نشست تخصصی کمیته‌های مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه از موزه‌ها برگزار شد.

عزم وزارتخانه میراث فرهنگی برای مدیریت بحران و حفاظت همه جانبه از موزه‌هابه گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا کارگر مدیر کل امور موزه‌های کشور، در اولین نشست تخصصی کمیته‌های مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه از موزه‌ها گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف کمیته بحران ارتباط با دستگاه‌ها، سازمان‌ها و اداراتی است که در امر مدیریت بحران در موزه‌ها به نوعی با یکدیگر مرتبط هستند. میراث فرهنگی در وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشتاز در ایجاد واحد مدیریت بحران است و امیدواریم که برنامه‌های مرتبط با این امر به خوبی پیش برود.

او افزود: متاسفانه در کشور ما کارنامه خوبی در بحث مدیریت بحران وجود نداشته و امروز همه دنیا از لحاظ بحران آسیب پذیر هستند؛ عمدتاً پیشگیری‌ها و واکنش‌ها آنچنان که باید و شاید خوب نبوده است، اما برخی از کشور‌ها در بحث بازسازی خوب عمل کرده اند. ما نیز از نظر بحران آسیب پذیر هستیم و می‌دانیم که حوادث آینده قابل پیش بینی هستند، اما متاسفانه خیلی به توانایی‌های فردی خود تکیه می‌کنیم و در خصوص همکاری عملکرد مناسبی نداریم.

مدیر کل امور موزه‌های کشور بیان کرد: ما بایستی بر بحث پیشگیری از وقوع بحران‌ها کار کنیم و بدانیم بعد از وقوع یک بحران وظایف همه ارکان موزه چیست. در واقع اصول طراحی کمیته مدیریت بحران ایجاد زبان مشترک، معرفی و شرح وظایف ارکان مختلف است.

کارگر گفت: ما تلاش می‌کنیم با کمک یکایک شما در بحث حفاظت از میراث فرهنگی، موزه ها، کارمندان و بازدیدکنندگان برای شناسایی بحران‌ها و ایجاد شرایط لازم برای پیش بینی و بازسازی آماده شویم تا پس از وقوع بحران‌ سرزنش نشویم؛ زیرا امانتدار مهم‌ترین داشته‌های مردم کشورمان هستیم و موزه دار‌ها قطعاً بزرگترین امانتدار‌ها هستند.

طالبیان معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم بر لروم پیشگیری از وقوع بحران تاکید کرد و گفت: باید تلاش و هم افزایی کنیم و آموزش و توانمندسازی را در اولویت قرار دهیم تا در خصوص پیشگیری از وقوع بحران عملکرد مناسبی داشته باشیم.

او گفت: ما پیش از این کار‌های خوبی در این زمینه انجام دادیم و کمیته‌های بحران شکل گرفتند و به سپر آبی که یکی از نهاد‌های بین المللی است، پیوستیم. هم اکنون نیز سفیر اتریش اعلام کرده که برای همکاری با کارگاه پیشگیری و مدیریت بحران آمادگی دارد. مجموعه آتشنشانی نیز اعلام آمادگی کرده که می‌تواند با کمک مدیران موزه به صورت عملی وارد موزه‌ها شود و آموزش‌های لازم را به کارکنان موزه‌ها بدهد.

معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: خوشبختانه انسجام لازم برای مدیریت بحران در موزه‌ها شکل گرفته و حفاظت در میراث فرهنگی اولویت اول ماست.

فاطیما محسنی دبیر کمیته مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه‌های کشور، هم عملکرد کمیته مدیریت بحران موزه‌های کشور را مرور کرد و گفت: مدیریت بحران یک فرآیند پیوسته است و مهم‌ترین سطح آن پیشگیری و آمادگی است. در همین زمینه در قالب کمیته مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه‌های کشور، کمیته‌های اصلی و کمیته‌های اجرایی شکل گرفته اند.

او اظهار کرد: ما تا به امروز دستورالعمل‌هایی را برای فاز پیشگیری تعریف کردیم. در فاز آمادگی نیز کار‌هایی انجام دادیم که پس از وقوع بحران احتمالی بتوانیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن بحران را حل کنیم. در فاز بازسازی نیز سعی کردیم با تعریف دستورالعمل‌هایی احیا و توانمندسازی موزه را در نظر بگیریم.

محمود قدیری معاون حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتش‌نشانی هم، ضمن اظهار خوشحالی از تشکیل کمیته مدیریت بحران در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: نگاه ما این است که ساختار خود ساختمان امن باشد و تمام جوانب را با هم می بینیم. پس از دید آتش‌نشانی جنبه های مختلف مهم هستند. بنابراین این سوال پیش می آید که چرا در زمان طراحی یک موزه نظر آتش‌نشانی پرسیده نمی شود؟ این سوال درباره مدارس نیز مطرح است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.