رامتین قانع رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلای قوه قضائیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اشاره به سابقۀ برگزاری آزمون وکالت و کارشناسی توسط این مرکز گفت: قریب به ۲۰ سال از تصویب ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه کشور و شروع به کار مرکز میگذرد. این نهاد در خلال این سالها اقدام به برگزاری آزمونهای متعدد جهت جذب وکیل و کارشناس کرده است، ولی بیشک یکی از جنجالیترین و مهمترین آنها، آزمون وکالت امسال بود.
وی با اشاره به رشد مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در دوره جدید این مرکز بیان کرد: بعد از انتصاب حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در دستگاه قضا مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با رشدزیادی رو به رو بود بهنحویکه اقدامات مرکز همواره در مرکز توجه وکلای سراسر کشور و نهاد موازی (کانونهای وکلا) قرار گرفت.
رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در خصوص اقدامات اخیر این مرکز تصریح کرد: یکی از بارزترین اقدامات مرکز، برگزاری آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ بود.
وی در ادامه افزود:مرکز بهکرات مستندات قانونی برگزاری آزمون ازجمله بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه، ماده ۴۰ قانون شورای حل اختلاف، ماده ۵۹ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران و مواد ۲ و ۶ آییننامه اجرایی ماده ۱۸۷ قانون برنامه توسعه سوم مصوب ۲۸/۱۱/۹۷ رئیس قوه قضاییه و آراء هیئتهای عمومی و تخصصی در رد شکایت کانونهای وکلا را اطلاعرسانی کرده است.
قانع با اشاره به نوآوریهای آزمون وکالت سال جاری گفت: در آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ مرکز از نوآوریهای فراوان رونمایی کرد که با استقبال گستردۀ دانشجویان و فارغالتحصیلان حقوق روبهرو شد از این جمله میتوان به امکان شرکت دانشجویان ترم آخر و افراد فاقد پایان خدمت و یا معافیت (به شرط عدم غیبت) در آزمون اشاره کرد.
وی در ادامه بیان کرد: ابتکار دیگر مرکز ایجاد رقابت سراسری و کشوری و برگزاری آزمون در تمامی استانها بود که رضایتمندی شرکتکنندگان را فراهم کرد. امکان انتخاب ۱۰ حوزهی قضایی پس از اعلام نتایج اولیه بر اساس اولویتها و رتبهی کسبشده نیز ازجمله ویژگیهای دیگر این آزمون به شمار میرود.
رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در خصوص مبنای جذب در آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ گفت: آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ بر مبنای واقعی شایسته گزینی طراحیشده بود و نه صرفاً قدرت تستزنی با این توضیح که در آزمون امسال مدت پاسخگویی به هر تست افزایش پیدا کرد. تمامی افرادی که به حد نصاب مقرر در معدل آزمون تستی دست پیدا کنند میتوانند وارد مرحله بعدی (مصاحبه علمی و تست شخصیتی) شوند و ظرفیتهای آزمون در این مرحله اعمال خواهد شد.
انتهای پیام/