مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه گفت: با توجه به توسعه کشت گلخانه‌های هیدروپونیک در سال ۹۸ پیش بینی می‌شود ارزوئیه رتبه نخست استان را به خود اختصاص دهد.

اختصاص رتبه نخست توسعه کشت گلخانه‌ای هیدروپونیک به ارزوئیهبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان امیری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه گفت: شهرستان ارزوئیه در سال ۹۷ رتبه دوم استان در زمینه توسعه گلخانه را به خود اختصاص داد و با توجه به توسعه کشت گلخانه‌های هیدروپونیک در سال ۹۸ پیش بینی می‌شود شهرستان ارزوئیه رتبه نخست استان را به خود اختصاص دهد.

او افزود: در گلخانه‌های این شهرستان ۱۰ هکتار گوجه و ۱۷ هکتار خیار کشت می‌شود.

امیری تصریح کرد: برنامه این شهرستان در زمینه توسعه کشت گلخانه‌ها در کوتاه مدت، یکساله ۲۰ هکتا ر طی امسال، میان مدت:۲-۳ ساله حدودا ۴۰ هکتار و در دراز مدت ۵ ساله بیش از ۴۰ هکتار افزایش سطح زیرکشت گلخانه‌ها است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه بیان داشت: بازدید سرمایه گذاران ومتقاضیان احداث گلخانه در شهرستان و استان از مجتمع کشاورزی برای تشویق وترغیب آن‌ها و برگزاری کلاس‌های آموزشی به کشاورزان از جمله اقدامات این مدیریت در راستای ترویج و آموزش کشاورزان بوده است.

او تصریح کرد: در کشت هیدروپونیک شرایط رشد گیاه شامل نور، موادغذایی، دما و رطوبت قابل تنظیم است و خسارت بیماری‌ها، حشرات خاکزی و نماتد‌ها در کشت هیدروپونیک کاهش می‌بابد و در سایر کشت‌ها علف‌های هرز در خاک رشد می‌کنند، اما در کشت بدون خاک این مشکل وجود ندارد.

امیری اظهار داشت: در کشت خاکی علاوه برمصرف زیاد آب، میزان مصرف گیاه از آبی که برای آبیاری آن مصرف می‌شود، پایین‌تر است، اما در کشت بدون خاک هیدروپونیک، علاوه برسیستم آبیاری خودکار، هدررفت آب پایین است.

او افزود: تولید در هر فصلی از سال در شرایط گلخانه‌ای بدون توجه به آب وهواست به این دلیل که با تامین شرایط مورد نیاز گیاه در هر فصلی می‌توان بدون توجه به شرایط آب وهوایی، گیاه پرورش داد.

امیری بیان داشت: تفاوت گلخانه هیدروپونیک با خاکی در استفاده از کود است که در کشاورزی سنتی، کود‌ها را نمی‌توان کاملا ودقیق به استفاده گیاه رساند بخش بزرگی از کود به همراه آب آبیاری از ریشه‌ها میگذرند وجذب نمیشوند.

امیری با بیان اینکه افزایش بازدهی و راندمان تولید در کشت هیدروپونیک از دیگر مزایای این نوع گلخانه‌ها است، افزود: در گلخانه‌های هیدروپونیک ۵-۴ برابر تولید محصول افزایش می‌یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه اظهار داشت: تفاوت هزینه کرد در احداث گلخانه خاکی وهیدروپونیک، بسته به نوع کشت، بستر کاشت، نوع محصول وتولید نشاء متفاوت است و با وجود آنکه ایجاد بستر کشت هیدروپونیک نسبت به کشت خاکی هزینه اولیه بیشتری دارد لیکن با توجه به افزایش چندین برابر درآمد حاصله در واحدسطح در کشت هیدروپونیک هزینه کرد آن کاملا معقول واقتصادی است وبسته به نوع محصول تولیدی هزینه متفاوت میباشد و برگشت سرمایه بسته به بازار، صادرات ونوع کشت دارد.

او تصریح کرد: در خصوص سلامت محصول تولیدی در گلخانه‌های هیدروپونیک، از آنجایی که تولید محصول در محیط بسته وکنترل شده صورت می‌گیرد و از قارچ کش‌ها وسموم کمتر صورت می‌گیرد نسبت به فضای باز وکنترل رطوبت نیز صورت می‌گیرد، محصول تولیدی سالم‌تر است.

از ۲۷ هکتار گلخانه‌های این شهرستان ۱۰ هکتارآن هیدروپونیک است.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.