پادشاه متوفی عمان نامه‌ای را داخل خزانه‌ای در کاخ پادشاهی در مسقط پنهان کرده که حاوی اسم جانشین وی است.

ماجرای «پاکت محرمانه» در کاخ پادشاهی عمان چیست؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دیوان پادشاهی عمان، بامداد امروز- شنبه- از درگذشت «قابوس بن سعید» پادشاه این کشور در سن ۷۹ سالگی خبر داد.

در پی اعلام این خبر، تلویزیون عمان گزارش داد که شورای عالی دفاع خواستار تشکیل جلسه شورای پادشاهی برای انتخاب جانشین سلطان عمان شده ست.

به موجب ماده ۶ قانون اساسی عمان برای تعیین جانشین پادشاه، بایستی شورای خاندان حاکم درباره جانشین سلطان تصمیم‌گیری نماید و اگر ظرف سه روز به نتیجه نرسید در آن صورت وصیت‌نامه محرمانه سلطان قابوس که در آن نام جانشین خود را ذکر کرده است در حضور شورای دفاع متشکل از افسران ارشد ارتش، رئیس دادگاه عالی و رئیس پارلمان قرائت می‌شود.

روزنامه آمریکایی "Foreign Policy" در گزارشی با عنوان «پاکت جانشین عمان» به تدابیر مربوط به انتخاب جانشین سلطان قابوس پرداخته است. «سیمون هندسون» روزنامه‌نگار آمریکایی در این گزارش نوشته است، نام پادشاه بعدی بر روی کاغذی، که در کاخ پادشاهی در مسقط، پایتخت مخفی شده، نوشته شده است و همچنین این نام در پاکت دیگری، که در کاخ پادشاهی در شهر «صلاله» در جنوب مخفی شده، درج شده است.

هندرسون افزود: «پاکت دوم حاوی همان نام درج‌شده در پاکت اول است که در صورت عدم یافتن پاکت اول در زمان مرگ قابوس، سراغ پاکت دوم خواهند رفت. هر دو نام گزینه‌های اول و دوم سلطان قابوس برای جانشینی خود است.»

این گزارش خاطرنشان کرد، روایت دیگری نیز وجود دارد مبنی بر این‌که پاکت موجود در کاخ پادشاهی در مسقط حاوی یک نام و پاکت دوم نیز حاوی نامی دیگر است.

این گزارش افزود، با وجود حاکمیت خاندان «آل بو سعید» به عمان طی ۱۴ نسل، هیچ ساز وکاری در مورد تعیین جانشینی ایجاد نشده است؛ چرا که خود سلطان قابوس در سال ۱۹۷۰ با کودتا به قدرت رسید.

سلطان عمان ۷۹ ساله است و هیچ فرزندی ندارد و جایگزینی را برای خود انتخاب نکرده است. بر اساس گزارش‌ها در حال حاضر سه یا چهار نفر به عنوان گزینه‌ای برای جانشینی سلطان قابوس مطرح شده‌اند: «اسعد بن طارق» پسرعموی سلطان قابوس، که معاون نخست‌وزیر در امور بین‌الملل است. «هیثم و شهاب» برادران ناتنی نخست‌وزیر. «تیمور» پسر اسعد بن طارق، که در این‌صورت پادشاه عمان همچون قطر جوان خواهد بود.

سلطان قابوس ۷۹ ساله پس از پدرش فضای این کشور را باز و اصلاحات اقتصادی را آغاز کرد. ۲۳ ژوئیه ۱۹۷۰ که مردم این کشور با عنوان «یوم النهضه» از آن یاد می‌کنند، روز به قدرت رسیدن سلطان قابوس است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.