به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری در جلسهای که با حضور نوراله زاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید برگزار شد، با بیان این که فقر اقتصادی مهمترین عاملی است که عمده ساکنان محلات فرسوده و ناکارآمد شهر تهران را از تلاش برای بهبود شرایط محیطی خود دور کرده است، یادآور شد: اقداماتی که بتواند منجر به افزایش مهارتها و توانمند سازی ساکنان بافتهای فرسوده شود، همواره مورد توجه سازمان نوسازی بوده و از جایگاه ویژهای برخوردار است که در دو حوزه نرم افزاری و سخت افزاری در حال اجرا میباشد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به این که یکی از اقدمات نرم افزاری این سازمان در محلههای فرسوده و ناکارآمد، شناسایی زمینههای شغلی و توانمندیهای ساکنان محلات است، تصریح کرد: این کار از طریق ۶۰ دفتر توسعه محلهای که ارتباط مستمر و مستقیم با ساکنان دارند، در حال انجام است.
علی اکبری اظهار داشت: در برخی محلات به نقطهای رسیده ایم که توانستیم ساکنان را دور هم جمع کرده و برای آنها چرخه اشتغال ایجاد نماییم و در این مرحله آنها نیاز به پشتیبانیها و حمایتهای بخش عمومی دارند.
وی با بیان این که افزایش کیفیت زیست در محلات از طریق تقویت فضاهای عمومی یکی از اقدامات سازمان نوسازی شهر تهران در حوزه سخت افزاری است، عنوان کرد: سازمان نوسازی با ایجاد گذرهای پیاده محور با امکان تعریف اشتغال و یا اجرای مجموعهای از پروژهها تحت عنوان "بازآفرینی فضاهای شهری"، اقدام به شناسایی مراکز و پاتوقهای محله میکند و با تجهیز، کف سازی، جداره سازی و ... فضاهایی را که قابلیت اشتغال غیر رسمی دارند، در اختیار ساکنان محلات قرار میدهد.
علی اکبری از اجرای ۳۰ پروژه بازآفرینی فضاهای شهری در سال جاری خبر داد و متذکر شد: در این پروژه ها، فضاهای سرپوشیده و نیمه سرپوشیده به منظور ساماندهی دستفروشان در ساعتهایی از شبانه روز برای عرضه تولیدات خانگی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران توضیح داد: بطور مثال در محله مینابی در منطقه ۱۵، مرکز محلهای با مساحت ۳۰۰۰ متر مربع به بهره برداری رسید که در این مرکز حدود ۳۰۰ متر مربع فضای سرپوشیده ساخته شده و در اختیار گروههای محلی قرار گرفته تا بتوانند از آن به عنوان مرکزکارآفرینی استفاده نمایند.
علی اکبری یادآور شد: سیاست شهرداری، برخورد قهری با پدیده دست فروشی نیست؛ این پدیده یکی از اجزای جدایی ناپذیر شهرنشینی است و در همه کلانشهرهای دنیا وجود دارد.
علی اکبری با بیان این که سازمان نوسازی به واسطه استقرار دفاتر توسعه محلی در محلات، امکان برنامه ریزی عملیاتی در زمینه کسب و کارهای خرد محلی را دارد، متذکر شد: با ارتباط مستقیم و مستمر با ساکنان محلات هدف میتوان اقدام به تعریف زنجیرههایی کرد که شهروندان بتوانند برای خود شغل تعریف کنند و یا اگر شغلی دارند، مهارتشان را افزایش دهند و این دانش را کسب کنند که چگونه میتوانند به بازار کار متصل شده و محصولات خود را عرضه نمایند و سپس پس اندازها و سرمایههای خرد خود را با یکدیگر تجمیع نموده و هم افزایی ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان نوسازی شهر تهران آمادگی دارد بستری را که در این زمینه ایجاد شده در اختیار صندوق کارآفرینی امید قرار دهد تا نهادها و گروههای محلی بتوانند از حمایتها و پشتیبانیهای این مرکز بهرهمند شوند، چرا که باور داریم با حل مسئله اشتغال، سایر مسائل نیز مرتفع شده و زمانی که ساکنان این محلات توانمند شوند قطعاً لباس بهتری میپوشند، غذای بهتری میخورند و در نهایت میتوانند زیر سقفهای امن تری زندگی کنند.
در این تفاهم نامه مقرر شد، افزایش مشارکت افراد کم درآمد، خانوادههای آنان و اعضای جامعه محلات فرسوده و ناکارآمد شهر تهران در برنامههای توسعه اقتصادی جامعه، ارتقاء ظرفیتها و مهارتهای فردی و اجتماعی افراد کم درآمد از طریق آموزش به ویژه در زمینه نحوه راه اندازی کسب و کارهای کوچک و مدیریت و برنامه ریزی مالی و دسترسی افراد کم درآمد و خانوادههای آنان به منابع مالی خرد از طریق سپرده گذاری و پس اندازهای خرد انجام گردد.
افزایش درآمد و سرمایه افراد کم درآمد از طریق تشویق آنان به پس انداز و انجام فعالیتهای درآمدزا، ایجاد اشتغال و کمک به بهبود معیشت افراد کم درآمد و خانوادههای آنان و تقویت روحیه مشارکتی در راه اندازی کسب وکارهای جمعی از جمله اهم اقداماتی است که مقرر شده در چارچوب این تفاهم نامه صورت پذیرد.
انتهای پیام/