به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آیین اعلام برگزیدگان و اهدای جوایز پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در این مراسم، تقدیریهای بخش عروسکی وحیده سادات موسوی، نسرین رستم زاده، منیره صفاتاج و برگزیدگان این بخش مهیا محبی، رویا منوچهری، بنفشه کسرائیان و عطیه سادات کاشی بودند.
تقدیری ها و برگزیدگان بخش عروسک های بومی جشنواره ملی اسباب بازی معرفی شدند که به این ترتیب زهرا کرمی و محبوبه فتاحی تقدیر و شیوا صارمی منفرد، پرستو نیری و مژده دانش پژوه برگزیده شدند.
در این مراسم، محسن حموله دبیر جشنواره ملی اسباب بازی درباره این جشنواره گفت: برگزاری جشنواره ملی اسباب بازی رقم نمی خورد مگر با عزم راسخ نهادهایی که همراه ما در این زمینه بودند. توسعه کمی و کیفی جشنواره نسبت به دوره های قبل با استقبال بی نظیر طراحان و مخاطبان همراه شد و در سمتی قرار گرفت که همه را با خود همراه کرده است.
او افزود: استقبال بی نظیر از جشنواره ملی اسباب بازی به ما نشان داد راه را درست آمده ایم. اسباب بازی ها تاثیر قابل توجهی به خلاقیت و هوش کودکان دارد.برخی اسباب بازی ها تاثیر در خلاقیت و برخی در توانایی های کودک تاثیر می گذارد؛ اسباب بازی به قوانین تسهیل گر در ابعاد مختلف حمایتی و جذب سرمایه گذاری باید مورد توجه قرار بگیرد. جشنواره ملی اسباب بازی به رونق اقتصادی در این حوزه منجر شده است و فضای فرهنگی کشور تاثیر مطلوبی را از رونق جشنواره ملی خواهد گرفت.
دبیر جشنواره ملی اسباب بازی با اشاره به آمار جشنواره بیان کرد: ارائه و معرفی ۲ هزار اسباب بازی توسط ۱۶۰ تولید کننده، ۱۶۰ طراح با هفتصد عروسک، ده استارتاپ و رونمایی از هفتاد اسباب بازی، برپایی نمایشگاه ترویجی اسباب بازی با حضور بیست و هفت شرکت و نهاد مختلف، آیین تقدیر از فعالان و پیشکسوتان اسباب بازی تنها بخشی از کارهایی بود که در جشنواره ملی اسباب بازی انجام شد. به یقین شهرک صنعتی اسباب بازی گامی بزرگ در این صنعت خواهد بود.
وی افزود:در بخش حرکتی مهارتی جشنواره ملی اسباب بازی از آزاده الماسی و در بخش آموزشی و کمک آموزشی جشنواره ملی اسباب بازی از زینب تدین و لیلا واقفی و موزه عروسک های ملل تقدیر شد؛ برگزیدگان این بخش کاوش ایده تکاپو برگزیده و از موزه عروسک های ملل و حمیده ساعیان تقدیر ویژه شد.
در این مراسم بیانیه هیئت داوران جشنواره ملی اسباب بازی قرائت شد.
در بخش گروه فکری مریم حضور بخش، محمد نصیری کله تقدیر و میثم نظریان، نوید خرم آبادی و شهاب محسنی برگزیده شدند. از شرکت هوپا و باهم زی در این بخش تقدیر شد.
برگزیدگان گروه بازی های یارانه ای و الکترونیک حجت الله درودیان، شرکت هوشمند افزار صنعت و سرزمین ربات ها بودند.
در این مراسم فاضل نظری، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خودش را موظف به انجام این مهم می داند و لطف و بزرگواری عزیزان حتما به همکارانم انگیزه تلاش بیشتر می دهد، گفت: به فضل خدا جشنواره با استقبال غیر قابل پیش بینی رو به رو شد. در برخی ساعات این استقبال بیشتر بود. امیدوارم این مشکل فردا قدری کمتر شود باوجود اینکه از خانواده ها خواسته بودیم تا صبح هم به کانون مراجعه کنند تا تراکم به صبح منتقل شود. به دلیل اینکه خانواده ها می خواستند با فرزندانشان به جشنواره ملی اسباب بازی بیایند از این رو با تراکم جمعیت در بعد از ظهر رو به رو بودیم. عذر می خواهم از کسانی که به جشنواره آمدند و اذیت شدند.
او افزود: سال آینده باید جشنواره را در بخش های بیشتر و وسیع تری برگزار کنیم. شاید مکان جشنواره را تغییر بدهیم و در مکان دیگری جشنواره ملی اسباب بازی را برگزار کنیم هم اکنون جشنواره ملی اسباب بازی به درجه ای از بلوغ رسیده است که باید لباس جدیدی را برای نوجوانان تدارک دید. خوشحالم در حالی با هم صحبت می کنیم که نگاه به اسباب بازی تغییر کرده است و به تاثیر آن نگاه می کنند؛ اسمی که روی هر پدیده ای می گذاریم به رشد یا افول آن منجر میشود و کلمه اسباببازی در جامعه ما به معنای چیز پیش پا افتاده نیست.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه باید به اسباب بازی به معنای عامل فرهنگی توجه کنیم که بچه های ما را رشد می دهد، بیان کرد: کتاب و دفتر، وسیله های آموزشی در دهه های قبل بودند امروزه یک اسباب بازی به بچه های ما صبر را یاد می دهد درحالی که آموزش و پرورش نمی تواند این کار را انجام دهد. این صبوری باید در جایی تمرین شده باشد و بچه ها با اسباب بازی صبوری را تمرین می کنند و می آموزند با صبر به نتیجه می رسند. حالا هرقدر به آن ها بگوییم الصبر مفتاح الفرج صبوری را یاد نمی گیرند؛ خوشبختانه در حال حاضر مفهوم اسباب بازی برای خانواده ها جدی تر شده است.
نظری ادامه داد: استقبالی که از جشنواره ملی اسباب بازی شد نشان داد این مفهوم برجسته تر می شود؛ کانون خود را متولی اسباب بازی می داند و به تولید کنندگان اسباببازی کمک می کند با آن ها رقابت می کند این را در ایده بازارش توسعه می دهد؛ از همه کسانی که در این حوزه علاقه مند هستند می خواهم به ایده بازار کانون فکر کنند و آثارشان را برای این بخش بفرستند تا اولین قدم های تجاری سازی ایده شان برداشته شود. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سعی می کند هم خودش هم شرکایش را به ایده بازار دعوت کند؛ از آقای حموله به عنوان دبیر ششمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی می خواهم کارهای برگزاری ششمین دوره را آغاز کند.
در بخش تولید جشنواره مازیار آصفی، سراج الدین پناهی، الهام ذاکری ظفرقندی، در بخش اسباب بازی های پلاستیکی ابوالفضل محمدی، حمید بهرامی و شرکت بازی تا تقدیر و در همین بخش سید محمد میرشفیعی،حامد پیشوایی و روبین پویان ایرانیان برگزیده شدند.
انتهای پیام/