به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، ورود فاضلاب های سطحی خانه های محلات بافت فرسوده و پساب فاضلاب تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس به خورها سبب ایجاد بوی نامطبوع در شهر و تصویر ناخوشایندی از خورها شده است که دل و مشام هر بیننده ای و عابری را به درد خواهد آورد.
با توجه به بسته بودن محیط خور، رها سازی فاضلاب های سطحی و پساب فاضلاب عواقب نامطلوب زیست محیطی را تشدید میکند بنابراین حفاظت از خورها جزو اولویتها محسوب میشود .
شهر بندرعباس پنج خور اصلی به نام خورهای "شیلات"، "گورسوزان"، "سورو"، "هتل امین" و "زندان" دارد که پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس در خور گورسوزان تخلیه و پس از آن وارد دریا میشود.
این خور محل اصلی تخلیه پساب تصفیه خانه بندرعباس است که هر روز پس از طی مسافتی از وسط شهر روانه دریا می شود.
این موضوع سبب شده که بوی نامطبوع حاصل از ته نشین شدن پساب فاضلابها مشام هر رهگذری را بیازارد. اما در نیمهی دوم امسال با خنک شدن هوا و بارش باران این بوی نامطبوع تشدید شده به طوری که موجب رنجش و اعتراض مردم محلات شهر بندرعباس شده است.
به یکی از محلههای حاشیه خور رفتم و پای گفتگو با چند نفر از ساکنان نشستم.
آقای موسوی که خود را کارمند بازنشسته معرفی می کند با اشاره به ماسک روی صورت نوه اش می گوید: این بو برای ما غیر قابل تحمل شده و مجبورم به نوهی خردسالم اجازهی بیرون آمدن از منزل را ندهم و چنانچه مجبور به بیرون آمدن باشیم به ناچار از این ماسکها استفاده می کنیم.
جوانی به سمتم آمد و گفت : کاسب محل است و تعداد مراجعان و مشتریانش در این ماههای اخیر بسیار کمتر شده و یکی از علل آن همین بوی نامطبوع ناشی از خور است.
خانم فخاری با سه فرزندش از کنار درب منزلش به سوی من آمد و با شکایت از این وضع تقاضای پیگیری واقعی این معضل را کرد.
مدیرکل محیط زیست استان هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان علت اصلی آلودگی خورهای بندرعباس را ورود فاضلابهای سطحی برخی محلات و پساب تصفیه خانه فاضلاب این شهر به دریا بیان کرد.
مسیحی بیان داشت: ورود حجم بالای پساب حاصل از تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس با بار آلی زیاد سبب بر هم زدن تعادل دریا و افزایش cod شاخص میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، ، گفت:به کمک شهرداری با لایروبی اصولی و تزریق آهک در خورهای شهر بوی بد فاضلاب در شهر بندرعباس را به حداقل کاهش دادیم.
امین قصمی علت اصلی بوی بد فاضلاب در شهر بندرعباس را رها شدن مستقیم پساب فاضلاب تصفیه خانه بندرعباس در خورها و لایروبی نشدن اصولی آن عنوان کرد.
او نشت روان آبها از بالا دست و ورود فاضلاب سطحی محلات قدیمی را از دیگر دلایل پخش بوی بد فاضلاب در شهر دانست و افزود:این امرسبب تشکیل لایههای بی هوازی در خورها خصوصا خور گورسوزان و تولید گاز بد بوی هیدروژن سولفور شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان گفت:به کمک شهرداری خورهای شهر لجن برداری و لایروبی اصولی شد و این شرکت ۴۰۰ کامیون لجن از خورگورسوزان برداشت و ۴۰۰ تن آهک در بستر خور تزریق کرد که این امر سبب کاهش حداکثری بوی بد در شهر شد.
قصمی افزود: ۴۰ درصد از شهر بندرعباس بافتهای فرسوده است و این امر امکان اجرای پروژه فاضلاب در محلات قدیمی را سخت و ناممکن کرده و رها سازی فاضلاب محلات قدیمی به خورها سبب افزایش بوی بد شده است.
پورا دربار ، معاون سازمان بازیافت شهرداری بندرعباس هم در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، از بکارگیری ماشین آلات سنگین شامل بولدوزرها و بیل مکانیکیها و نیروی انسانی برای لایروبی خورها خبرداد و گفت: حدود ۳ میلیارد ریال برآورد هزینه طرح لایروبی خورهای بندرعباس است.
مدیرهماهنگی و نظارت برسازمانهای خدمات شهری شهرداری بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان،در مورد لایروبی خورهای سطح شهر بندرعباس گفت: در زمینه لایروبی خورها پیشرفتهای خوبی صورت گرفته است.
حمیدرضاحیدری پوری افزود: لایروبی خورها نیاز به اعتبار مالی دارند و در جلسهای که با متولیان داشتیم مقرر شد از میدان امام علی (ع) به سمت پایین تا لب دریا و از میدان امام به سمت بالا توسط شهرداری بندرعباس لایروبی خورها صورت گیرد.
هر روز حدود ۹۰ هزار متر مکعب پساب تصفیه خانه فاضلاب بندر عباس از طریق خورها روانه دریا می شود،ظاهرا با لایروبی های صورت گرفته پیش از بارندگی های اخیر بوی نامطبوع خورهای شهر بندرباس به صورت موقت کاهش یافته است،حال باید منتظر ماند و دید که با اقدامات و وعده های مسئولان، آیا مردم شهر به خصوص ساکنان اطراف خورها در آینده برای همیشه از این بوی نامطبوع رهایی خواهند یافت؟
انتهای پیام/ب