گیتی خامنه یکی از داوران بیست و دومین جشنواره قصه گویی است. جشنوارهای که هم اکنون در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال برگزاری است. در حاشیه جشنواره با خامنه مجری برنامههای کودک و نوجوان صحبت کردیم. کسی که پس از اینکه از اجرای برنامههای تلویزیونی کمی فاصله گرفت، ارتباطش را با بچهها قطع نکرد.
وی درباره تاثیرگذاری روی بچهها با استفاده از قصهگویی، به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: زمانی که شما میخواهید به بچه آموزش دهید، معمولاً آموزش مستقیم تأثیر کمتری دارد. آموزش غیر مستقیم با بهره گیری از تمام عوامل، المانها و پدیدههای تاثیرگذار میتواند در ذهن بچه قرار بگیرد. قصه به خوبی بچهها را جذب میکند و به شکل ماندگار تاثیراتش را در رفتار آنها نشان میدهد. چه زبانی زیباتر و تاثیرگذارتر از زبان قصه؛ زبان قصه به نوعی زبان بازگویی حقایق، واقعیتها و حتی نصیحتها و پیامهایی است که بزرگترها میخواهند به بچهها بدهند.
خامنه افزود: زبان قصه و نصیحت مستقیم میتواند یکی باشد؛ تفاوت این دو در قالب شیرین، گوش نواز و قابل قبول قصه است. با قصه شما از ذهنیتهای پویای بچهها و نیازهایی که دارند بهره میگیرید. شخصیتهایی را میسازید که بچهها میتوانند راحت با آنها ارتباط برقرار و همذات پنداری کنند؛ با قصه گویی شما کمک کردید که پیامتان به کودک در بهترین فرم ارائه شود. زبان قصه زبانی است که با وجود رقبای قدر مانند موبایل و ابزارهای امروزی طی سالیان سال کماکان میدان را خالی نکرده است. نه فقط در ایران در همه جای دنیا قصه تاثیرگذار است. این تاثیرگذاری نه فقط برای بچهها بلکه برای بزرگترها هم هست. با قصه میشود به دنیای روحی، روانی و فیزیکی بسیاری از شخصیتها در ابعاد مختلف سفر کرد.
این مجری با سابقه در ادامه اظهار کرد: من از بچههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستم. اولین کتابهایی که خواندم؛ اولین فیلمهایی که دیدم و اولین کلاسهای موسیقی که رفتم در کانون بود. کانون نزدیک خانه ما شعبه داشت. از ۵ سالگی وامدار و مرهون آموزشهای کانون هستم. برایم بسیار جالب است که سالیان سال پیوندم با کانون گسسته نشده و به اشکال مختلف ادامه دارد.
داور بیست و دومین جشنواره قصه گویی در پایان درباره این رویداد گفت: تا الان به قدری دوستان برگزاری جشنواره، منظم برنامه ریزی کردند که برایم عجیب است. از ماهها قبل برنامه ریزی صورت گرفت و از ما خواستند آماده باشیم. مسئولان برگزاری این امکان را به داوران دادند که برای بچهها قصههایی را بازگو کنند. کارهای مختلف از نقاط مختلف ایران را برای ما ارسال کردند. بسیار منظم و با شاخصههای درستی برنامههای جشنواره شکل گرفت و داوران زمان داشتند بنشینند، واکاوی و مداقه کنند.
انتهای پیام/