به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، استان زنجان بعنوان یکی از قطبهای اصلی صنایع نساجی درکشور مطرح است و پس از اصفهان توانسته تا در این حوزه نامی پرآوازه برای خود داشته باشد.
کارشناسان میگویند که این صنعت در استان زنجان یک صنعت جوان محسوب میشود.
اشتغالزایی بالا، تولید ثروت، ارزآوری، ارزش افزوده بالا و نیاز به سرمایه گذاری کمتر نسبت به سایر صنایع از جمله مزایای صنعت پویا و فعال نساجی در زنجان است.
باقری کارشناس نساجی سازمان صمت استان زنجان در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: در حال حاضر ۸۰ واحد نساجی با ظرفیت اشتغالزایی ۵ هزارنفر در استان زنجان فعالیت دارند.
او افزود: ازاین تعداد واحدهای فعال، ۱۱ واحد در حوزه چرم وکفش و ۳۱ واحد در حوزه پوشاک و ۴۰ واحد در حوزه تولید انواع منسوج دسته بندی میشوند.
به گفته باقری تولیدات این حوزه تاثیر بسزای در اشتغال واقتصاد استان دارد.
در ادامه فغفوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت:استان زنجان به لحاظ تکنولوژی بعد ازاصفهان رتبه دوم دارد وهمچنین با توجه به اینکه صنعت نساجی استان یک صنعت جوان و پویاست به همین دلیل ماشینآلات این صنعت نسبت به سایراستانها از فرسودگی کمتر برخوردار است.
او افزود: ماشین آلات صنایع نساجی در زنجان کاملا مجهز است و روند نوسازی آنها هر ساله انجام میگیرد، اتفاقی که باعث شده این استان از آخرین تکنولوژی در این صنعت برخوردار باشد.
فغفوری با بیان این که توسعه صنعت بخشی از نیاز کشور به اشتغالزایی را هم تامین میکند گفت: زنجیره تولید صنعت نساجی در زنجان همچون صنایع سنگهای تزئینی، سرب و روی و فولاد کامل است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ادامه داد: سرجین بافت، نیک ریس، تولید پارچه ماد بافت، پارچههای کتانی مهریس، فرش سهند، نخ تایر، جوراب نانو مهیار ونخ ابریشمی نخجیر از جمله واحدهای صنایع بزرگ نساجی استان زنجان به شمار میآیند.
ثمرهی فعالیت این واحدها تا کنون به اشتغالزایی ۵ هزار زنجانی ختم شده است.
صدای حرکت چرخهای واحدهای نساجی استان را در شهرکهای صنعتی میتوان شنید.
تک تک این واحدها هم دستگیر جوانان متخصص و بومی، اما بیکار این شهر شده و هم گامی بلند به منظور رونق تولید برداشته اند.
مثلا همین نخ تایر زنجان که با تکیه بر علم جوانان وطن توانسته ۹۰ درصد نیاز داخلی را تامین کند، یا جوراب نانو مهیار که با تکنولوژی نوین محصولاتی را تولید و روانه بازار میکند که رقیبان همه انگشت به دهان مانده اند.
مثال دیگری که می توانم در مورد صنعت فعال نساجی استان بزنم آقای فتوت جوانی باانگیزهای است که به دنبال پیشهی پدری خود رفته است.
او کارشناس نساجی است و جوانترین صادرکنندهی استان زنجان هم محسوب میشود.
آقای فتوت در کارخانهی نساجی خودش دانش احیاء و بازسازی دستگاههای نساجی را در اختیار گرفته و از انحصار خارجیها در آورده است.
اینها فقط نمونهای از موفقیتهای استان زنجان در صنعت نساجی بود.
کلانتری معاون امور صنایع سازمان صمت استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: صنعت نساجی به دلیل ویژگی های خاصی که دارد یک صنعت پایه در دنیا به شمار می آید.
او تکنولوژی مورد استفاده استان زنجان در این صنعت را نیز مطلوب ارزیابی کرد .
حتما شما هم با من موافقید که نسخه شفا بخش اشتغال رونق تولید است.
یکی از روشهای رونق تولید راه اندازی دوباره واحدهای تعطیل صنعتی است، حالا اگر این واحد یکی از واحدهای موفق صنایع نساجی استان زنجان باشه که صاحب دومین صنعت کشور پس از اصفهان است.
کارخانهی ماد بافت یک نمونه موفق از این نسخه است.
کارخانهای که ۴ سال چرخهای حرکتش از کار ایستاد، درهاش به روی کارگرانش بسته شد و در این سالهای سخت و مشقت بار چشم همه به باز شدن قفلهای زنگ زدهی این کارخانه بود.
در این مدت همهی همت مسئولان در این بود که برای ایجاد اشتغال پایدار، واحدهای صنعتی تعطیل را دوباره روی ریل تولید به حرکت در بیاورند، موضوعی که استاندار زنجان بارها و بارها در جلسات مختلف به آن تاکید میکرد.
راه اندازی واحدهای تعطیل همتی بلند و پشتکار میخواست.
خلاصه اتفاقی که باید میافتاد افتاد و آنچه که باید میشد شد، موتور بی جان این کارخانه به همت دستان توانمند جوانانی پا به کار و مسئولانی دلسوز دوباره به حرکت درآمد.
علی یکی از کارگران این کارخانه است، او راه اندازی مجدد این کارخانه را شروع و تولدی دوباره برای خود و همکارانش میداند.
او ادامه داد: کارگری که بیش از ۱۵ سال در این کارخانه کار کرده بود به یک باره تعدیل شد و در چنین وضعیتی نه کار جدید بود و نه میتوانست زندگی اش را اداره کند، وقتی هم خبر بازگشت دوباره به کار مطرح شد با خوشحالی و اشتیاق بیشتری وارد میدان کار و تلاش شدند.
جوانه زدن امید را در گونههای گل انداخته علی میشد دید، او به همراه دیگر همکارانش به سرکارشان برگشته اند.
جعفر زاده مدیر کارخانه مادبافت درگفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: با شروع مجدد کارخانه توانسته ایم برای ۱۱۰ نفر اشتغالزایی کنیم و تامین رفاه بیشتر همین تعداد کارگر نیز از اولویتهای اصلی مسئولین کارخانه است.
سرپا شدن این واحد زمان زیادی نمیخواست، گلهای حک شده روی پارچهها نشان میدهد که با زنده شدن امید در دل کارگرانش گل از روی گل تولید شکفته است.
بازارهای داخلی با تولیدات محصولات این کارخانه رنگ و رو گرفته و حالا نگاهها برای تسخیر بازارهای آن سوی مرزها است.
مدیر کارخانه ماد بافت با اشاره به این که پس از راه اندازی مجدد این کارخانه شروع به جذب مشتریان از تمام نقاط کشور و حتی کشورهای خارجی کرده ایم گفت: در حال حاضر تمامی دستگاهها در حال تولید محصولی با کیفیت است.
او تضمین کیفیت محصولات تولیدی را از اهداف اصلی این شرکت اعلام کرد.
به گفته این مقام مسئول در حال حاضر محصولات تولیدی این کارخانه به ۳ کشور عراق، آذربایجان و سوریه صادر میشود و حتی به لباسهای نظامی تولید کارخانه نیز به آذربایجان صادر میشود.
با به راه افتادن خطهای تولید جدید در چند ماه آینده مقصدهای صادراتی این واحد به ۱۰ کشور خواهد رسید و به تعداد شاغلین هم اضافه خواهد شد.
در تمامی بخشهای این آزمایشگاه شوق و انرژی کارکنان را میتوان لمس کرد.
آزمایشگاه جایی که کیفیت محصول تولیدی را تضمین میکند جای بسیار حساس این کارخانه است.
تجربهی تلخ سالهای گذشته سرعت و دقت را در اینجا چاشنی کار کرده است، حالا دیگر وقت آزمون و خطا نیست.
ماحصل این تلاش تولید دوباره با مهر اصالت ایرانی است، مهر اصالتی که تائیدی مجدد بر صرف فعل خواستن تا رسیدن به توانستن هاست.
فاطمه جعفری مسئول آزمایشگاه کارخانه مادبافت در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: تمام دستگاههایی که جدیدا خریداری شده است دستگاههای به روز و نو است.
او افزود: پارچههایی که تولید میشوند وارد آزمایشگاه میشوند و تمام نسخه ها، رنگ ومواد تکمیلی آن مورد آزمایش قرار میگیرد و پس از تائید وارد مراحل دیگر میشود در غیر این صورت برای اصلاح برگشت داده میشود و اجازه ورود به انبار داده نمیشود.
جعفری ادامه داد: خوشبختانه تا به امروز هیچ گونه محصول برگشتی یا نارضایتی از سوی مشتریها را نداشته ایم و نمونه محصولهای تولیدی که به دست مشتریان رسیده رضایت آنان را جلب کرده است.
نظری مسئول انبار هم در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، میگوید: بارگیری به صورت روزانه اتفاق میافتد و کل محصولات تولیدی با مهر حمایت از کالای ایرانی به نقاط مختلف کشور هم ارسال میشود.
روشن ماندن چراغ واحدهای نساجی کشور حمایتی میخواهد همه جانبه، مردم با خرید کالای ایرانی هم تولید کننده را راغب به تولید بیشتر و با کیفیتتر میکند و هم فرزندان این مرز و بوم را صاحب شغل میکنند آن هم شغلی از جنس پایدار.
مسئولین هم با حمایتهای خود و برداشتن سنگهای پیش روی تولید میتوانند راه را برای تولیدکننده ایرانی هموار کنند.
انتهای پیام / ک
گزارش از کبری اسلامی