به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان گفت: یکی از روشهای کشت زعفران کشت آیروپونیک یا هواکاشت است. در این روش به جای آب و خاک از رطوبت استفاده میشود و نیازی به تهیه گلدانهای ویژه و تعویض آنها نیست و تمام مراحل تغذیه گیاه تنها از طریق رطوبت محیط صورت میگیرد و پیازها هیچ گونه تماس مستقیمی با آب ندارند.
حمزه عباسی پوربحرانی افزود: بر همین اساس، در منطقه گورکات این شهرستان، ۱۴۰ کیلوگرم پیاز زعفران به روش آیروپونیک در فضای بسته کاشته شد.
او ادامه داد: از بزرگترین مزیتهای این روش استفاده از حداکثر فضا و سطح زیر کشت به سبب طبقاتی بودن و تراکم کشت بالاست و حدود هفت برابر کشت سنتی محصول میدهد و کیفیت محصول نیز بهتر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان بیان کرد: در روش آیروپونیک، احتمال آفات و بیماریهایی که از خاک به زعفران وارد میشود به صفر میرسد.
پوربحرانی عنوان کرد: در این روش که حدود ۴ ماه طول میکشد، از هزار کیلو پیازچه زعفران درشت میتوان معادل یک یا دو کیلو زعفران برداشت کرد.
او گفت: کشت زعفران ارزش افزوده و سود بالایی از صادرات، نصیب تولیدکننده میکند.
انتهای پیام/ک