به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات جدید نشان میدهد که خروپف با صدای بلند به عنوان یکی از دلایل آپنه خواب میتواند ناشی از چربی زبان باشد. دانشمندان مدتهاست که میدانند کاهش وزن میتواند به این بیماری کمک کند، اما با این مطالعه دلیل دقیقتری برای آن یافتهاند.
دکتر ریچارد شواب، کارشناس اختلالات خواب در دانشگاه پنسیلوانیا، معتقد است، اکثر پزشکان و حتی متخصصان در حوزه آپنه خواب معمولاً توجهی به چربی زبان نداشتهاند.
او میگوید: حالا میدانیم که چربی زبان عامل خطرزا است و با کاهش میزان آن، آپنه خواب بهبود مییابد، ما یک هدف درمانی منحصربهفردی را یافتهایم که قبلا به آن توجهی نداشتهایم.
در آپنه خواب راههای هوایی مسدود میشوند که این امر منجر به خروپف میشود که در برخی موارد زندگی زنان و مردان میانسال را به ترتیب چهار و دو درصد تهدید کند. آپنه خواب در طولانی مدت میتواند منجر به برخی بیماریهای مزمن از جمله فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، سکته مغزی و افسردگی شود.
بیشتر بخوانید: برای کاهش علائم اختلال آپنه خواب چه بخوریم، چه نخوریم؟
محققان با تجزیه و تحلیل MRI، از گلو و بینی بیماران چاق، دریافتند که کاهش چربی زبان نقش بسیار مهمی در فرآیندهای درون بدن انسان دارد. این یافتهها در ۶۷ بیمار مبتلا به OSA خفیف تا شدید با BMI (شاخص توده بدنی) بالای ۳۰ سال انجام شده است.
به گفته محققان، مطالعات آینده حول این محور خواهد بود که آیا طراحی رژیمهای غذایی کم چرب میتواند بر کاهش چربی زبان تاثیر داشته باشد یا خیر؟ روشهای درمانی سرد که از دمای انجماد برای تجزیه چربی معده استفاده میکنند نیز ممکن است مؤثر باشد. اما این تئوریها حتما باید آزمایش شوند.
محققان همچنین در حال بررسی مداخلات جدید و سایر عوامل خطر برای بروز آپنه خواب هستند. آنها پنج سال پیش، بیماران چاقی را که دچار آپنه خواب بودند با سایر بیماران مقایسه کردند، در این مطالعه دریافتند که افراد مبتلا به این بیماری دارای زبانهای بزرگتر و چاقتر هستند.
آنها معتقدند پزشکان مراقبتهای اولیه و حتی شاید دندانپزشکان باید در مورد خروپف و خواب آلودگی از همه بیماران حتی افرادی که دارای شاخص توده بدنی طبیعی هستند، سؤال کنند، زیرا بر اساس مطالعات انجام شده ممکن است در معرض خطر آپنه خواب باشند.
انتهای پیام/