۶۳ درصد لوازم خانگی کشور در اصفهان تولید می‌شود

استاندار اصفهان گفت:۶۳ درصد لوازم خانگی کشور در اصفهان تولید می‌شود که سهم اشتغال ۱۱ درصدی از کل اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،عباس رضایی استاندار اصفهان امروز در گردهمایی استانداران ادوار اصفهان و استانداران اصفهانی در کشور اظهار داشت: قطعا در استان اصفهان ظرفیت‌های متعدد و خوبی وجود دارد که در کنار آن‌ها نیازمند استفاده از تجربیات و رهنمون‌های استانداران پیشین اصفهان هستیم.

او افزود: در کنار این فرصت‌ها، آسیب‌ها و تهدید‌هایی نیز در استان وجود دارد که امیدوارم با کمک استانداران پیشین آن‌ها را رفع کنیم.

استاندار اصفهان ادامه داد: در ماه، جلسه شورای مشورتی توسعه داریم که پنجشنبه‌ها در خدمت برخی دوستان هستیم و علاوه بر جلسات شورای توسعه در موارد دیگری نیز به ما کمک می‌کنند و از تجربیات و دانش آن‌ها در مسائلی مانند آب بهره می‌گیریم.

او درباره وضعیت فعلی استان اصفهان گفت: متاسفانه در حال حاضر ۴۰ درصد جمعیت استان در کلانشهر اصفهان زندگی می‌کنند، اما نرخ رشد جمعیت استان به ۰.۹۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گفته رضایی، استان اصفهان ۲۳ هزار و ۴۷۰ شهید، ۱۲۲۰ نفر جانبازان بالای ۷۰ درصد، ۳۷۰۰ آزاده و ۵۵۰ فرمانده شهید دارد.

او اضافه کرد: خوشبختانه فرهنگ ایثارگری هنوز در اصفهان وجود دارد و اصفهانی‌ها در این امر پیشتاز هستند.

استاندار اصفهان با اشاره به وضعیت صنایع استان و پژوهشکده‌های علمی و فناوری تصریح کرد: منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان در کشور اولین است و امید زیادی به آن بسته‌ایم و پروژه‌های زیادی در آن تعریف شده است.

او با بیان اینکه استان اصفهان هنوز در ۱۰ محصول عمده مانند فولاد، فرش دستباف، نساجی و پوشاک، کاشی و سرامیک، قطعات خودرو و لوازم خانگی در کشور پیشتاز است، خاطرنشان کرد: ۶۳ درصد لوازم خانگی کشور در اصفهان تولید می‌شود که سهم اشتغال ۱۱ درصدی از کل اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.

رضایی مهم‌ترین چالش استان را مسئله آب دانست و گفت: فریاد العطش اصفهان بلند است. در بخش کشاورزی فعالیت زیادی در توسعه محصولات گلخانه‌ای انجام شده است و در یک سال اخیر برخی شهرستان‌ها مانند تیران و کرون روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کارگر بخش کشاورزی می‌پذیرد. استان اصفهان بزرگ‌ترین تولیدکننده شیر کشور است و ۵۱ درصد اراضی زراعی استان تحت پوشش سیستم‌های نوین آبیاری قرار گرفته است.

به گفته او برداشت گندم در استان در سال زراعی جاری به ۲۷۰ هزار تن و ۳.۲ درصد تولید گندم کشور رسیده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۱۴۸ هزار تن بود. همچنین ۶۴۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای را در سال زراعی جاری در استان برداشت کرده‌ایم.

استاندار اصفهان ادامه داد: در سال ۹۷، ۵.۷ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان برداشت شده است که ۵ درصد محصولات کشاورزی کشور و ۱۲ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داد.

او افزود: در بخش صادرات در ۸ ماهه اول امسال بیش از ۱۰۷۳ قلم کالا به ۹۰ کشور جهان صادر کرده‌ایم. ارزش این صادرات یک میلیارد و ۷۳۸ میلیون دلار بوده و پنجمین استان صادراتی کشور بوده‌ایم.

به گفته رضایی، تعداد بیمارستان‌های استان اصفهان به ۵۸ بیمارستان و ۳۷ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رسیده است و ۲۸ هزار کارمند در بیمارستان‌های استان خدمت‌رسانی می‌کنند.

او اضافه کرد: بیش از ۴۰ هزار نفر در ۱۹۹ رشته صنایع‌دستی در اصفهان فعالیت می‌کنند و تا پایان مهرماه امسال ۳۳۰ هزار گردشگر خارجی به اصفهان سفر کرده‌اند.

استاندار اصفهان اظهار داشت: ۲۶۲ هزار دانشجو و ۶۲۰۰ عضو هیئت علمی ظرفیت خوبی برای توسعه پایدار استان فراهم کرده است و از ظرفیت تمام دانشگاه‌ها در شورای مشورتی استانداری بهره می‌گیریم. در استان اصفهان ۲۸۰۰ نخبه تعریف‌شده در داریم که بعد از تهران بالاترین تعداد نخبه متعلق به اصفهان است. همچنین اصفهان با ۵۲۰ شرکت دانش‌بنیان رتبه دوم کشور را دارد.

او ادامه داد: آب مهم‌ترین چالش استان اصفهان است و عدم تامین حقابه رودخانه و تالاب گاوخونی آن‌ها را تهدید می‌کند. تالاب گاوخونی موضوعی ملی است و اگر در آن فاجعه زیست‌محیطی اتفاق بیفتد، تبعات آن چندین استان کشور را تهدید می‌کند و تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. حیات اصفهان یعنی حیات زاینده‌رود و مرگ زاینده‌رود یعنی نابودی اصفهان با تمدن بسیار کهن.

رضایی با بیان اینکه بحران آب در حوزه زاینده‌رود را ملی می‌دانیم، چون آب شرب بیش از ۶ میلیون نفر را تامین می‌کند. تولید ۶۸ درصد فولاد و ۸.۵ درصد برق کشور به آن وابسته است و تداوم کمبود آب در این حوزه، بحرانی تمام عیار در تمام ابعاد زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی و تبعات ملی در پی خواهد داشت.

او با اشاره به پدیده فرونشست زمین در استان اصفهان بیان کرد: خشکسالی، حاشیه‌نشینی، پروژه‌های نیمه‌تمام و ... از جمله مهم‌ترین چالش‌های استان اصفهان است.

به گفته استاندار اصفهان، نرخ بیکاری در استان اصفهان از ۱۴.۱ درصد به ۱۰.۴ درصد رسیده که یکی از دلایل آن دیدار‌های مردمی و دیدار با فعالان اقتصادی است.

رضایی خاطرنشان کرد: زمانی که به عنوان استاندار اصفهان معرفی شدم، سد کوهرنگ ۳ تنها ۲۰ درصد پیشرفت داشت که خوشبختانه در یک سال گذشته نیز رشدی معادل ۲۰ درصد داشت.

او به اجرای پروژه‌هایی مانند قطار سریع‌السیر اصفهان-قم-تهران اشاره کرد و گفت: پروژه مترو اصفهان- شاهین‌شهر آماده کلنگ‌زنی است و بودجه آن تصویب شده است.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.