نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فواید کلم گفت: کلم ها به انواع کرم بروکلی، کلم قرمز، کلم پیچ، گل کلم و برگ کلم تقسیم بندی می شوند و جایگاه آنها در گروه سبزیجات قرار می گیرد. حتما به یاد داشته باشید که سبزی ها بهترین منبع برای تامین ویتامین، فیبر غذایی و آنتی اکسیدانها هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: کلم را نمی توان به عنوان یک ماده مغذی حاوی کلسیم در نظر گرفت چرا که مصرف زیاد آن باعث بروز بیماری در بدن و ایجاد تداخل می گردد.
جوزدانی با اشاره به تاثیر مصرف کلم در درمان بیماری های انسان اظهار کرد: مصرف روزانه کلم به علت آنتی اکسیدان موجود در آن باعث درمان بیماری های قلبی و کاهش عفونت در افراد می شود.
بیشتر بخوانید: ۹ خوراکی پرطرفدار که برای رفع بیماریهای مختلف معجزه میکند
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: مصرف روزانه کلم به علت وجود فیبر باعث آسان تر شدن هضم غذا، کاهش چربی خون، کاهش کلسترول بد خون، بهبود یبوست و تنظیم دستگاه سیستم گوارش می شود.
جوزدانی اظهار کرد: ویتامین K موجود در کلم نقش موثری در انعقاد خون دارد.
جوزدانی افزود: ترکیبات آنتی اکسیدان های موجود در کلم باعث جلوگیری از آلزایمر و افزایش حافظه در افراد خواهد شد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مضرات مصرف کلم گفت: مصرف زیاد کلم باعث تشدید بیماری تیروئید در افراد می شود و برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مصرف کلم پخته به میزان بسیار کم توصیه می شود.
جوزدانی درباره تداخل زمان مصرف کلم با داروهای درمانی گفت: افرادی که داروی ضد انعقاد خون، استامینوفن و داروهای مرتبط با درمان کبد مصرف می کنند برای جلوگیری از کاهش تاثیر دارو بهتر است مصرف کلم را بعد از تمام شدن بازده زمانی دارو در لیست برنامه غذایی خود قرار دهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان اظهار کرد: افرادی که داروی اگزازیام یا آرامش بخش مصرف می کنند به هیچ وجه نباید از کلم استفاده کنند؛ زیرا تاثیر دارو را به حداقل می رساند.
انتهای پیام/