مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در راستای اجرای عملیات بیولوژیک پروژه‌های آبخیزداری از محل اعتبارات مصوب صندوق توسعه ملی و بوم سازگان زاگرس ۲۰۳ هکتار از مراتع استان به وسیله گیاهان دارویی احیا، توسعه و غنی سازی شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، سعدی نقشبندی گفت:امسال بیش از هفت هزار و ۶۰۰ هکتار، برای انجام عملیات بیولوژیک در سطح جنگل‌ها و مراتع استان، شامل عملیات بذر پاشی و بذرکاری، تبدیل دیمزار‌های کم بازده، حفاظت و قرق انجام گرفته است.

وی افزود: ستاد هماهنگی اجرای برنامه‌های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی و همچنین ستاد مدیریت بوم سازگان زاگرس در استان به صورت جداگانه تشکیل شده و برنامه ریزی زمانبندی آموزش، اجرا و نظارت و اطلاع رسانی پروژه‌های مربوطه را به عهده دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: برای اجرای این عملیات از گونه‌های دارویی و شاخص استان نظیر آوندوال (نینور) ختمی و کاسنی با نظارت اداره کل با اولویت مناطقی که دارای طرح مرتعداری و دارای مطالعات آبخیزداری انجام می‌شود.

نقشبندی افزود: عملیات بیولوژیکی آبخیزداری مراتع در زیر حوزه‌های آبخیزمصوب آلمانه سروآباد، چمقلو قروه، اسلامدشت مریوان، دولبندی سنندج، چراغ ویس سقز، نمشیر بانه، خورخوره دیواندره، کریم آباد دهگلان، کومایین کامیاران و قره طور بیجار اجرا شده است و با توجه به شرایط جوی پایان عملیات اجرایی پروِه‌ها اعلام شده است.

وی تاکید کرد: رویکرد اجرای پروژه‌های منابع طبیعی افزایش مشارکت آبخیزنشینان در حفاظت احیاء توسعه و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی است و با اجرای این طرح‌ها بهره‌برداران مرتعی در نگهداری و اصلاح و احیاء مراتع مشارکت می‌کنند که این موضوع موجب افزایش تولید علوفه در واحد سطح و کاهش سیل و رسوب و در نهایت افزایش پوشش گیاهی می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: این مشارکت ضمن ایجاد منافع اقتصادی طولانی مدت برای بهره برداران، پایداری برداشت از مرتع و کاهش خسارات ناشی از سیل در مناطق پایین دست را برای آن‌ها ایجاد می‌کند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل‌های این استان که بخشی از جنگل‌های غرب کشور را تشکیل می‌دهد بیشتر اطراف شهر‌های بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان از مردم خواست ضمن مشارکت فعال در امر حفاظت از منابع طبیعی همکاران یگان حفاظت منابع طبیعی استان آماده است گزارش تخریب و تصرف و قطع درختان خودرو و جنگلی و آتش سوزی‌های احتمالی را از طریق سامانه تلفنی شبانه روزی ۱۵۰۴ دریافت و رسیدگی کند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.