به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «وارش» ساخته احمدکاوری به عنوان تازهترین محصول درحال پخش شبکه سه سیما، از قصهای دم میزند که در سرزمین گیلان روایت میشود؛ قصهای در دل تاریخ که لااقل تا به الان، از نظر ساخت توانسته مخاطب را جذب کند. یکی از نکات این سریال نیز حضور جمع زیادی از بازیگرانی است که ریشه شمالی دارند و احتمالا این امر به سبب استفاده درست از لهجه در روایت داستان است. چنان که افشین سنگ چاپ، از بازیگران «وارش» که چندی پیش شاهد حضور او در سریال «فوق لیسانسهها» نیز بودیم، در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا بر این امر تأکید کرد.
ستگ چاپ بیان کرد: «وارش» قصه چند نسل از شخصیتهای سریال است که در طول یک بازه زمانی، شاهد روایت قصههایی از آنان هستیم. به نظرم ساخت اینجور قصهها در قالب سریال، کاری حساس است و شرایط خاصی در اجزای مختلف از جمله طراحی صحنه و لباس و غیره میطلبد.
این بازیگر همچنین افزود: همین تنوع فضا و سیر تاریخی قصه، با این نوع فضاهای جالب لوکیشنها خودش از امتیازات «وارش» میتواند باشد.
وی درباره ترکیب بازیگران این سریال که عمدتا پیشینه آن سرزمین را دارند، گفت: خود من هم رشتی هستم مثل عمده بازیگران «وارش». به نظرم ایده جالبی بود که برای روایت بهتر داستان و بیکیفیت نشدن آن خصوصا در لهجهها، بچههایی را دور هم جمع کردند که ریشه خانوادگیشان به شمال و رشت برمیگشت.
سنگ چاپ در عین حال درباره برخی گلایهها عنوان کرد: اعتراض را به جای خود باید دید و استفاده کرد. اما واقعا نباید جوری اعتراض کرد که از ریشه و بن بگوییم مثلا فیلمساز نمیفهمد. مثلا در استفاده از بازیگران شمالی که بتوانند همگی لهجه را درست ادا کنند، اینقدر جای نقد وجود ندارد.
وی همچنین گفت: گاه چارهای نیست و از بازیگران بومی نمیتوان بازیگری پیدا کرد که بتواند فلان نقش اصلی را بازی کند. در عین اینکه برای ساخت یک سریال اینقدرها هم وقت و فرصت وجود ندارد.
سنگ چاپ با اشاره به چنین تولیداتی که قابلیت جذب مخاطب دارند، اعتقاد داشت: خیلی وقت است که در تلویزیون شاهد عدم رجوع سریالسازان به سمت اقتباس و یا تولیداتی با قصههای تاریخی بودیم. اگر هم سریالی ساخته میشد در شبکه نمایش خانگی بود که نمونههایش را حسن فتحی ساخت.
این بازیگر درباره اینکه بعد از «فوقلیسانسهها» دوباره شاهد حضور او در «وارش» هستیم، نیز گفت: نمیدانم شانس است یا بدبیاری! من واقعا نمی پسندم که یکهو و پشت سر هم کارهایم پخش شود چون به ضرر من است که همه کارهایم بدون نظم پخش شوند. هرچند اینکه مردم من بازیگر را در چند نقش متفاوت ببینند، خود به خود جذاب است.
وی درباره کیفیت سریال «وارش» به خبرنگار آنا گفت: تا همین چند قسمتی که پخش شده، شخصا قصه را باور میکنم از جمله اینکه در طراحی فضا واقعا تلاش خوبی شده؛ بازسازی چنین قصههایی که در زمان قبلتر میگذرد با این بودجه، قابل احترام است.
افشین سنگ چاپ اینگونه نیز اعتقاد داشت: ما در همان زمان تولید، وقتی قصه را میخواندیم و تلاش عوامل را میدیدیم، حدس میزدیم که به قول معروف سریال بگیرد؛ چون انتخابها درست بود و کارگردان هم کاربلد است. امیدوارم این حدس ما در ادامه نیز واقع شود.
گفتنی است؛ مجموعه تلویزیونی «وارش» به تهیهکنندگی آقای محمودرضا تخشید کاری از گروه فیلم و سریال شبکه سه سیماست که در ۳۴ قسمت به قلم جابر قاسمعلی نگارش شده است. این درام تاریخی-عاشقانه، اقتباسی از رمان مطرح «مهاجران» هاوارد فاست است که قصه پرفراز و نشیبی را به نمایش میگذارد. قصه از دهه ۳۰ آغاز میشود و به دهه حاضر میرسد.
در خلاصه داستان این مجموعه تلویزیونی آمده: یارمحمد برای فرار از گرسنگی و خشکسالی به شمال کشور میرود تا شغل ماهیگیری را پیشه کند. او که نمیداند ماهیگیریِ آن منطقه در سلطه گردنکشی به نام تراب است، به دریا میزند و مقابل تراب میایستد. وارش بیوه جواد که سالها تراب در خیال ازدواج با اوست، با دیدن دلاوری یارمحمد دل به او میبندد و به تراب جواب رد میدهد. تراب نقشهای میچیند تا یارمحمد را از سر راه بردارد، اما اتفاقی که هیچکس انتظارش را نمیکشد، از راه میرسد و سرنوشت آدمها را به هم پیوند میزند.
علیرضا کمالی، بهنام تشکر، علیرضا جلالی تبار، هدایت هاشمی، برزو ارجمند، امیررضا دلاوری، داریوش کاردان، شهرام قائدی، رحیم نوروزی، رامین راستاد، مهدی امینی خواه، سهیلا رضوی، حدیثه تهرانی، نیلوفر شهیدی، الهام طهموری، علی سلیمانی، فرخ نعمتی، کورش سلیمانی، نسرین بابایی، افشین سنگچاپ، آوا دارویت، قربان نجفی، فریبا طالبی، مینا نوروزی، فریده دریامج، سهی بانو ذوالقدر، ساناز سماواتی، وحید شیخ زاده، پیام احمدی نیا، بهراد خرازی، فرج الله گلسفیدی، انوش نصر، کرامت رودساز، حمیدرضا داوری، مهدیه کوهستانی و … از بازیگرانی هستند که در این سریال بازی کردهاند.
منبع:آنا
انتهای پیام/