عتیقی گفت: به همین دلیل پدیده بعدی از خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی است، ولی قاعدتاً قابل دید یا چشم انسان نخواهد بود.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود عتیقی مدیر انجمن آماتوری ایران درباره خورشید گرفتگی ۵ دی اظهار کرد: همان طور که پیش‌بینی کرده بودیم طلوع خورشید دقایقی قبل از اینکه خود شهر تهران را بخواهد روشن کند ارتفاعات آن را روشن کرد، اما خورشید با وضعیتی گرفته طلوع کرد؛ به نحوی که تقریباً در حداکثر حالت گرفته نمایان شد، بنابراین خورشید که از ارتفاعات جنوب شرق تهران  در ساعت ۷ و ۱۳ دقیقه طلوع می‌کند، امروز قدری با تأخیر طلوع کرد.

خورشید گرفتگی

مدیر انجمن آماتوری ایران افزود: تصویربرداری ما تقریباً نزدیک ۷ و ۱۸ دقیقه امکان‌پذیر شد؛ در حالی که از کسوف به طور گرفته عکس گرفتیم، ولی به مرور خورشید شروع به بازتر شدن کرد. حداکثر گرفتگی که ساعت ۸ و ۲۲ اتفاق افتاد آخرین تصویری بود که ما موفق شدیم بخش کوچکی از تیرگی ماه که از جلوی خورشید بود، بگیریم و ساعت ۸ و ۲۳ دقیقه کاملاً از جلوی قرص خورشید کنار رفت و خورشیدگرفتگی ۵ دی سال ۱۳۹۸ به صورت حلقوی و جزئی در برخی نقاط کشور ایران  بود. در اول تیر سال ۱۳۹۹ خورشید گرفتگی بعدی را می‌توانیم رصد و از آن گزارش علمی تهیه کنیم.


بیشتر بخوانید: زمان دقیق خورشید گرفتگی پنجم دی ماه در ایران و جهان


آیا پدیده نجومی دیگری هم وجود دارد؟

عتیقی بیان کرد: ۲ هفته بعد از خورشیدگرفتگی ۵ دی، ماه گرفتگی را خواهیم داشت که ایران را تحت پوشش قرار می‌دهد، اما از آنجا که این ماه‌گرفتگی صرفاً نیم سایه کره زمین خواهد شد و تنها از نیم سایه عبور می‌کند و در نجوم قدیم به خسوف نیم سایه خسوف غیرمرئی گفته می‌شد.

خورشیدگرفتگی

مدیر انجمن آماتوری ایران تصریح کرد: به همین دلیل پدیده بعد از خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی است، ولی قاعدتاً قابل دید با چشم انسان نیست و پدیده‌ای که قابل روئیت است اول تیر سال ۱۳۹۹ اتفاق خواهد افتاد و همین خورشید گرفتگی است که علاقه‌مندان می‌توانند در روز یکشنبه اول تیر سال ۱۳۹۹ یک بار دیگر این پدیده را رؤیت کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار