به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد صلاحی کارشناس علوم قرآنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری میزان پیرامون سیره سیاسی حضرت «فاطمه زهرا (س)» گفت: «حضرت فاطمه زهرا (س)» اولین شهیده راه ولایت هستند، ایشان تا آخرین لحظه از ولایت دفاع کردند و پشتیبان، ولی زمان خود بودند.
وی در همین راستا ادامه داد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» الگوی شایستهای برای بانوان عالم و مسلمان به حساب میآیند، امام «خمینی (ره)» در بیان ابعاد شخصیتی ایشان فرمودند: «حضرت فاطمه زهرا (س)» زنی که اگر مرد بود، نبیّ بود؛ زنی که اگر مرد بود به جای رسول اللّه بود، همه باید به «حضرت زهرا (س)» اقتدا کنیم، همه باید دستور از اسلام به وسیله ایشان و فرزندانشان بگیریم و تلاش کنیم تا همانند ایشان رفتار کنیم»، این توصیفهای «امام خمینی (ره)» از حضرت «صدیقه کبری (س)» نشان دهنده زاویای اخلاقی این بانوی بزرگوار اسلام است. «حضرت فاطمه زهرا (س)» در عبادت نیز الگویی ارزشمند برای جوانان و بانوان اسلام محسوب میشوند.
وی به وقایع ناگوار روزهای پایانی زندگی «حضرت فاطمه زهرا (س)» اشاره و ابراز کرد: در چند ماه پایانی زندگی حضرت «فاطمه زهرا (س)» حوادث ناگواری برای ایشان اتفاق افتاد، چنانکه گفته شده در این دوره هیچ کس این بانوی بزرگوار را خندان ندید، حوادثی مانند درگذشت «پیامبراکرم (ص)» و ماجرای سقیفه، غصب خلافت، مصادره فدک توسط ابوبکر و خواندن خطبه فدکیه در حضور صحابه مهمترین وقایع پایانی زندگی این بانوی بزرگوار اسلام بشمار میرود. «حضرت فاطمه زهرا (س)» در کنار حضرت «علی (ع)» یکی از مخالفان اصلی شورای سقیفه و خلافت ابوبکر بودند لذا به همین دلیل مورد تهدید دستگاه خلافت قرار گرفتند که نمونه آن به آتش کشیدن خانه «حضرت فاطمه زهرا (س)» است.
صلاحی دفاع از ولایت را مختص مرد و یا زن ندانست و تاکید کرد: دفاع از ولایت جنسیت نمیشناسد و این درس بزرگی بود که «حضرت فاطمه زهرا (س)» به جامعه بشریت دادند، بیشک دختر «پیامبر گرامی اسلام (ص)» سزاوارترین افراد برای مشارکت سیاسی و حضور در صحنههای اثر گذار اجتماعی و سیاسی بودند، ایشان این توانایی خود را به وضوح با حضور به موقع در عرصههای مختلف بیان کردند، این بانوی ارزشمند اسلام درخطبههای متعدد در رسای دفاع از ولایت و اسلام «پیامبراکرم (ص)» حقایق نابی را بیان کردند، اما عدم حمایت انصار و جهل مردم سبب شد تا دشمن جسارت پیدا کند و در خانه ایشان را به آتش بکشد.
وی به دوران کودکی «حضرت فاطمه زهرا (س)» اشاره و تصریح کرد: نا مهربانیهایی که پس از وفات «پیامبراکرم (ص)» نسبت به «حضرت فاطمه زهرا (س)» شده بیشمار است، ایشان در کودکی و اوایل حضور اسلام در شبهه جزیزه عرب نیز شاهد نامهربانی مردم با پدر بزرگوارشان بودند، لذا در برخورد با مشکلات و مصائب دلسرد نشدند و تا لحظه شهادتشان از ولایت و حقیقت دفاع کردند.
این کارشناس علوم قرآنی اظهار کرد: «حضرت فاطمه زهرا (س)» همراه با پدر بزرگوارشان بارها به جبهه جنگ رفتتند و در غزوههای متعددی شرکت کردند، ایشان پس از ازدواج نیز در کنار حضرت «علی (ع)» علاوه بر رسیدگی به امور منزل در عرصههای اجتماعی نیز حضور یافتند.
صلاحی به علل شهادت «حضرت فاطمه زهرا (س)» اشاره و خاطرنشان کرد: «حضرت فاطمه زهرا (س)» پس از رحلت «رسول اکرم (ص)» با چهرهای متفاوت از برخی نزدیکان روبرو شدند کسانی که قدرت چشم آنان را کور کرده بود و برای رسیدن به آن هرچیزی را زیر پا میگذاشتند، فتنههای کور، بصیرت را از بین اصحاب برده بود و سبب شد تا صدای حق خواهی «حضرت فاطمه زهرا (س)» در آن زمان شنیده نشود.
منبع: میزان
انتهای پیام /