به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، همتی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با بیان اینکه فرو نشست زمین به عنوان یکی از مخاطرات طبیعی بوده و بسیاری از دشتهای ایران با آن روبرو هستند، اظهار کرد: نشانههایی از فرو نشست زمینهای کشاورزی در جنوب شهر قیر شناسایی شده است.
او افزود: در این پدیده زمین در ابعاد چند صد متر مربع و به میزان چند سانتی متر نسبت به اراضی اطراف فرو نشست کرده و باعث ایجاد شکافهایی به عرض چند ده سانتی متری در اطراف اراضی فرو نشسته شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از راههای اصلی و زود بازده برای جلوگیری از فرو نشست زمین مدیریت منابع آبی و فرهنگ سازی در این زمینه است که با رعایت آن میتوان جلوی این پدیده شوم را گرفت.
همتی ادامه داد: خاک یک منبع ارزشمند و تجدید ناپذیر بوده و تنها بستر حیات است که برای یک سانتی متر از آن به ۳۰۰ تا هزار سال زمان نیاز است و خاک طی عمر انسان تشکیل نمیشود.
او با تاکید بر اینکه کشاورزی و باغداری مهمترین فعالیت اقتصادی و اشتغال زا در این شهرستان است، تصریح کرد: کشاورزی شدیدا به آب وابسته بوده و هرگونه برنامه ریزی برای توسعه در این بخش منوط به مدیریت درست منابع آبی و تأمین منابع جدید در این بخش است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین بیان کرد: اجرای طرح انتقال آب سد سلمان فارسی به دشتهای قیروکارزین به وسیله لولههای GRP مهمترین اقدام ممکن در راستای کاهش برداشت از منابع آب زیر زمینی و جلوگیری از تخریب اراضی و خاک است.
او به اجرای طرحهای آبیاری نوین و راه اندازی کشتهای گلخانهای به عنوان دیگر راهکارهای حفاظت از خاک نیز اشاره کرد و گفت: از این طریق میتوان منابع آبی را به صورت بهینه استفاده و محصول بیشتر و با کیفیت تری به بازار عرضه کرد.
خطر فرو نشست اگر ادامه یابد فردایی خطرناک را رقم خواهد زد، در صورت مدیریت صحیح و اصولی به فرصتی گرانبها برای رشد و توسعه بدل میشود، آب به هر اندازه که بخواهیم در دسترس ما نیست، پس باید با مدیریت صحیح و علمی، آن را هدر ندهیم.
قیروکارزین با بیش از ۵۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.
انتهای پیام/