به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اخیرا عدهای از افراد به دلیل عدم آگاهی از خطرات احتمالی، توجه ناکافی به خطرات احتمالی یا ترجیح موارد اقتصادی به موارد ایمنی، نسبت به نصب سیلندر گاز مایع (الپیجی) در خودروهای خود در مراکز غیرمجاز اقدام کرده و یا سوخت الپیجی را نیز از مراکز غیرمجاز دریافت میکنند؛ با توجه به این موضوع شاید بتوان گفت که این سیلندرها به نوعی به بمب متحرک تبدیل شده و این امر علاوه بر خطرات جانی و مالی برای خود فرد و خانواده او، پیامدهای خسارتباری را برای کارکنان این مراکز، مراجعهکنندگان و همسایگان به دنبال دارد.
نصب سیلندر گاز مایع و یا سوختگیری در کارگاههای غیرمجاز برای فرد و خانواده و اطرافیان او بسیار فاجعهآفرین خواهد بود و همه روزه گزارشهای متعددی از حوادث رخداده در این کارگاهها دریافت میشود تا جاییکه ایرج کلهری - رییس اچاسایی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی - در این باره هشدار داده و اعلام کرده که اگر فرآیند استفاده غیرمجاز از الپیجی به عنوان سوخت خودروها ادامه یابد، متاسفانه بدلیل عدم رعایت الزامات ایمنی آمار حوادث در آینده به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.
بر این اساس تاکید شده که لازم است افراد به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی و حفظ سرمایههای مادی و معنوی خود، از نصب سیلندرگاز مایع یا همان الپیجی به صورت غیرمجاز و نیز مراجعه به مراکز غیرمجاز برای تبدیل خودروی خود به سوخت الپیجی جدا خودداری کنند.
اگر چه توزیع الپیجی برعهده شرکتهای موزع بخش خصوصی است، اما شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام میکند که با احساس مسئولیت درباره احتمال بالای وقوع حوادث جبرانناپذیر در این باره، هشدارهای لازم به هموطنان را ارائه کرده و میکند.
با توجه به لزوم بررسیهای دورهای درباره استفاده غیرمجاز از سوخت ال پی جی، لازم است تمامی افرادی که استفاده از سوخت الپیجی به لحاظ اقتصادی برای آنها اولویت دارد و از طریق حمل و نقل به امرار معاش میپردازند، از طریق سامانه IRNGV.IR نسبت به گازسوز کردن خودروی خود اقدام کنند تا طی یک روند قانونی و استاندارد و ایمن سوخت پاک و ارزان سیانجی را دریافت کنند.
آغاز تبدیل رایگان خودروها به گازسوز تا دو هفته دیگر
البته در این میان دولت مصوبهای مبنی بر تبدیل خودروها به صورت رایگان به سیانجی ارائه داد که تازهترین اخبار در این باره نیز بیانگر این است که نهایتا پس از عقد قراردادهای لازم در این حوزه تا دو هفته دیگر استارت این کار زده میشود که در این شرایط دیگر نیازی به استفاده از سوختهای خطرناک نیست. معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در این باره گفته که با هفت شرکت در حال مذاکره و بررسی هستیم و قراردهای آن نیز آماده است و قرار شده تا ۲۵۰ مرکز مشخص شده، طی هماهنگی تجهیزات لازم را از این هفت شرکت تامین کنند، این ۲۵۰ مرکز همان مراکزی هستند که نام و آدرس آنها در شرکت پخش آورده شده، اما ممکن است که تعداد آنها نیز افزایش یابد. اکنون نمیتوان درباره عدد دقیق این جایگاهها اظهارنظر کرد.
حمید قاسمی دهچشمه با تاکید به اینکه میزان ثبتنامها ۵۰ درصد نسبت به هفته گذشته افزایش یافته، اما آن چیزی که مدنظر ماست، هنوز اتفاق نیفتاده، ولی در کل رشد استقبال خوب بوده است، گفت: در حال حاضر نیز مردم میتوانند با هزینه خودشان به این مراکز مراجعه کنند، مشکلی در این بخش وجود ندارد، اما باتوجه به اینکه تجهیز صورت گرفته است، احتمالا دو هفته دیگر قرارداد منعقد میشود و ما میتوانیم بهصورت رایگان مخازن را برای مراکز مشخص شده، ارسال کنیم تا فرایند کار پیش برود.
از سوی دیگر درباره ظرفیت انجام این کار گفته شده این مساله به میزان ظرفیت کارگاهها بستگی دارد، اما میتوان گفت که تقریبا در هر شرکت کارخانه مخزن حدودا ۱۵ هزار تبدیل در هر ماه صورت میگیرد؛ به عبارت دیگر در هر کدام از هفت کارخانه، امکان تبدیل ۱۵ هزار مخزن وجود دارد و قرار است این ظرفیت تا عید به ۳۰ هزار افزایش یابد و این امکان وجود داد که به تمام تقاضاها پاسخ داده شود.
درحال حاضر طبق اعلام سازمانهای مربوطه، استقبال از مصرف سی ان جی در کشور افزایش یافته است و روزانه ۲۴.۳ میلیون مترمکعب مصرف میشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/