مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه گفت : اجرای طرح ملی «فهما» موجب بهره‌مندی کانون‌های مساجد از الگو‌های برتر می‌شود.

به گزارش     گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،حجت الاسلام افشین کلات پور مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه در مورد طرح ملی «فهما» که در قالب تعیین شاخص‌های هشت گانه برای ارزیابی و رتبه‌بندی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در استان کرمانشاه در حال اجراست، گفت : فهما یک رویداد ملی در سطح مساجد کشور است که فعالیت‌ها را در این مکان مذهبی ساماندهی خواهد کرد.

او گفت : ارتقا فعالیت‌های قرآن و عترت، شبکه سازی و ساماندهی، ارتقا فعالیت‌های هنری و ادبی کانون‌ها، ارتقا فرهنگ کتاب و کتابخوانی، غنی سازی اوقات فراغت، مناسبت‌های ملی و مذهبی و فضای مجازی و رسانه و خلاقیت و نوآوری شاخص‌های این طرح هستند.

این مسئول گفت: این طرح یک طرح زیست بوم مجازی و بانک اطلاعاتی فراگیر از کانون‌های مساجد کشور در مباحث فرهنگی- هنری، مجازی و شبکه سازی است.

او گفت: بهره‌مند شدن مجموعه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از الگو‌های برتر شناخته شده در این رویداد یکی از مهم‌ترین اهداف این طرح به شمار می‌رود.

حجت الاسلام کلات پور گفت: «فهما» سعی دارد کانون‌ها را بهتر معرفی کند تا در سطح کشور دیده شوند و ساماندهی و انسجامی به کانون‌ها بدهد و خروجی آن رتبه بندی کانون‌های مساجد است.

او گفت: جهت رسیدن به این هدف اقدامات شایسته‌ای انجام شده است و به این منظور کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان موظف به انجام عضوگیری شده‌اند و با مسئولین ذیربط رایزنی‌های لازم صورت گرفته است.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه گفت: از آنجا که امسال نخستین سال اجرای طرح «فهما» در سطح کشور است لازم است مساجد برنامه‌های فرهنگی را با جدیت بیشتر دنبال کنند و برای اجرای آن‌ها با ارائه برنامه منسجم بتوانند کسب رتبه کنند.

حجت الاسلام کلات پور گفت: بر اساس ابلاغیه جدیدی که به کانون‌های فرهنگی-هنری ارسال شده است باید کانون‌ها اجرای موسیقی و سرود مذهبی داشته باشند و همچنین تمام کانون‌ها گروه تئاتر را فعال کنند تا در مناسبت‌های مختلف در صورت نیاز برنامه داشته باشند.

او به محاسن این طرح اشاره کرد و گفت: با طرح «فهما» امکانات تقسیم می‌شود و زمینه ثبت فعالیت برای افرادی که در نقاط دور دست هستند فراهم می‌شود تا کسانی که در مرکز کشور هستند بتوانند آن فعالیت‌ها را ببینند و معایب و محاسن فعالیت‌ها در اختیار مسئولین قرار بگیرد.

این مسئول افزود: یکی دیگر از محاسن این طرح توزیع عادلانه امکانات بین کانون‌های مختلف است که با این رویکرد کانون‌های مرکز و کانون‌هایی که در نقاط دور دست قرار دارند یکسان باشد.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه افزود: همچنین در این راستا کانون‌های ضعیف را شناسایی می‌کنیم که با تقویت آن کانون‌ها بتوانیم آن‌ها را نیز وارد اعضای این طرح کنیم تا بتوانیم انقلابی را در بحث فرهنگی به وسیله کانون‌ها شکل بگیرد و مردم دوباره جذب مساجد شوند.

این مسئول با بیان اینکه بر اساس بیانات مقام معظم رهبری استان کرمانشاه سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی است به شمار می‌رود، افزود: این استان در هشت سال دوران دفاع مقدس هم خط مقدم جبهه‌ها بود و بسیاری از زیر ساخت‌ها در زلزله سال ۹۶ و همچنین سیل امسال به لحاظ اقتصادی و اجتماعی متضرر شده‌اند به همین جهت انتخاب این استان به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد می‌تواند زمینه تحولات بسیاری را در این استان فراهم کند.

او با اشاره به اینکه کانون‌های مساجد با اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری می‌توانند امتیاز بالایی کسب کنند گفت: مسئولان نیز باید در این زمینه همکاری لازم را به عمل آورند و به منظور ارتقا فرهنگ وارد عرصه شوند.

حجت الاسلام کلات پور افزود: با اجرای برنامه‌های متنوع و خلاقیت در انجام برنامه‌ها بتوانیم عنوان پایتخت فرهنگی- هنری مساجد ایران را از آن استان کرمانشاه کنیم.

او از اجرای طرح شنبه‌های کتاب در سطح کانون‌های مساجد استان کرمانشاه خبر داد و افزود: در این طرح امام جماعت مسجد کتاب‌هایی با عناوین مختلف معرفی کرده و در جمع نخبگان چند صفحه‌ای مطالعه می‌کند و به نقد و بررسی کتاب می‌پردازد.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه هدف از اجرای این طرح را افزایش سرانه مطالعه استان دانست و گفت: در حال حاضر ۵۰ کانون فرهنگی-هنری مساجد در استان مجهز به کتابخانه هستند.

حجت الاسلام کلات پور طرح یک مسجد یک حقوقدان را یکی از طرح‌های مؤثر و مفید عنوان کرد و افزود: کانون‌های مساجد در این راستا به شدت مشارکت می‌کنند.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه افزود: همچنین در سطح استان کرمانشاه ۵۶۲ کانون فرهنگی هنری وجود دارد که ۶۳ درصد در نقاط روستایی و ۳۷ درصد در مناطق شهری واقع شده‌اند .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.