به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پاسکال بونیفاس، پژوهشگر ارشد، نویسنده و مدیر موسسه IRIS (موسسه روابط بین الملل و راهبردی فرانسه) درباره شهادت سردار سلیمانی به دست نظامیان تروریست ارتش آمریکا و عملکرد این کشور در خاورمیانه گفت اگر چنین کاری را ایران مرتکب شده بود، چه اتفاقی میافتاد؟ فورا ترامپ و دیگران در جهان غرب فریاد تروریسم سر میدادند.
پاسکال بونیفاس در مورد ترور سردار سلیمانی میگوید فرض کنیم که مثلا مایک پامپئو توسط ایرانیها در یک کشور ثالث کشته شده بود، واضح است که واکنشها خیلی متفاوت باشد، ولی این تفاوت از دیدگاه روابط بین الملل بسیار معنادار است. آمریکاییها یک مقام ایرانی را به قتل رسانده اند که شاید رقیبشان بوده، ولی دو کشور در حال جنگ نیستند. شاید بگوییم که وضعیت روابط بین دو کشور بسیار پیچیده است، ولی ایران با آمریکا در جنگ نیست.
بیشتر بخوانید: خاویر سولانا: ترامپ خاورمیانه را به سمت یک فاجعه پیش میبرد
ژنرال آمریکایی: مراسم تشییع سلیمانی، ترامپ را تا حد مرگ ترساند
وی افزود: «آمریکا از سوی دادگاه کیفری بین المللی نیز مجوزی برای اقدام علیه (سردار) سلیمانی نداشته و لذا آنچه که به وقوع پیوسته به معنای قتل فراتر از نظام حقوقی و قضایی موجود بوده است. حال فرض کنیم که اگر چنین کاری را ایران مرتکب شده بود، چه اتفاقی میافتاد؟ فورا ترامپ همچون بسیاری دیگر در جهان غرب فریاد تروریسم سر میدادند.»
این تحلیلگر اعلام کرد: «پس باید نتیجه گرفت که با یک نگاه غربی به این قضیه نگریسته میشود ولذا، چون یک کشور غربی چنین اقدامی را کرده، این اقدام مشروع و عادی است در حالی که اگر کشور دیگری عینا و دقیقا همین کار را کرده بود، همه یک صدا فریاد خشم سر میدادیم.»
پاسکال بونیفاس افزود: «از دید ترامپ آنچه که برای همه کشورهای دیگر ممنوع است، برای آمریکا مشروع میباشد؛ لذا ماجرای قتل ژنرال سلیمانی نماد روشن سیاست دوگانه است و جهانی که قوانین بین المللی اینگونه زیر پا گذاشته میشود جهان مطمئنی برای زندگی نیست. عملکرد آمریکا مبتنی بر قانون «قوی تر» است یعنی کاری را غیر قانونی انجام میدهد و بعد بدون دادگاه و بدون سیستم دادرسی، تصمیم میگیرد که متهم کیست. (سردار) سلیمانی را هیچ دادگاهی محکوم نکرده بود و او بر مبنای تصمیم یکسویه آمریکا به قتل رسید.»
وی عنوان کرده است: «مشکل دیگر در این خصوص عکس العمل اروپاییهاست که برای آرام کردن وضعیت فراخوان میدهند و از ایرانیها میخواهند تنش را افزایش ندهد. اگر ایران یک مقام آمریکایی را به قتل رسانده بود آیا ما آمریکا را به آرامش و عدم افزایش تنش فرا میخواندیم. طبیعتا نه، بلکه برعکس فورا از آمریکا حمایت میکردیم. آیا چنین شرایطی قابل تحمل است؟ آمریکا در هر چیزی حق داشته باشد و سایر کشورها فقط تعهد؟ پس چه حقی برای کشورهای دیگر باقی میماند؟ چرا انتظار داریم ترامپ را به تغییر موضع در مسائل مختلف جهانی وادار کنیم در حالی کخ ما خودمان هر کاری که او میکند، فورا به نام همبستگی غربی از او حمایت میکنیم.»
پیش از این روزنامه آمریکایی گاردین در مقالهای افزایش تنش میان دولت آمریکا و ایران را نشانهای از افول هژمونی آمریکا در جهان دانسته و افزود امپراطوریها توسط حکومتهای قویتر از خود از بین نرفتند بلکه توهمات، آنها را از بین برد.
انتهای پیام/