به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جلیل محبی کارشناس حقوقی در نشست تصویب لوایح FATF و آثار و پیامدهای آن بر حکمرانی مالی و تجارت بینالمللی ایران که در پژوهشکده تحقیقات راهبردی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شده بود، گفت: زمانی که آمریکا رسما علی رغم مخالفت کشورها از کنوانسیون خارج میشود و خروجش را نوعی افتخار میداند، یعنی کنوانسیون برایش آوردهای نداشته که تصمیم به خروج از آن را گرفته است.
او ادامه داد: رسانهها نباید القا کنند که ما از منظر نظامی ممکن است دچار محدودیتهایی شویم و پیوستن به CFT و پالرمو موجب ضررهایی برای ما میشود.
این کارشناس حقوقی تصریح کرد: میگویند اگر به FATF نپیوندیم، ما را تحریم میکنند. ما را تحریم کنند، مگر تحریم دیگری باقی مانده است که نکرده باشند. یا میگویند اگر به FATF نپیوندیم جنگ میشود در حالی جنگ اگر میخواست بشود، تا الان شاهد جنگ بودیم.
او افزود: رسانهها باید توجه کنند که اطلاعات درست و دقیق به مردم ارائه کنند. یعنی رسانهها تشریح کنند، چه چیزی موجب میشود که هم اکنون به کنوانسیون بپیوندیم و یا نپیوندیم. میگویند FATF نهادی برای شفافیت است. شفافیت مسأله عقلایی است. FATF میگوید شفاف باشید تا بتوانیم بفهمیم چگونه عمل میکنید. ظاهر این ماجرا بد نیست، اما باید پرسید آیا این موضوع به نفع ما تمام میشود؟
این کارشناس حقوقی با اشاره به طرح سهمیهبندی بنزین، تصریح کرد: در ماجرای اخیر که دولت بی تدبیری کرد، کدام کارشناس به دولت مشاوره داده است که همزمان بنزین را گران کند و سهمیه بندی را در بدترین زمان و بدون اطلاع رسانی کارشناسان و مردم انجام دهد. ما در این باره تحقیق کردیم و متوجه شدیم که همه کارشناسان و نهادهای امنیتی مخالف این موضوع بودند.
محبی گفت: امروز به دلیل انواع تحریمها امکان مبادله ارزی نداریم و تحریمهای ناعادلانه را دور میزنیم. دور زدن تحریمها مقابله جمهوری اسلامی ایران با تحریمهای ظالمانه است در حالی که FATF میگوید شفافیت ایجاد کنید تا من نگذارم تحریمها را دور بزنید.
او ادامه داد: اگر عاقل باشیم، عقلای قوم باید بگویند چراغ FATF را خاموش کنید تا درب دیگری باز کنیم و تحریمهای ناعادلانه را دور بزنیم.
این کارشناس حقوقی تصریح کرد: FATF در حال فشار برای اجرای توصیههایش است تا تحریمها را دور نزنیم. FATF، چهل توصیه به ما کرده است. قبلا هم توصیههایی در دولت نهم و دهم کرده بود که با این ۴۰ توصیه متفاوت است. از این ۴۰ توصیه، ۳۸ توصیه عملی شده است که از اینها، دو قانون تصویب شده و مابقی آئیننامه دولتی است و تنها کنوانسیون پالرمو و CFT باقی مانده است. این در حالی است که FATF تنها ۱۳ مورد از اقدامات ایران را پذیرفته و ۲۷ مورد باقی مانده است. سوال ما این است که چرا دولت تنها به این دو کنوانسیون اصرار دارند.
او ادامه داد: فکر میکنم اینها بازی سیاسی و سرگرم کردن مردم و نهادهای دولتی است. دولت باید پاسخ بدهد چرا ۲۷ مورد را اجرایی نکرده است. دولت برای جامعه خوراک امنیتی ایجاد میکند. دولت هم گفته و ظریف نیز تأکید کرده که من هیچ تضمینی از منافع حاصل از پیوستن به FATF نمیدهم. آیا عجیب نیست در شرایط تحریم دولت تاکید به پیوستن به FATF میکند.
این کارشناس حقوقی تصریح کرد: کلیگویی خوراک سیاسی ایجاد کردن و ایجاد دعوا است، ما باید تحریمها را دور بزنیم. ۱۹۸ کشور به FATF پیوستهاند، ولی این کشورها مانند ما تحریم نیستند. اگر تحریم بودند، از FATF خارج میشدند تا بتوانند تحریمها را دور بزنند.
او افزود: هر وقت تحریمها برداشته شد، ثبات ارزی ایجاد شد و مشکل بانکی نداشتیم، من اولین موافق پیوستن به FATF میشوم. با پولشویی نباید سر ما را کلاه بگذارند. منظور آنها از پولشویی دور زدن تحریمها است.
انتهای پیام/