مصرف شکر می‌تواند موجب ازبین رفتن گلبول های سفید بدن شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه به دلیل داشتن رژیم‌های نامناسب غذایی و آمدن موادی مضر باعث شده است که آمار چاقی در سراسر جهان رو به افزایش باشد. یکی از شایع‌ترین و وحشتناک‌ترین موادی که موجب چاقی می‌شود، شکر است. نوشیدنی‌های شیرین مانند آب نارگیل، آب میوه‌ها و چای‌های شیرین حاوی نوعی شکر ساده به نام فروکتوز هستند که مصرف آن گرسنگی و میل به غذا را بیشتر از گلوکز افزایش می‌دهد.

شکر حتی بر هورمون‌ها تأثیر خواهد گذاشت و موجب چاقی می‌شود. گاهی فرد کنترل خود را از دست داده و در خوردن آن افراط می‌کند. مسلما افرادی که بیشتر شکرمی‌خورند، مستعد چاقی و اضافه‌وزن هستند. البته باید بدانید که عارضه چاقی در تمام سنین دیده می‌شود. مطالعات نشان داده است، بین مصرف شکر و چاقی رابطه‌ی قوی وجود دارد. این موضوع به‌خصوص درباره‌ی کودکانی که همراه وعد‌ه‌های غذای‌شان عادت به نوشیدن نوشابه‌های شیرین‌شده با شکر دارند، نگران‌کننده‌تر خواهد بود. اگر واقعا نیاز به کاهش وزن دارید یا تصمیم گرفته‌اید لاغرتر شوید بهتر است با شکر خداحافظی کنید.

عوارض شکر بر بدن

شکر وقتی وارد جریان خون می‌شود با کلاژن و الاستین که جوانی پوست را تامین می‌کنند ارتباط شیمیایی برقرار می‌کند. چنین عملکردی پروتئین‌ها را در بدن تخریب می‌کند و موجب خشکی پوست می‌شود. علاوه بر این، مصرف بیش از حد فروکتوز ممکن است باعث مقاومت بدن در برابر لپتین هم شود. لپتین هورمون مهمی است که گرسنگی را تنظیم کرده و از خوردن بیش از حد غذا جلوگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید:عوارض مصرف شکر بر بدن / اینفوگرافی


شکر به سرعت قند خون و انسولین را افزایش می‌دهد و منجر به بالارفتن انرژی می‌شود. با این حال، این افزایش در سطح انرژی، کوتاه مدت است. محصولاتی که با شکر درست می‌شوند و کمبود پروتئین، فیبر و چربی دارند سبب افزایش کوتاه مدت انرژی شده و به سرعت کاهش قند خون را به دنبال دارند. تغییر در قند خون می‌تواند منجر به نوسان‌های عمده‌ای در سطح انرژی شود.

شکر و عوارض آن

برای جلوگیری از چرخه تخلیه انرژی، منابع کربوهیدارتی را انتخاب کنید که غنی از فیبر هستند، ولی شکر ندارند. ترکیب کربوهیدرات با پروتئین یا چربی یک روش عالی برای حفظ قند خون و میزان انرژی است. یک سیب همراه با چند عدد بادام، یک میان وعده عالی برای افزایش طولانی و پایداری انرژی است.

کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون نشان دهنده پایین آمدن قدرت دفاعی بدن است و اگر در این زمان هر گونه میکروب بیماری زا وارد بدن فرد شود، توانایی مقابله با آن‌ها کاهش می‌یابد و ممکن است فرد به بیماری‌های مختلف مبتلا شود؛ بنابراین اگر طی یک روز چند بار مواد شیرین بخورید، سیستم ایمنی بدن به‌طور مداوم در وضعیت نامساعد قرار خواهد گرفت. پس افراد تا جایی که می‌توانند شکر را از زندگی خود حذف کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.