به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با گوسال اعظم سارکار سفیر بنگلادش در ایران دیدار کرد.
او با اشاره به اینکه هماکنون حدود ۳۷ دانشجوی در حال تحصیل از بنگلادش داریم، افزود: این تعداد میتواند در آینده بیشتر نیز شود. رفتوآمد اساتید دانشگاهی بهترین راه ارتباط فرهنگی بین کشورها است. علاوه بر آن، رفتوآمد دانشجوها نیز بسیار مهم است. خوشحالیم که میزبان تعدادی دانشجوی بنگلادشی در ایران هستیم.
وزیر علوم با اشاره به وضعیت علمی دانشگاههای ایران گفت: خوشبختانه امکان ارائه خدمات علمی خوبی را به دانشجویان خارجی داریم. جایگاه ایران در رتبهبندیهای علمی دنیا جایگاه بسیار خوبی است. در دورههای گذشته بخشی از پیشرفتهای کشور در زمانه تحریمهای ظالمانه بوده است؛ تحریمها سبب شدند که توسعه فناوری به کمک نیروی داخلی را در ایران گسترش دهیم. در چند سال گذشته تعداد زیادی از شرکتهای کوچک و استارتاپها در داخل همین مراکز فناوری پا گرفتهاند و توانستهاند ما را از بسیاری از نیازهای خارجی بینیاز کنند.
بیشتر بخوانید: آمادگی ایران برای انتقال دانش و فناوری به دانشگاههای یمن
او تصریح کرد: پارکهای علم و فناوری میتوانند شروع خوبی برای توسعه کشور بر مبنای تکنولوژی باشند. علاقهمندیم تجربیات خود را درزمینهٔ علوم و فناوری با کشورهای دوست و برادر و کشورهای اسلامی درحالتوسعه به اشتراک بگذاریم. این همکاریها بدون شک منافع مشترکی را به همراه خواهد داشت. دانشگاههای ما در ذیل برنامههای کلان وزارت علوم در مسیر برقراری ارتباط بینالمللی تلاش میکنند و ما از آنها حمایت میکنیم. ارتباط مستقیم دانشگاههای ایران با دانشگاههای بنگلادش موجب تسریع همکاریهای علمی بین دو کشور خواهد شد.
غلامی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاهی بینالمللی برای همکاریها داریم، گفت: دانشگاه D ۸ دانشگاه جوانی است و بهتازگی در حال معرفی خود است. در جلسهای که در ماه میسال ۲۰۱۹ با وزیر آموزش عالی بنگلادش داشتیم درباره این همکاریها صحبت شده است.
وزیر علوم در پایان با اشاره به اینکه دانشگاه D ۸ میتواند مرکز علمی مشترکی برای همکاریهای علمی گسترده و بینالمللی باشد، اظهار امیدواری کرد این دانشگاه بتواند سهم بزرگی را در همکاریهای علمی بینالمللی بهخصوص با کشورهای دوستی همچون بنگلادش داشته باشد.
گوسال اعظم سارکار، سفیر بنگلادش در ایران نیز گفت: هماکنون در ۳ دانشگاه بزرگ بنگلادش رشته زبان و ادبیات فارسی در حال تدریس است. ما از حضور این رشته در این دانشگاهها بسیار خوشحالیم و از آن حمایت میکنیم.
او افزود: دانشجویان بنگلادشی در ایران میتوانند سفیران فرهنگی آینده باشند و نقش مؤثری در ارتباط بین دو کشور بازی کنند. این سفیران میتوانند در توسعه ارتباطات همهجانبه علمی و فرهنگی مؤثر باشند.
انتهای پیام/