به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شانا، تفاهمنامه همکاری فنی و سرمایهگذاری بین پتروشیمیهای شازند و تبریز بهمنظور خودکفایی در زنجیره محصولات استایرن و تنوعبخشی به محصولات صنعت پتروشیمی امضا شد.
این تفاهمنامه همکاری با سرمایهگذاری مشترک بهمنظور توسعه زنجیره ارزش و تنوعبخشی تولید محصولات امروز (یکشنبه، هشتم دیماه) بین ابراهیم ولدخانی و سیاوش درفشی، مدیران عامل شرکتهای پتروشیمی شازند و تبریز امضا شد.
این تفاهمنامه به سرمایهگذاری مشترک برای توسعه زنجیره ارزش برش C ۶ و تنوعبخشی تولید محصولات در پتروشیمیهای شازند و تبریز منجر میشود و براساس آن احداث واحد استحصال بنزن، احداث کورههای نفتای سنگین، افزایش ظرفیت واحد اتیل بنزن و مونومر استایرن، افزایش ظرفیت واحد پلیاستایرن و سایر محصولات پلیمری زنجیره استایرن انجام خواهد شد، همچنین از خامفروشی جلوگیری میشود.
اجرای عملیاتی این تفاهمنامه به افزایش سودآوری هر دو شرکت در مجموع به میزان ۵۰ میلیون دلار در سال و خودکفایی در زنجیره محصولات استایرن میانجامد.
ابراهیم ولدخانی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی شازند در آیین امضای این تفاهمنامه با اشاره به نقش بسزای صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور اظهار کرد: پرهیز از خامفروشی از جمله مزایای این صنعت است که با توسعه صنایع پاییندستی میتوان ارزش افزوده بیشتری را برای کشور محقق کرد.
ولدخانی با اشاره به اینکه محصول PGH پتروشیمی شازند در بخش پاییندستی پتروشیمی تبریز به محصولات نهایی و باارزش تبدیل میشود، گفت: براساس این تفاهمنامه، پتروشیمی شازند، تکمیل زنجیره ارزش این محصول را با استفاده از دانش فنی پتروشیمی تبریز در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به محصولات متنوع شرکت پتروشیمی شازند گفت: حدود ۵ هزار واحد تولیدی از این شرکت خوراک دریافت میکنند.
ولدخانی تأکید کرد: شرکت پتروشیمی شازند با اولویت تأمین نیاز داخل، حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز به کشور وارد کرده که به سامانه نیما عرضه شده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی شازند با اشاره به اینکه تعمیرات اساسی این شرکت امسال با بهرهگیری از توانمندیهای داخلی انجام شد، ادامه داد: همکاری با شرکتهای دانشبنیان یکی از اهداف ماست و در تمام زمینهها با این شرکتها همکاری خواهیم کرد.
وی به دستیابی واحد R&D پتروشیمی شازند به گریدهای پلیمری مورد نیاز کشور اشاره کرد و افزود: تولید مواد اولیه انواع سرنگ بهتازگی در این مجموعه صورت گرفته که با تحقق آن کشور از واردات این مواد بینیاز شده است و این شرکت همه نیاز کشور را تأمین میکند و سبب جلوگیری از خروج بیش از ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور شده است.
سیاوش درفشی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز نیز در این آیین اظهار کرد: براساس این تفاهمنامه بسترهای لازم برای توسعه دو شرکت در بحث بنزن تا پلیاستایرن ایجاد میشود.
وی با تأکید بر استفاده حداکثری پتروشیمی تبریز از دانشهای بومی و داخلی تصریح کرد: با اجرای این تفاهمنامه حرکت ارزشمندی در چرخه اقتصادی کشور صورت میگیرد و میتوان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.