یک روانشناس درباره علت بی اشتیاقی کودکان برای درس خواندن و راهکارهای مناسب رفع این مشکل توضیحاتی داد.

هانیه لواف روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عدم اشتیاق کودکان به درس خواندن اظهار کرد: عواملی مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود کودکان از درس خواندن سر باز زنند. 

وی با بیان اینکه یکی از عوامل اختلال یادگیری است، افزود: این اختلال باعث می‌شود که ناخودآگاه اعتماد به نفس کودک کاهش یابد و یک نوع دلزدگی تحصیلی در او به وجود آید.

این روانشناس ادامه داد: کودکان دارای اختلال یادگیری هر چه می‌خواهند تلاش کنند که درس بخوانند، نمی‌توانند یاد بگیرند و بازدهی مطلوبی ندارند، بنابراین از درس خواندن اجتناب می‌کنند.

لواف با اشاره به اینکه یکی دیگر از عوامل سر باز زدن کودکان از درس خواندن، سنگین بودن مطالب درسی است، اضافه کرد: باید کودک نحوه صحیح مطالعه را یاد بگیرد تا بتواند با شیوه قابل فهم تری درس را مطالعه کند.

وی با بیان اینکه برخی از کودکان محیط مدرسه، معلمان و همکلاسی‌های خود را دوست ندارند، گفت: هنگامی که کودک شروع به درس خواندن می‌کند یک تداعی بین نوشتن تکلیف و محیط آموزشی ایجاد می‌شود که این مسئله باعث اجتناب او از درس خواندن می‌شود.

این روانشناس تصریح کرد: گاهی کودکان با والدین خود لجبازی می‌کنند و درس نمی‌خوانند، چراکه والدین دائم در حال امر و نهی کردن به کودک خود برای درس خواندن هستند و توجه کامل آن‌ها تنها به درس فرزندشان است و در این میان کودک احساس می‌کند که پدر و مادرش او را مشروط دوست دارند، «زمانی دوستت داریم که درساتو بخونی».

لواف با اشاره به اینکه کودک نمی‌تواند در درس خواندن اولویت بندی کند، ادامه داد: آموزش برنامه ریزی و مدیریت زمان به کودک کمک می‌کند تا بتواند درسش را بخواند و زمانی که توانست از پس این زمانبندی برآید، والدین می‌توانند او را تشویق کنند.

وی بیان کرد: والدین برای تشویق کودک به درس خواندن می‌توانند به او بگویند: «هرموقع تکالیفت را انجام دادی، می‌توانی تلویزیون ببینی»؛ حتما والدین توجه کنند از واژه «اگر» استفاده نکنند، چراکه ممکن است کودک مقاومت کند.

این روانشناس  با تأکید بر اینکه والدین باید موانعی را که موجب اجتناب کودک از درس خواندن می‌شود، شناسایی کنند، گفت: گاهی اوقات والدین خود اهل مطالعه نیستند و کودک از آن‌ها یاد می‌گیرد به عنوان مثال؛ «والدین دائم در حال تماشای تلویزیون هستند، اما به کودک می‌گویند: «برو تو اتاقت و درس بخوان».

لواف با بیان اینکه والدین باید الگوی مناسبی برای فرزندشان باشند، تصریح کرد: اگر پدر و مادر هر دو اهل مطالعه باشند، کودک به درس خواندن نیز تشویق می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۰۶ دی ۱۳۹۸
یکی دیگه ازبی علاقگی بچه هابه درس موبایل هستش که خانواده هاازسن پایین به بچه هامیدن .پسرفامیل مابراخانوادش شرط گذاشت اگه موبایل بهم میدین منم درس میخونم اگه ندین نمیخونم.چون خانواده ازسن۸سالگی برااین بچه موبایل خریدن.یکی دیگه هم سختی درساهستش که من خودم بازور و مطالعه میتونم بفهمم که کتاب چی ازبچه خواسته.سختترین کتاب درسی مطالعات وریاضی وعلوم دبستان هست برادبستانیا.نمیدونم آموزش وپرورش چه فکری میکنه که هرسال کتابا رو سختترمیکنه خوب معلومه بچه سختی کتاب میبینه راحتی موبایل میبینه میره سراغ موبایل ودرس ول میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۰۶ دی ۱۳۹۸
انگیزه درس خواندن در کودکان ازبین رفته است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۱ ۰۶ دی ۱۳۹۸
نه اینکه قدیما انگیزه داشتند.دانش آموزان قدیم ۹۰ درصدشان ،کلاس پنجم فارغ وتحصیل میشدند.۱۰ باقی مانده هم به دودسته تقسیم میشدند.یک دسته تا دیپلم می رفتند وفارغ وتحصیل میشدند دسته دوم هم که به دانشگاه راه می یافتند اکثرشان جذب اموزش پرورش میشدند ،وبقیه اندک به سایر رشته ها راه می یافتند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۰۶ دی ۱۳۹۸
انگیزه درس خواندن در کودکان ازبین رفته است وقتی افرادباسواد بیکار یا دارای کارپیش پاافتاده با زندگی سخت می بینند برای درس خوانده ها ارزش قائل شوید بچه ها درس خوان خواهند شد همانطور که بچه ها عاشق فوتبال وفوتبالیست ها هستند چون فوتبالیست بودن در کشورما ارزشمند تر از تحصیلکرده بودن است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۰۶ دی ۱۳۹۸
متاسفانه ضعف آموزش و پرورش و ضعیف بودن ساختار سازمانی این وزارت خانه سبب گردیده معلمین ما از سواد بالای برخوردار نباشند و از نظر مالی تامین نشوند مدارس ما باید کارخانه آدم سازی باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۰۶ دی ۱۳۹۸
هزار بچه روستایی با فقر و بدبختی به جایگاههای بالایی دست پیدا کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۶ دی ۱۳۹۸
ما که حدود 10 میلوین هم دادیم برای ارشد تا با درس خوندن ما بچه ها هم تشویق شوند ولی نتیجه اونطوری ما خواستیم نشد!!!
درسمون هم تموم شد ولی حکایت همچننان باقی است حالا کمرنگ ترش !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۲ ۰۶ دی ۱۳۹۸
بچم دریش خوبه ولی خیلی زیادمشق نمینویسه
Netherlands
ناشناس
۰۱:۳۸ ۰۶ دی ۱۳۹۸
جناب روانشناس درصد بالایی از نخبگان و موفقان ایران از بچه های روستا هستند کسانی که پدر و مادرشان سواد نداشتند و صبح الطلوع به دنبال کشاورزی و دامداری و ..بودند پس چگونه انان نخبه شدند چرا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۰۶ دی ۱۳۹۸
مدرسه‌ما‌افتضاح
آخرین اخبار