به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت در چهل و هفتمین دوره آزمون دستیاری پزشکی از دوم دی ۹۸ آغاز شده و داوطلبان تا دوشنبه ۹ دی فرصت دارند با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی sanjeshp.ir در این آزمون ثبت نام کنند.
نمره دهی آزمون و محاسبه نمره کل در این دوره تفاوتی با آزمون سال گذشته ندارد. تعداد سوالات آزمون ۲۰۰ سوال تستی چهار گزینهای است. برای هر سوال باید تنها یک گزینه که در میان گزینههای ارائه شده بهترین پاسخ ممکن است، انتخاب شود.
بیشتر بخوانید: آغاز ثبت نام آزمون دستیاری از امروز
پاسخ صحیح به هر سوال ۳ نمره مثبت و پاسخ اشتباه یک نمره منفی میگیرد. به سوالات بدون پاسخ نمرهای تعلق نمیگیرد و به هر سوال که بیش از یک گزینه پاسخ داده شده باشد یک نمره منفی تعلق میگیرد. به کسانی اجازه انتخاب رشته محل داده خواهد شد، که از حداکثر ۶۰۰ نمره خام آزمون، ۱۵۰ نمره را کسب کرده باشند.
نمره هر گروه درسی مطابق با روشهای علمی ترازسازی تراز علمی شده و به درصد محاسبه خواهد شد. با توجه به رشتههای مختلف دستیاری هر یک از ۵ گروه درسی دارای ضرایب خاص خواهند بود که در جدول دفترچه راهنمای ثبت نام دستیاری ذکر شده است.
بر اساس مصوبات هشتادمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی نمره بر اساس ۵ گروه درسی و ضرایب مربوطه اعمال میشود.
گروه درسی یک: جراحی عمومی، زنان، گروه درسی دو: داخلی و قلب، گروه درسی سه: کودکان و عفونی، گروه درسی چهار: ارتوپدی، گوش و حلق بینی، اورولوژی، چشم، آمار و اپیدمیولوژی و رادیولوژی و گروه درسی پنج: آسیب شناسی، پوست، فارماکولوژی، نورولوژی، روانپزشکی و اخلاق پزشکی است.
نکته: مصوبه لزوم کسب ۲۵ درصد نمره زبان از آزمون ارشد پزشکی حذف شده است.
رشته تخصصی طب سالمندان حذف شده و پذیرش از طریق آزمون پذیرش دستیار تخصصی بالینی انجام نخواهد شد.
پذیرش رشته تخصصی بالینی پزشکی اجتماعی از سال تحصیلی ۹۷- ۹۸ به مدت دو دوره متوقف میشود.
رسیدگی به اعتراضهای سوالات پس از برگزاری آزمون و اعلام کلید آزمون به مدت ۷۲ ساعت پس از آن صورت میگیرد. همچنین پس از رسیدگی به اعتراضات درباره طراحی سوال، کارنامه اولیه داوطلبان در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر میشود.
داوطلبانی که بدون لحاظ کردن تراز بندی و ضریب دهی نمرات، حداقل نمره ۱۵۰ از ۶۰۰ نمره کل آزمون را کسب کرده باشند مجاز به انتخاب رشته هستند و میتوانند رشتههای محلهای مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
داوطلب حداکثر میتواند برای ۱۰ رشته تخصصی اعلام علاقمندی کند. داوطلب میتواند یک رشته را در تمام دانشگاهها و یا ترکیبی از حداکثر ۱۰ رشته را در چند رشته دانشگاه انتخاب کند.
پذیرش دستیار با رعایت مقررات پذیرش و سهمیههای اعلامی با اولویتهای الف- نمره کل تراز شده آزمون پذیرش دستیار (در هر رشته بطور جداگانه)، ب - اولویت انتخاب رشته محل انجام میشود.
حد نصاب عبارت است از: نمره تراز آخرین نفر جای دهی شده اولیه (برای تعیین حدنصاب) بدون در نظر گرفتن سهمیه و جنس بر مبنای ظرفیت کل رشته - محل با رعایت سایر شرایط پذیرش.
توضیح: در این روش ابتدا کلیه داوطلبین بدون در نظر گرفتن سهمیه و جنس و براساس نمره تراز شده آزمون (از بالاترین نمره) و اولویت انتخاب رشته محل تا تکمیل کل ظرفیتهای موجود (بدون پذیرش مازاد بر ظرفیت) در همه رشته محلهای انتخابی قرار داده میشوند. نمره تراز شده آخرین نفر جای دهی شده در هر رشته محل، حد نصاب آن رشته محل خواهد بود.
انتهای پیام/