به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، احمد ملایری فرماندارشهرستان میامی بابیان اینکه پروژههای آبخیزداری با ۴ حوضه در این شهرستان ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: تاکنون ۵۹ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای آن در نظر گرفته شده است.
او در بازدید از پروژههای آبخیزداری در حال اجرا شهرستان میامی حوضههای قدس و ارمیان افزود: پروژههای آبخیزداری و اثر بخشی بسیار زیاد در حفاظت خاک، کاهش خطرات سیلاب و همچنین تقویت منابع آبهای زیرزمینی و ایجاد امنیت برای ساکنان، اجرای عملیات آبخیزداری را ضروری و توجه به مدیریت جامع حوضههای آبخیز را مهم برشمرد.
ملایری میزان اعتبار مصوب پروژههای آبخیزداری شهرستان میامی ۵۹ میلیاردریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی سال ۱۳۹۸ اعلام کرد و ابراز داشت: اجرای عملیات آبخیزداری برای ساکنان روستا مهم و موثر است و این پروژهها در پایداری اشتغال در بخش کشاورزی و تولید تاثیر به سزایی دارد.
فرماندارشهرستان میامی گفت: منابع طبیعی بستر حیات و توسعه پایدار است و حفاظت و نگهداری از منابع طبیعی، جنگلها و مراتع باید اولویت همه مسئولان باشد، زیرا این منابع ارزشمند هستندواجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در شهرستان باید با جدیت و قوت دنبال شود.
او بیان کرد: نقشآفرینی تولید و اشتغال با پایداری، حفظ و توسعه منابع طبیعی محقق خواهد شد.
اجرای پروژههای آبخیزداری با اعتباری بالغ بر ۵۹ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی // نهادینه کردن مشارکت مردم در راستای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی
محمدعلی رضایی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی نیز گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری یکی از طرحهایی است که در حفاظت از منابع آب و جلوگیری از هدر رفت آن موثر است.
رضایی یکی از ملزومات موفقیت پروژههای منابع طبیعی را مشارکت مردمی دانست و افزود: ما در شهرستان برای ترویج مشارکتهای مردمی هم برنامه ریزیهایی داریم و آموزش و فرهنگ سازی جوامع محلی را در مباحثی مانند آبخیزداری دنبال میکنیم.
او تاکید کرد: اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری گامی موثر در راستای حفاظت از منابع آب است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی گفت: آبخیزداری از مجموعه اقداماتی است که به منظور تقویت سفره¬های آب زیرزمینی جلوگیری از خسارت سیلاب در اراضی کشاورزی و بهره وری بهتر از نزولات آسمانی و جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ پوش گیاهی در حال توسعه میباشد.
رضایی در بخشی دیگر با اشاره به پیشبرد مباحث تسهیل گری در کنار اجرای طرحهای آبخیزداری مکانیکی و بیولوژیکی در حوزه روستاها و نقاط بحرانی که خطر وقوع سیل وجود دارد، ادامه داد: در این راستا به منظور آگاه سازی روستائیان افراد تسهیل گر از سوی منابع طبیعی با مردم در خصوص عملیاتهای اجرایی مشورت میکنند تا در کنار جذب مشارکتهای مردمی در انجام پروژه ها، برگزاری دورههای منابع طبیعی و آبخیزداری ویژه روستائیان و جوامع محلی را نیز داشته باشیم.
او نهادینه کردن مشارکت مردم در راستای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی را ضروری دانست و تأکید کرد: امروزه موضوع توجه و حفاظت از منابع طبیعی، یک بحث فرهنگی است و باید بافرهنگ سازی مردم را به سمت حفاظت از منابع خدادادی تشویق کنیم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی با اشاره به اهمیت موضوع منابع طبیعی و حفظ آن، اظهار داشت: در حالیکه همه بر اهمیت حفظ منابع طبیعی به عنوان سرمایه ملی و میراثی که به نسلهای آینده نیز تعلق دارد، تاکید دارند، اما بودجه مناسب برای حفاظت از این منابع در اختیار گذاشته نمیشود.
انتهای پیام / م