بخش اصلی موشک که به نام بلوک یک نامیده میشود در زمان پرتاب ارتفاعی برابر با ۹۸ مترخواهد داشت و میتواند قدرت ۸.۸ میلیون پوندی ایجاد کند که بیشینه قدرت برای پرتاب بین موشکهای فضایی است. قدرت SLS ۱۵ درصد بیشتر از موشک فضایی ساترن ۵ خواهد بود که سفینه فضایی آپولو را به ماموریت کره ماه ارسال کرده است.
هسته موشک SLS از ۴ موتور فوق العاده قدرتمند به نام RS-۲۵ تشکیل شده است که رانشی فوق العاده قدرتمند به آن میدهند. بخشی از سوخت موشک مایع و بخش دیگری از آن جامد است.
بخش بلوک ۲ موشک SLS در آینده قادر به تامین نیروی ۱۲ میلیون پوندی در زمان پرتاب از سطح زمین خواهد بود.
قرار است از موشک SLS در اولین ماموریت مهم ناسا به نام آرتمیس برای انتقال فضانوردان به کره ماه استفاده شود. موشک فضایی در این ماموریت، کپسول فضایی اوریون ناسا با ۴ فضانورد را به مدار دور کره ماه منتقل خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: اسپیس ایکس موشک فالکون ۹ را به طور آزمایشی برفراز اقیانوس منفجر میکند
در آزمایش اولیه موشک SLS قراراست ۴ موتور RS-۲۵ به مدت ۸ دقیقه به طور کامل روشن و عملکرد آنها مورد بررسی قرار گیرد.کارشناسان اعلام کرده اند انجام آزمایش بستگی به وضعیت آب و هوایی دارد و امکان تاخیر در انجام آزمایش وجود دارد.
کارشناسان ناسا درتلاش هستند تا زمینه بازگشت دوباره انسان به کره ماه در دهه ۲۰۲۰ را فراهم کنند. قرار است مرحله اول ماموریت در سال ۲۰۲۴ انجام شود و تا سال ۲۰۲۸ زمینه حضور طولانی مدت انسان در مدار اطراف کره ماه یا بر روی کره امکان پذیر شود.
ساخت این موشک فضایی حاصل همکاری ناسا و شرکت بوئینگ است و به دلایل مختلف ساخت آن چندین سال به طول انجامیده است.
ازجمله مشکلهای کارشناسان برای ساخت این موشک فضایی، مشکلهای مرتبط با جوشکاری قطعههای مختلف و پیچیدگی ساخت بخش موتور موشک و مرکز کنترل پیشرانه آن بوده است.
از دیگر هدفهای ساخت این موشک فضایی غول پیکر، قابلیت حمل و نقل حجم فراوانی از محمولههای باری، سرعت بیشتر و کوتاه شدن زمان سفرهای فضایی اعلام شده است. همچنین از این موشک میتوان در آینده برای پرتاب کاوشگرها و رصدخانههای فضایی به فضای عمیق استفاده کرد.
کارشناسان ناسا در نظر دارند اولین ماموریت غیرسرنشین موشک SLS و کپسول فضایی اوریون را در سال ۲۰۲۰ انجام دهند.
در صورت موفقیت آمیز بودن این ماموریت، از موشک SLS برای ساخت پایگاه قمری جدید ناسا به نام گیت وی که در آینده جانشین ایستگاه فضایی بین المللی خواهد شد استفاده میشود.
منبع: space
انتهای پیام/