به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همایش نوآوری فناورانه در توسعه سلامت امن در وزارت بهداشت، برگزار شد.
در این همایش ابراهیم متولیان، رئیس بسیج جامعه پزشکی ضمن تسلیت به خانواده جان باختگان در سانحه سقوط هواپیما اظهار کرد: نباید اجازه دهیم دستاوردهای انقلاب اسلامی که با شهادت بسیاری از فرزندان کشور بهدست آمده است با هجوم رسانههای خارجی، از بین برود.
رئیس بسیج جامعه پزشکی در ادامه با اشاره به نقش فناوری در حوزه سلامت گفت: ما در شرایط تحریم راهی نداریم جز اینکه خودمان در حوزه سلامت، محصول تولید کنیم و فناوری تولید فناوری را بهدست آوریم، شعارهای بسیاری در این حوزه تا به حال داده شده است که عملی نشدهاند. تلاش وزارت بهداشت این است که این شعارها را به واقعیت تبدیل کند و استانداردهای تجهیزات پزشکی و تولیدات دارویی ما به سطح جهانی برسد.
متولیان با اشاره به اهمیت اقتصاد سلامت گفت: وزارت بهداشت موظف است اطلاعات درست کشور را در اختیار صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی بگذارد، متاسفانه بسیاری از کارخانهها به دلیل بی توجهی به اقتصاد سلامت، ورشکست شدند از طرفی ما بسیار از تجهیزات پزشکی با تکنولوژی ساده را وارد میکنیم و باید این محصولات را تولید کنیم.
او با بیان اینکه باید فناوری را به داخل کشور منتقل کنیم، گفت: کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا که مدعی فناوری در حوزه سلامت هستند، تکنولوژی را بر اساس بودجه خود وارد میکنند. ما نیز باید تکنولوژی مورد نیازمان را به کشور وارد کنیم تا بیمهها بتوانند آن را تحت پوشش قرار دهند، در غیراینصورت امکان مدیریت، برای ما وجود نخواهد داشت.
متولیان تاکید کرد: فارغ التحصیلان مهندسی پزشکی باید مشکلات کشور را در حوزه تجهیزات پزشکی حل کنند، ما میتوانیم برای تامین و نگهداری تجهیزات پزشکی کشور از دانشجویان و مهندسان کمک بگیریم. متاسفانه بسیاری از دستگاههای ما به خاطر یک قطعه خراب به انبار رفتند. ما با شعار نمیتوانیم حوزه سلامت را مدیریت کنیم؛ باید در نگهداشت و افزایش عمر دستگاهها متمرکز شویم و کاری کنیم که هزینههای اضافی برای نظام سلامت نتراشیم.
در ادامه نوید نجاتبخش مدیرعامل یک شتابدهنده تجهیزات پزشکی در رویداد استارتاپی نوآوری فناورانه در سلامت امن، با تبریک و تسلیت شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: بر مبنای بیانات رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، باید اقتصاد مبتنی بر دانش مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه یک شرکت دانشبنیان باید تحقیق و توسعه را هدف قرار دهد، گفت: بالاترین اعتماد، اعتماد به انسان است چرا که کار ما مبتنی بر نیروی ارزشمند انسانی است.
نجاتبخش ضمنانتقاد از روند صدور مجوز پروانه تولید و بهره برداری تجهیزات پزشکی بیان کرد: به دلیل بروکراسی های اداری دریافت مجوز دستگاه شتابدهنده خطی تولید شده در شرکت دانش بنیان ما حدود ۲ سال طول کشید، در حالی که ما میتوانستیم این مجوز را ظرف چند هفته اخذ کنیم.
وی افزود: هدف فعالیتهای ما جلوگیری از خروج ارز از کشور و کاهش واردات است البته موانعی بر سر راه این هدف قرار دارد که چاره رفع موانع در اعتماد به مردم و شرکتهای دانشبنیان است البته با اصلاح نگاهمان از منتاژ محصول به تولید واقعی میتوانیم با افزایش بار تحقیق و مطالعه به فناوریهای نوین برسیم، نکته مهم آن است که فناوری خریدنی نیست بلکه یاد گرفتنی است.
وی بیان کرد: در شرایط جنگ اقتصادی فعلی با اعتماد به شرکتهای دانشبنیان کار ما در حوزه تولید تجهیزات پزشکی راحتتر خواهد شد البته که باید در نظر گرفت نمیتوان به راحتی کشورهای اروپایی و آمریکایی فعالیت کرد اما اعتماد بیشتر منجر به سهولت فعالیت شرکت های دانش بنیان میشود.
انتهای پیام/