به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان تأمین اجتماعی یکی از بزرگترین سازمانهای بیمهای کشور است که حدود ۴۵ میلیون بیمه شده تحت پوشش خود دارد.
این سازمان علاوه بر مراکز درمانی ملکی خود با مراکز درمانی تحت پوشش وزارت بهداشت نیز طرف قرارداد است که در یکی دو سال اخیر به دلیل عدم پرداخت معوقات به مراکز درمانی و بیمارستانها دفترچههای درمانی تأمین اجتماعی ارزش سابق را ندارد و بیمه شدهها با مشکل مواجه شدند.
پیامک های زیادی از طرف بیمه شدگان تأمین اجتماعی به خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان ارسال شده است مبنی بر اینکه با وجود پرداخت ماهانه حق بیمه اما دفترچه های درمانی بیمه شدگان این سازمان فاقد اعتبار است و هیچ خدمات درمانی دریافت نکردند.
در همین رابطه جلیل کوهپایه زاده رئیس علوم پزشکی ایران گفت: ما وقتی نتوانیم بدهی خود را از تأمین اجتماعی دریافت کنیم، آنگاه نمیتوانیم پول شرکتهای دارو و تجهیزات پزشکی را پرداخت کنیم و به دنبال این مسئله چرخه تولید دارو و تجهیزات پزشکی دچار مشکل خواهد شد، چرا که صنعت برای ادامه حیات خود نیاز به پول دارد.
حال اگر سازمان تأمین اجتماعی بدهیهای خود را به وزارت بهداشت پرداخت کند، دیگر بیمه شدگان با چنین مشکلاتی مواجه نخواهند شد و از حق بیمهای که هرماه پرداخت می کنند، استفاده خواهند کرد.
همچنین شهرام غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی درباره میزان بدهی تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت گفت: در سال جاری حدود ۷ هزار میلیارد تومان به مراکز خصوصی طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شده است، مجموع مطالبات باقی مانده سال جاری مراکز درمانی ۳۲۰۰ میلیارد تومان است که ۱۷۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به وزارت بهداشت و ۱۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به بخش خصوصی است.
غفاری ادامه داد: مطالبات وزارت بهداشت و بخش خصوصی از سازمان تأمین اجتماعی که معوق شده است و مربوط به سنوات قبل است، حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است؛ از این مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد تومان مربوط به مطالبات وزارت بهداشت است و ۱۱۰۰ میلیارد تومان نیز مربوط به بخش خصوصی است.
وی افزود: مجموع مطالبات وزارت بهداشت بر اساس مستنداتی که تحویل سازمان تأمین اجتماعی شده حدود ۲۹۰۰ میلیارد تومان است.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی با تشکر از مراکز درمانی طرف قرارداد این سازمان بابت ارائه خدمات به آحاد جامعه به ویژه بیمه شدگان این سازمان، گفت: سازمان تأمین اجتماعی با ۴۸ هزار ارائه دهنده خدمت طرف قرارداد است که شامل بیش از ۲۰ هزار پزشک، ۱۰ هزار داروخانه و ۹۰۰ بیمارستان از جمله ۷۰۰ بیمارستان دانشگاهی است.
غفاری بیمارستانهای دانشگاهی را از مهمترین تأمینکنندگان خدمات درمانی بیمه شدگان تأمین اجتماعی برشمرد و افزود: سازمان تأمین اجتماعی با ۶۱ دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور طرف قرارداد است.
با این وجود پرداخت بدهیهای تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت نیازمند منابع کافی است، چراکه تأمین اجتماعی از دولت طلبکار است و اگر دولت بدهی خود را به این سازمان پرداخت کند، تأمین اجتماعی نیز میتواند نه تنها بدهیهای جاری بلکه معوقات خود را به وزارت بهداشت پرداخت کند، در این صورت مشکلات بیمه شدگان این سازمان نیز حل خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: بدهی دولت به این سازمان حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که با وجود شرایط جاری، اولویتهای ضروریتری در کشور وجود دارد و باید وضعیت دولت را درک کرد.
اکبر شوکت عضو هیئت امنا سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پرداخت بدهیهای این سازمان به مراکز درمانی اظهار کرد: از زمانی که مدیرعامل جدید آقای سالاری مدیریت را برعهده گرفتند، سعی کردند بدهیها به روز پرداخت شود، بدین صورت که طی ۳ تا ۴ ماه اخیر بدهیها پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه از سال گذشته ۶ تا ۷ ماه از معوقات به بخش خصوصی و مراکز درمانی پرداخت نشده است، افزود: تأمین اجتماعی ماهیانه ۸ تا ۹ میلیارد تومان هزینه دارد که شامل پرداخت حقوق بازنشسته ها، هزینههای مراکز ملکی و بخش خصوصی است.
شوکت با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی ماهیانه برای پرداخت بدهیها ۷۰۰ تا یک هزار میلیارد تومان از بانک پول قرض میکرد، ادامه داد: در حال حاضر بانک هم دیگر به ما پول قرض نمیدهد و برای پرداخت هزینهها اموال خود را میفروشیم، در واقع کت خود را میفروشیم تا شکممان را سیر کنیم.
عضو هیئت امنا سازمان تأمین اجتماعی گفت: دولت با اجرای طرح تحول سلامت ضربه سنگینی به سازمان تأمین اجتماعی وارد کرد، چراکه قرار بود نظام ارجاع و پزشک خانواده اجرا شود که نه تنها این نظام اجرا نشد، بلکه باعث شد تعرفه پزشکان ۳۰۰ برابر افزایش یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر فاصله درآمد یک پزشک با پرستاران و نیروهای خدماتی ۱۰ تا ۵۰ برابر شده است و به تبع آن نیز هزینههای رادیولوژی و سونوگرافی افزایش یافته است، این درحالی است که سازمان تأمین اجتماعی ۹۰ درصد هزینههای بستری و ۷۰ درصد هزینههای سرپایی را به بیمه شدگان پرداخت میکند.
شوکت با اشاره به اینکه هزینههای سازمان تأمین اجتماعی از ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، اضافه کرد: یعنی هزینههای سازمان در طی ۷ سال ۷ برابر شده است.
عضو هیئت امنا سازمان تأمین اجتماعی گفت: در حال حاضر دولت ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بدهکار است و مجلس شورای اسلامی نیز هیچ نظارتی نمیکند. اگر دولت تنها بدهیهای خود را در سال جاری که حدود ۲۷ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است پرداخت کند، آنگاه تأمین اجتماعی میتواند بدهیهای خود را به وزارت بهداشت پرداخت کند.
دود اختلاف بین وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی تنها در چشم عدهای بیمه شده میرود که امیدشان به این دفترچههای درمانی است که دولت با پرداخت بدهی خود به این سازمان میتواند این مشکلات را حل کند.
انتهای پیام/
هفته پیش دفترچه ام را بداروخانه دادم که داروئی که دکتر نوشته بود بگیرم اما متاسفانه سایت دارو که داروخانه از طریق کامپیوتر وصل میشود دفتر چه من را که سالهاست استفاده میکنم را قبول نکرد و من اجبارا دارو را به قیمت آزاد تهیه نمودم. اولا چرا این دولت که اینهمه از خودش تعریف میکنه بدهکاریش را به سازمان تامین نمیدهد. و ............
چون از دست ما که کاری ساخته نیست ، ما فقط نظاره گر بدبختیهامون هستیم و بس .
با تشکر
مریض بجز دردمرض درد دیگری حس نکنه.....
باور کنید دروغ بزرگیه گرانی ویزیت گرانی دارو....پدر مریض ها را دراورده...
ما مردم بیچاره که با خانواده 4 نفری 600 هزار تومن ماهانه پول بیمه میدیم چی؟؟مردم ساکتن..هیچ کسم پیگیر حق مردم نیست!!
بارها امثال بنده پیام دادیم یکم بجنبید این وضعیت بودار است یکم خبرهاتون رو تیز و برنده کنید وضعیت بودار است
دولت عمدا با ایجاد سلامت و ناقص اجرا کردن آن قصد داشت هزینه ها را توسط وزیرش به نفع بخش خصوصی بالا ببرد الان بالا برده و کسی قادر به پایین آوردن نیست فکر می کنید چرا مقاومت در پزشکان در برابر کارتخوان وجود داشت زیرا وزیر قبلی این اطمینان را ایجاد کرده است که پزشکان بر کشور و منافع ملی برتری دارند و دقیقا وزارت بهداشت این قضیه را گرو برداشت!!
فکر می کنید چرا حسن فریدون(روحانی سابق) دستور به واگذاری اموال شستا حتی به رایگان داده است ؟ اصلا شما می دانید شستا متعلق به تامین اجتماعی است و اصلا طبق قانون دولت حق مالکیت بر تامین اجتماعی و اموالش را ندارد؟
تا حالا نشده از خودتون سوال کنید بیمه سلامت چرا برای اجرا به دست سازمان تامین اجتماعی سپرده نشد که هم تجربه کافی هزینه و مدیریت دارد و هم از موازی کاری و استخدامهای مشکوک و دولتی شدن دوباره بخش سلامت جلوگیری کرد؟
نکته اینجاست الان هئیت امناء تامین اجتماعی بازنشستگان سابق فعال دولت فعلی هستند از ترکان بگیر تا بقیه فکر می کنید این افراد اصلا حالی برای رفع مشکلات دارند یا در حال ایجاد مشکلات هستند
نقدم شایدتند باشه ولی حقیقته یکم بجنبید خبرگزاری ها قبل از اینکه دیر بشود موندم سایر رسانه های ایران خواب تشریف دارند؟
لطفا در بخش خبری امروز این مورد را رسانه ای کنید
این دولت اشرافی گرا مردم را بدبخت کرد ، علی الخصوص قشر ضعیف رو .
انجام بدن حسابه
حالا هی مصاحبه کنن
در اسرع وقت پول تامین اجتماعی را دولت واریز کند.
البته دولت تدبیر که بلد نیست
امیدواریم کس دیگه ای این کار رو انجام بده
چون بی کس و کار تر از کارگر کسی نیست و دولت هم دولت اشرافی گراست ، هیچ انتظاری نیست .
پیش دکتر میری بادفترچه های بیمه جدید
هزینه رو زیاد مینویسن وپول میگیرن میگن شرکت مس پولش رو میده
بی برنامه گی دولت و باید کارمندان و کارگران بدن؟؟؟؟
خب برن مذاکره کنن شاید با مذاکره راهی پیدا بشه....!!!!
آخه این ظلم تا کی؟
دولت خودش چندین برابر این مبلغ به تامین اجتماعی بدهکار است.لذا دولت اول نصف بدهی خود به تامین اجتماعی را پرداخت کند تا تامین اجتماعی نه تنها هزینه های معوق که برای سال آینده هم پیش پرداخت کند.اگه تامین اجتماعی مشکل داشته باشد به دلیل عدم همکاری دولت در پرداخت بدهی خود است...تهاتر هم خود مشکل را مضاعف میکند.
دکتر خانواده برای هر شخص به اختیار خودش .و بعد اگر مشکلی پیش آمد .دکتر خانواده وقت برای بیمار با متخصص بگیرد تا اطلاعات راجع به بیمار نزد دکتر خانواده باشد .در زمان ضروریت
با این روش از سردرگمی بیمار جلوگیری میشه