محمد سجاد ابراهیمی دبیر کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقش بورس کالا در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: کارکرد اصلی بورس کالا به عنوان یک بستر معاملاتی آن است که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مواد اولیه را جذب کند تا آنها وارد گود عرضه و تقاضا شوند و قیمت کالاها را شفافیت و براساس مولفههای بازار کشف شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران معتقد است که با اجرای نظام رتبه بندی در بورس کالا که در دستور کار این بورس نیز قرار دارد، روند تامین نیاز واحدهای تولیدی تسهیل شده و بورس کالا به تکیه گاه اصلی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کشور تبدیل میشود.
ابراهیمی افزود: با ورود شرکتهای تولیدی به معاملات بورس کالا شاهد رشد شفافیت کاری آنها و تبادل بهتر حساب هایشان هستیم که تقویت این روند به حذف واسطه گری و دلالی در اقتصاد کمک میکند.
بیشتر بخوانید: بورس کالا تاثیر بسزایی در کیفیت محصولات تولیدی دارد
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه پادزهر دلالبازی، افزایش نظارت و شفافیت است، تأکید کرد: بازار سرمایه به دلیل وجود شفافیت و نظارت دقیق، سهم دلالبازی در اقتصاد را کمرنگ کرده است در همین راستا امکان نظارت و رسیدگی به عملکرد تمام افراد حقیقی و حقوقی در بورس اوراق بهادار وجود دارد که در حوزه کالا نیز این شفافیت به واسطه عرضه کالاها در بورس، افزایش یافته است؛ در واقع معاملات در فضای شیشهای بورس، دلالان و واسطهها را به حاشیه رانده است که تقویت این امر به سلامت اقتصادی و رونق تولید منجر میشود.
وی با اشاره به راهاندازی نظام رتبهبندی بهعنوان متغیر تأثیرگذار در معاملات شرکتها در بورس کالا گفت: با اجرایی شدن نظام رتبه بندی، شرکتها و فعالان اقتصادی با توجه به سوابق و بهمنظور شفافیت کاری طبقهبندی میشوند که این مهم به بورس کالا در جهت پیشبرد اهدافش در زمینه تسهیل مبادلات و تامین نیاز واحدهای تولیدی کمک شایانی میکند.
دبیر کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: وقتی بر شفافیت در اقتصاد تاکید میشود به معنای آن است که با اجرای نظام رتبه بندی، خریداران واقعی کالاها از خریدارنماها جدا میشوند و با رقابت پذیری بهتری که رقم میخورد، بورس کالا به تکیه گاه اصلی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کشور تبدیل میشود.
به گفته وی، با وجود آنکه همگان بر لزوم توسعه بازار سرمایه و سازوکارهای لازم برای گسترش این بازار تاکید دارند، بعضاً دخالتهایی ناروا از سوی نهادهای سیاست گذار، گریبان گیر بازار سرمایه و بورس کالا است که به منظور افزایش اعتماد تولیدکنندگان به بازار سرمایه این دخالتها باید کنار رود.
ابراهیمی در پایان گفت: بورس کالا با دارا بودن رینگ صادراتی از ظرفیت تبدیل به پل صادراتی ایران برخوردار است و اگر دولت و بخش خصوصی از این ظرفیت استفاده کنند میتوان به یکی از مراجع قیمت کالاهایی که در آنها مزیت تولید داریم تبدیل شویم.
براساس این گزارش، حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران نیز به تازگی از برنامه ریزی به منظور آغاز نظام رتبه بندی در بورس کالا در جهت رونق تولید و تامین مالی صنایع خریدار از این بورس خبر داده است.
انتهای پیام/