عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین پیگیری ها برای اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم اظهار کرد: با وجود پیگیری های مکرر از سازمان بازرسی، مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه تاکنون خبر امیدوارکننده پیش روی اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم نیست.
وی با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی گندم همچنان ۲ هزار و ۲۰۰ تومان است، افزود: با توجه به ثبات قیمت خرید تضمینی و کاهش سطح زیر کشت در استان های شمال غرب، استان های گرمسیری تا حدی اقدام به کشت کردند که انتظار می رود کاهش سطح زیر کشت استان های سردسیری تا حدی جبران شود.
هاشمی با اشاره به اینکه کشت گندم تا ۱۰ دی در نوار گرمسیری ادامه دارد، بیان کرد: تا پایان فصل کشت نمی توان آمار دقیقی از سطح زیر کشت در سال زراعی جدید اعلام کرد، اما به هر حال انتظار می رود که سطح زیر کشت به میزان قابل قبولی برسد.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه آمار دقیقی از سطح زیر کشت فعلی گندم در دسترس نیست، افزود: با توجه به آنکه نرخ کنونی خرید تضمینی گندم جوابگوی هزینه های تولید نیست، از این رو با وجود پیگیری های صورت گرفته انتظار می رود که نرخ خرید تضمینی گندم اصلاح شود تا کشاورزان به آینده تولید امیدوار شوند.
به گفته وی، با اصلاح نرخ خرید تضمینی و جبران کاهش سطح زیر کشت استان های شمال غرب در نوار سردسیری پیس بینی می شود که خودکفایی گندم استمرار یابد که با این وجود دیگر نیازی به واردات نداریم.
رئیس بنیادملی گندمکاران با اشاره به اینکه امسال حدود ۱۳.۵ میلیون تن گندم در کشور تولید شد، بیان کرد: بنابرآمار حدود ۷.۸ میلیون تن گندم تحویل دولت داده شده است.
هاشمی ادامه داد: امسال مقداری گندم توسط بخش خصوصی خریداری و بخشی خودمصرفی مورد استفاده قرار گرفته و حدود ۳ میلیون تن گندم از چرخه خرید تضمینی خارج و در انبارهای کشاورزان است.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، تصریح کرد: حدود ۱۰ تا ۱۵ روز قبل طی نامه ای به رئیس جمهور اعلام کردیم که کسری نیاز کشور از تولید داخل قابل تامین است.
انتهای پیام/