به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، بررسی صلاحیت داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بیست و ششم آذر در هیاتهای اجرایی به پایان رسید و داوطلبانی که در این مرحله رد صلاحیت شدند.
به استناد ماده ۵۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی داوطلبان رد صلاحیت شده چهار روز فرصت دارند تا شکایت خود را مبنی بر رد صلاحیت به هیات نظارت استان اعلام کنند.
بر همین اساس، فرصت اعتراض به تایید نشدن صلاحیتها از دیروز (پنجشنبه ۲۸ آذر) آغاز شده و تا چهار روز (یکشنبه اول دی) ادامه دارد.
قائم مقام هیات نظارت بر انتخابات استان بوشهر گفت: این هیات در این مدت در استانداری مستقر است تا داوطلبانی که رد صلاحیت شدهاند، شکایت و مدارک خود را ارائه دهند.
خلیل رضایی با اشاره به روند فعالیت این هیات، افزود: نخستین مرحله فعالیت هیات نظارت بر انتخابات، بررسی استعفای مسئولان متقاضی داوطلبی انتخابات مجلس بود که طبق قانون ۶ ماه قبل از آغاز ثبت نام باید استعفا میدادند.
او ادامه داد: در زمان ثبت نام از داوطلبان هم که از دهم تا شانزدهم آذر صورت گرفت، نمانیدگان ما حضور داشتند و بر کارها نظارت میکردند که در این مدت ۱۹۶ داوطلب در چهار حوزه انتخابیه استان بوشهر نام نویسی کردند.
قائم مقام هیات نظارت بر انتخابات استان بوشهر بیان کرد: تشکیل هیات اجرایی برای بررسی صلاحیت این داوطلبان هم با حضور نمایندگان ما و تعامل با فرمانداریها و بخشداریها صورت گرفت.
رضایی ادامه داد: هیات اجرایی انتخابات مجلس، یازده عضو دارد که سه عضو ثابت هستند شامل فرماندار، دادستان و رئیس اداره ثبت احوال، و هشت نفر هم از معتمدان منطقه هستند که هیات نظارت آنان را تایید میکند.
او با اشاره به فرصت ۱۰ روزه هیات اجرایی ۱۰ برای بررسی صلاحیت داوطلبان، گفت: داوطلبانی که در این مرحله صلاحیتشان تایید نشود علت رد شدن صلاحیت را محرمانه به آنها میگویند و چهار روز فرصت دارند شکایت کنند.
قائم مقام هیات نظارت بر انتخابات استان بوشهر افزود: طبق ماده ۵۲ قانون انتخابات، هیات نظارت علاوه بر رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده در هیات اجرایی، در مورد صلاحیت داوطلبان تایید صلاحیت شده نیز باید اظهار نظر کند که بر این اساس تا ۲۱ دی به مدت ۲۰ روز وقت داریم صلاحیت داوطلبان را بررسی کنیم.
رضایی عنوان کرد: در این مدت صلاحیتها را با توجه به استعلامهای جدیدی که از مراجع چهارگانه میرسد و تحقیقات محلی بررسی و پس از دریافت نظر هیات مرکزی نظارت، نتیجه را اعلام میکنیم.
او تاکید کرد: هیات نظارت شواری نگهبان، بی طرفانه و مقتدرانه، طبق قانون کار خود را انجام میدهد.
قائم مقام هیات نظارت بر انتخابات استان بوشهر بیان کرد: سپردن مسئولیت به اشخاص مستلزم معیارهایی است و شورای نگهبان برای بررسی این معیارها، خطکشی سیاسی نداشته، ندارد و نخواهد داشت و تنها خطکش ما، قانون است.
رضایی همچنین از رسانهها و فعالان شبکههای اجتماعی خواست تا نتیجه بررسی صلاحیتها مشخص نشده ازهر گونه پیش داوری درباره داوطلبان خودداری کنند.
در استان بوشهر در چهار حوزه انتخابیه در مجموع ۱۹۶ داوطلب برای انتخابات مجلس یازدهم ثبت نام کردند که پس از انصراف ۸ داوطلب، بررسی صلاحیت ۱۸۸ داوطلب در هیاتهای اجرایی در چهار حوزه انجام گرفت و از مجموع ۱۸۸ داوطلب، ۱۸۴ داوطلب تایید صلاحیت شدند و صلاحیت ۴ داوطلب ( یک نفر در حوزه بوشهر، گناوه و دیلم، و سه نفر در حوزه دیر، کنگان، جم و عسلویه) مورد تایید قرار نگرفت.
انتهای پیام/ک