشود. بناهایی کهن که هرکدام در نوع خود کم نظیر و دیدنی هستند. در این گزارش سعی داریم تا شما را با یکی از این آثار تاریخی و کهن آشنا کنیم.
یکی از بناهای تاریخی این شهر، خانه حریری در پیاده راه سنگ فرش شده خیابان تربیت تبریز است. آنچه از شواهد و مدارک موجود به دست آمده این است که خانه حریری متعلق به خاندانی قدیمی از تبریز است که اعضای آن از تاجران معروف تبریز بودند که میتوان از حاجی محمدآقا حریری از سرشناسان دوران مشروطه و نهضت شیخ محمد خیابانی نام برد.
ویژگیهای ظاهری این خانه، وجود دو بخش اندرونی و بیرونی و دو بلوک خانه است که طراحی هر دو بلوک طوری انجام شده که رو به قبله هستند. این بنا که در اوایل دوره قاجار ساخته شد، نمایشی از هنر دیوارنگاری این دوران است. هنری که به جرأت میتوان آن را از مهمترین و پرکاربردترین هنرهای دوره قاجار بر شمرد.
خانه حریری خانهای با وسعت حدود ۴ هزار متر مربع، با نقاشیهای زیبا و اصیل برگرفته از داستان یوسف و زلیخا و داستانهای اساطیری است. این خانه، عنوان زیباترین خانه تاریخی تبریز را به خود اختصاص داده است.
یکی از کاربردهای دیگر این بنا، آشنا کردن مهمانان و گردشگران داخلی و خارجی با تاریخ غنی مطبوعه نگاری به عنوان سردمدار تاریخ مطبوعات ایران است. وجود نقاشیهای دیواری، تنوع طرح، نقش و رنگ آن چشمان هر مخاطبی را به سمت خود جلب میکند. موزه مطبوعات تبریز، در بخش اندرونی این بنا قرار دارد. خانه تاریخی حریری در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
شهر تبریز از جایگاه تاریخی ویژهای برخوردار است که پیشنهاد میکنیم از نزدیک با این شهر تاریخی و جاذبههای آن آشنا شوید.
انتهای پیام/