به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ارسلان زارع، استاندار گیلان در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان با بیان اینکه مشکلات برخی از طرحهای اقتصادی استان تنها سرمایه در گردش و تسهیلات بانکی نیست، گفت: مشکلات بسیاری از این طرحها با همکاری دستگاههای اجرایی استان، برطرف شده و تنها نیازمند بررسی و واکاوی برای حصول نتیجه است.
او استفاده از توان و ظرفیتهای گردشگری را عامل توسعه گیلان دانست و افزود: طبق قانون تبصره ۱۸، طرحهای مختلفی در بخشهای صنعت، کشاورزی و گردشگری استان در نظر گرفته شده است.
استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت اهتمام و تلاش بیشتر برای بهبود جایگاه گیلان در تبصره ۱۸ قانون بودجه اظهار داشت: لازم است طرحهایی که پیشرفت فیزیکی بالایی دارند، از برنامههای تشویقی دولت بهرهمند شوند تا بهرهبرداری آنها تسریع و سهم بیشتری از منابع پیشبینیشده، عاید گیلان شود.
زارع با بیان اینکه ۱۹۶ طرح بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در استان وجود دارد که تکمیل آنها نیاز ۸۸۵ میلیارد تومان اعتبار است، گفت: با بهرهبرداری این طرحها زمینه اشتغال حدود ۳ هزار و ۲۰۰ نفر فراهم میشود.
او با بیان اینکه فاصله زمانی بین معرفی طرحهای پذیرفته شده به بانکها و ارائه تسهیلات زیاد است، ادامه داد: لازم است بانکها در اجرای وظایف خود تکاپو داشته باشند و پیگیریهای بانکی در حوزه سرمایه گذاری تسریع شود.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه در صورت عدم جذب سهم گیلان تا دی ماه، این سهم به دیگر استانها تخصیص مییابد، تاکید کرد: دستگاههای اجرایی در ۱۰ روز آینده، متقاضیان جدید استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه را معرفی کنند.
زارع با بیان اینکه تسهیلات بانکی تنها مشکل واحدهای نیمه تمام نیست، افزود: مشکلاتی همچون چالشهای حقوقی، عدم همکاری دستگاههای اجرایی و یا نبود امکانات زیرساختی؛ بهره برداری از طرحها را به تاخیر میاندازد.
او اتخاذ سیاستهای تشویقی برای سرمایهگذاران موفق و شرکتهای برتر را امری ضروری خواند و گفت: بسیاری از شرکتهای موفق نیازمند ارائه تسهیلات بانکی نیستند و با روشهای دیگری همچون معافیت مالیاتی و تسهیل امور مرتبط با گمرک، در جهت توسعه صادرات مورد تشویق قرار میگیرند.
استاندار همچنین بر لزوم شناسایی سرمایه گذاران موفق از سوی معاونت اقتصادی استانداری و دستگاههای اجرایی تاکید و خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران سهم عمدهای در افزایش اشتغال و توسعه استان دارند از این رو باید در شناسنامه دار کردن آنها کوشید.
زارع یادآور شد: در روند واگذاری امکانات و تسهیلات به سرمایه گذاران، میزان اعتبار و کارکرد آنها به دقت مورد سنجش قرار گیرد و از مجموعههایی که دانش فنی، برنامه منسجم و توان اجرایی بالاتری دارند استفاده شود.
نماینده عالی دولت در استان گیلان اظهار داشت: بر اساس طرح و برنامه ریزی اولیه هدف از فعال کردن مناطق اقتصادی بررسی شده در این نشست؛ رویکرد توسعه کشاورزی، صنایع تبدیلی و گردشگری است که این امر میتواند آثار مطلوبی هم برای استان و هم کشور داشته باشد.
او تصریح کرد: بر اساس اهداف سند بالادستی و آمایش سرزمینی گیلان، باید با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و نگاه فناورانه، از ظرفیتهای قانونی استفاده بهینه کنیم و بر اساس زمانبندی بخش خصوصی و حمایتهای دولتی؛ ضمن ایجاد اشتغال و رونق تولید، افزایش سهم صادرات را نیز محقق سازیم.
انتهای پیام/ع