به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،نظیف رئیس انجمن دوستی ایران و ارمنستان در نشست تخصصی ارس دروازه ورود به اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: باید با ایجاد تسهیلاتی در رویههای موجود، از فرصت همکاری با اتحادیه اوراسیا نهایت استفاده را برد و توافقنامه منعقد شده بین ایران و این اتحادیه را در عمل اجرایی کرد.
او افزود: در کدگذاری کالاها، وحدت رویهای با کشورهای اوراسیا نداریم که باید این مشکل را در ضمن تشکیل کارگروه کالایی رفع کرد.
نظیف گفت: منطقه آزاد ارس، تنها راه ارتباط زمینی ایران با اتحادیه اوراسیا از طریق ارمنستان است، اما متاسفانه این منطقه آزاد، در کشورهای عضو این اتحادیه و از جمله در ارمنستان ناشناخته است.
او گفت: معرفی شایسته ارس و قابلیتهای آن، برای نقش آفرینی موثر این منطقه آزاد در ایجاد یک رابطه ثمربخش بین ایران و اوراسیا ضرورتی اولویت دار است.
شاسفندعضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ارس و مسوول هماهنگی و انسجام بخشی فعالان اقتصادی و دستگاههای دولتی با اتحادیه اوراسیا در منطقه آزاد ارس از برگزاری کنفرانس بین المللی ارس؛ دروازه ورود به اوراسیا در اردیبهشت سال ۹۹ در جلفا، مرکز منطقه آزاد ارس خبر داد.
حسن نژادمدیر نوردوز منطقه آزاد ارس نیز در این نشست تخصصی گفت: صادرات از پایانه نوردوز در هشت ماهه امسال، ۷۰درصد رشد نشان میدهد و اگر موافقتنامه اوراسیا اجرایی شود، حجم صادرات از این پایانه مرزی که تنها نقطه ارتباط زمینی ایران با کشوری از اعضای اوراسیا است، افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
حسن نژاد افزود: سازمان منطقه آزاد ارس برای ایجاد زیرساختها در نوردوز، تاکنون افزون بر ۲۰ میلیارد تومان هزینه کرده است، اما برای تحقق برنامه افزایش صادرات بویژه به اوراسیا نیازمند تقویت این زیرساختها هستیم.
او گفت: ایجاد هاب لجستیک نوردوز و تقویت زیرساختهای حمل و نقل ریلی و جادهای در نودوز به افزایش صادرات از منطقه آزاد ارس منجر خواهد شد.
منطقه آزاد ارس با وسعت ۵۱ هزار هکتار در ۱۳۷ کیلومتری شهر تبریز در مجاورت دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته و علاوه بر ظرفیتهای صنعتی دارای استعدادهای مناسبی در زمینه کشاورزی و گردشگری است.
انتهای پیام/ک