به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، محمد علایی مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: بر اساس سند سازگاری با
کم آبی خراسان رضوی که هم اکنون به تصویب وزارت نیرو رسیده است تا سال ۱۴۰۵ هیچ دشتی در این استان نباید کسری مخزن آب داشته باشد.
او ادامه داد: هم اکنون در حوزه آب با چالشهای زیادی رو به رو هستیم و در حال حاضر از ۳۷ حوضه آبریز خراسان رضوی ۳۴ حوضه، بحرانی است و سطح آبهای زیرزمینی در این استان همچنان در حال اُفت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: ما اجازه نخواهیم داد از دشتهای ممنوعه اضافه برداشتی انجام شود و اگر قبول داریم که آب، اساس حیات بشر است باید قدر آن را بدانیم.
علایی افزود: در حال حاضر ۹۰ درصد حجم آب در خراسان رضوی از طریق چاههای آب این استان تولید میشود.
او تصریح کرد: تعداد کل چاههای آب کشاورزی، شرب و صنعت فعال در خراسان رضوی ۱۶ هزار و ۵۱۳ حلقه است که ۱۰ هزار و ۱۰۰ حلقه از این تعداد چاه آب مختص بخش کشاورزی استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: سند سازگاری با کمآبی یکی از دستاوردهای شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در سطح کشور به شمار میرود و تشکلهای کشاورزی نقش پررنگی در اجرای این سند دارند.
علایی افزود: امروز مدیریت بحران آب خراسان رضوی به عهده مردم است و مردم باید از آن صیانت کنند لذا تشکلهای کشاورزی باید در فرآیند مدیریتی وارد شوند.
در حال حاضر سهم متوسط منابع آب زیرزمینی در کل تامین آب استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی ۸۰ درصد است.
به خاطر وجود برداشتهای بی رویه آب از منابع زیرزمینی ظرف سه دهه اخیر یک میلیارد و ۸۰ میلیون مترمکعب از منابع آبهای زیرزمینی خراسان رضوی برداشت شده است و اکنون این استان بحرانیترین آبهای زیرزمینی کشور را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام//ف.س