به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، زهرا میر اکبری کارشناس محیط زیست استان یزد در جمع بانوان شاغل در صدا و سیمای مرکز یزد گفت: هر ایرانی در روز بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ گرم زباله تولید میکند و این یعنی هر فرد به طور متوسط در طول عمر خود، ۹ و نیم تن زباله تولید میکند.
او افزود: بهترین اتفاقی که برای زبالهها میافتد، دفن آنها است اما در مواردی زبالهها سوازنده میشود که گاز حاصل از سوخت زبالهها بسیار سمی و خطرناک است.
میر اکبری ادامه داد: تجمع شیرابه حاصل از تخمیر زبالهها که در محل تخلیه زباله صورت میگیرد به شدت به محیط زیست آسیب میزند از این رو بهتر است زباله هایتر شامل انواع پوست میوهها مدتی در فضای باز بماند تا رطوبت آن کم شود و بعد به سطل زباله منتقل شود تا تولید شیرابه نکند.
او گفت: هر نوع پلاستیک اعم از کسیههای نایلونی و ظروف یکبار مصرف سالها زمان میبرد تا به چرخه طبیعت بازگردد، از این رو توصیه میشود مصرف کسیه پلاستیک به حداقل رسانده شود.
کارشناس محیط زیست استان یزد افزود: تفکیک زبالهها میتواند نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست داشته باشد.
میر اکبری ادامه داد: اقدام سازمان جهانی محیط زیست در انتخاب شعار زباله فاجعه محیط زیست است، نشان دهنده اهمیت توجه به این موضوع است.
او گفت: با تفکیک زبالهتر از خشک و زبالههای خطرناک شامل لامپها، انواع چسبها، رنگها و دستگاههای الکترونیک، میتوانیم به شهری پاک دست یابیم.
میر اکبری توصیه کرد: از ظروف شیشهای و سفالی و فلزی بیشتر استفاده شود و اگر از ظروف پلاستیکی در منزل استفاده میشود حتما توجه شود که فاقد ماده خطرناک فنول باشد. این ماده در صورت تماس با مایعات گرم آزاد شده و همراه با غذا وارد بدن میشود و سلامتی را به خطر میاندازد.
انتهای پیام/ی