به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسلم حسینی اظهار کرد: آموزشهایی که باید در مورد زلزله کسب شود، شامل؛ چند گونه اقدامات قبل از زلزله، اقدامات حین زلزله و اقدامات بعد از زلزله است.
وی با بیان اینکه قبل از هر نکتهای باید مخاطره و زلزله را بشناسیم، افزود: بحث بعدی که ما باید به آن اشاره کنیم بحث مکانهای امن و ناامن است که باید پیش از وقوع زلزله آنها را شناسایی کنیم.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: محلهای امن معمولا زیر میزهای محکم است که در هنگام زلزله میتوان زیر آن پناه گرفت؛ همچنین کنار دیوارهای حامل و دور از پنجرهها باشیم و در فاصلهای دورتر از وسایل بزرگی که احتمال سقوط دارند، نیز مکان مناسبی برای پناهگیری است.
حسینی با بیان اینکه محلهای ناامن، کنار دیوارهای خارجی است که نباید کنار دیوارهای خارجی قرار گرفته و به سمت دربهای خروجی برویم، تصریح کرد: در هنگام زلزله نباید از آسانسور استفاده کنیم و در آشپزخانه نیز نباید قرار بگیریم.
وی با اشاره به اینکه مورد بعدی که بسیارحائز اهمیت است نقشه خطر محل زندگی ما است، اظهار کرد: باید این نقشه را برای خانواده و در محل کار خود برای همکارانمان ترسیم کنیم که اگر حادثهای اتفاق افتاد، بدانیم که چه محلهایی امن و چه محلهایی ناامن است.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به ارزیابی خطرهای سازهای و خطرهای غیرسازهای، افزود: در یک ساختمان یک اجزای سازهای شامل؛ سقف، ستونها و دیوارها وجود دارد که این سقف و ستونها باید براساس آن استاندارهایی که در ساخت و ساز مطرح است آماده شده باشد.
حسینی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین علت تلفاتی که در زلزله در کشور وجود دارد، مقاوم نبودن سازههاست، ادامه داد: خطرهای غیر سازهای هر وسیلهای غیر از سقف و ستون و دیوارها مانند کمدها و لوسترها هستند که این وسایل در هنگام زلزله ممکن است پرتاب شده و یا سد راه شوند.
وی با بیان اینکه میتوانیم این وسایل را مستحکم کرده و وسایل سنگین را در پایین طبقات کمد یا کابینت قرار دهیم، افزود: تاسیسات باید کنترل شده و کیف شرایط اضطرار نیز تهیه شود که میتواند انسان را تا ۷۲ ساعت زنده نگه دارد.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه داشتن جعبه کمکهای اولیه نیز توصیه میشود، ادامه داد: در این کیف باید لباس گرم موجود باشد و هرچند وقت یک بار لازم است این کیف را شارژ کنیم.
حسینی با تاکید بر اهمیت برگزاری مانورهای آموزشی، تصریح کرد: حتما باید هر شش ماه یک بار این مانورها را با اعضای خانواده تمرین کرده و کمکهای اولیه را آموزش ببینیم.
اقدامات حین زلزله
وی ادامه داد: اولین اقداماتی که باید در هنگام وقوع زلزله انجام داد، حفظ خونسردی و آرامش و سپس عمل به آن چیزی است که پیش از این یاد گرفتیم.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خراسان جنوبی اظهار کرد: اگر در هنگام وقوع زلزله، در رختخواب هستیم و احتمال سقوط وسایلی مانند لوستر یا تابلو وجود دارد، میتوانیم بالشت را روی صورتمان گذاشته و از سر و گردن محافظت کنیم.
حسینی با تاکید بر کمک به افراد آسیبپذیر، ادامه داد: اگر احتمال سقوط اشیاء و وسایل وجود دارد، باید به مکان امن دیگری برویم و پناهگیری را انجام دهیم.
وی افزود: اگر داخل آسانسور بودیم، باید نزدیکترین طبقه را انتخاب کرده و دراولین توقف از آسانسور پیاده شویم و اگر در داخل خودرو بودیم و خودرو درحال حرکت است، باید در یک محل امن متوقف شویم و لازم است از کنار تیرهای برق و ساختمانها فاصله بگیریم.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خراسان جنوبی اظهار کرد: اگر در هنگام زلزله زیر آوار ماندیم، نباید به هیچ وجه کبریت روشن کنیم، باید جلوی دهان را با یک پارچه بپوشانیم تا مانع از ورود گرد و غبار به مجاری تنفسی و دهان شود.
حسینی با بیان اینکه باید از فریاد زدن بپرهیزیم، افزود: باید به دیوار یا وسایلی که در نزدیکی ما هستند، ضربه بزنیم تا امدادرسانها را متوجه حضور خود کنیم.
وی با اشاره به اینکه نباید زیر آوار جا به جا شد، تصریح کرد: اگر در خانههای خشتی و گلی هستیم، باید با دستها و بازوها از سر و گردن محافظ کنیم و سریعا خود را به یک محوطه و منطقه آزاد برسانیم.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: اگر در هنگام زلزله، در سینما یا ورزشگاه یا از این قبیل اماکن بودیم، حتما باید روی صندلی خود نشسته، سرها را به سمت زانو خم کرده و با دست و بازوهای خود از سر و گردن محافظت کنیم و هیچ وقت به سمت دربها نرویم.
ضرورتهای پس از زلزله
حسینی ادامه داد: امدادگران هلال احمر آموزشهای لازم را دیدهاند، اما افرادی که کمک کنند و افراد را از زیر آوار بیرون آورند، وجود ندارد.
وی افزود: گاهی اوقات وسعت حادثه به اندازهای است که با تعداد امدادگران متناسب نیست و به همین علت آموزش دیدن توسط افراد ضروری است.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: پس از زلزله باید مراقب پس لرزهها باشیم چراکه معمولا پس لرزهها در ساعات اولیه بعد از زلزله اتفاق میافتند.
حسینی ادامه داد: در این زمان باید تاسیسات کنترل شوند و درب کمدها باید به آهستگی باز شود چراکه احتمال سقوط اشیاء وجود دارد.
وی با بیان اینکه در این زمان باید به توصیه نیروهای امدادی گوش داده و عمل کنیم، یادآور شد: پس از زلزله باید اخبار را از طریق رادیو و منابع خبری معتبر دنبال کرده و از شایعهپراکنی خودداری کنیم.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: پس از زلزله و هنگام بازگشت به خانه، باید حتما افراد در محل امن بخوابند و یک نفر نیز بیدار بوده و راه خروج نیز باز باشد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/