به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ارسلان زارع استاندار گیلان در جلسه مشترک کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور برگزار شد؛ گفت: شهادت سپهبد سلیمانی به عنوان قهرمان ملی کشور برای همه مردم ایران ناگوار بود، آنچنان که در جای جای کشورمان برای بزرگداشت مقام ایشان، راهپیماییهای باشکوهی برگزار شد.
وی با بیان اینکه اگرچه از دست دادن این سردار موجب اندوه بسیار برای همه اقشار جامعه بود، گفت: مهمترین ثمره خون پاک و مطهرش تقویت وحدت مردم و عزت ایران اسلامی در این برهه از زمان است.
استاندار گیلان وحدت ملی را از مولفههای اقتدار و امنیت ملی و از جمله موضوعاتی عنوان کرد که همواره مورد توجه دانشمندان علوم سیاسی و دولتمردان ممالک مختلف قرار گرفته و ریشه در آموزههای توحیدی مکاتب مختلف به ویژه دین مبین اسلام دارد.
دکتر زارع خاطرنشان کرد: همبستگی ملی به عنوان یک راهبرد اساسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در کانون توجه قرار داشته، اما شرایط امروز کشورمان ایجاب میکند تا بیش از هر زمان دیگری، این مهم مورد توجه همگان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: باید همه مسئولان و مردم با هر نگرش سیاسی به مقوله وحدت ملی به عنوان مهمترین اولویت توجه کنند و از هر کلامی که وحدت، وفاق و همدلی و انسجام ملی را خدشه دار کند؛ بپرهیزند.
استاندار گیلان با تقدیر از مردم فهیم گیلان که ضمن پاسداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، در تقویت وحدت ملی کوشا بوده اند؛ به مدیران تاکید کرد که همواره در این مسیر استوار و پیشگام باشند.
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: دولت استکباری آمریکا به سبب آنکه از به کارگیری توطئههای سیاسی و امنیتی علیه ملت و نظام اسلامی ایران ناامید شد، تلاش خود را بر محور تروریسم اقتصادی و جنگ اقتصادی متمرکز کرده لذا برای مقاومت و مقابله با این جنگ تمام عیار ضمن حفظ وحدت و انسجام ملی باید در عرصه اقتصادی، توان خود را افزایش دهیم.
وی افزود: به درستی و شایستگی سیاستهای اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری و برنامههای اقتصاد مقاومتی دولت تدبیر و امید، توانسته به میزان قابل توجهی توطئههای دشمنان را نابود کند.
استاندار گیلان با اشاره به تحریمها و دشواریهای ناشی از فشارهای دشمنان، بیان کرد: خوشبختانه در گیلان با همدلی، وحدت و تلاش مضاعف بخش دولتی و خصوصی و نیز برگزاری جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی؛ کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید، سرمایه گذاری و اشتغال و همچنین کمیته صادرات غیرنفتی، توانسته ایم دستاوردهای خوبی را کسب کنیم.
وی کسب رتبه اول گیلان در تصویب سرمایه گذاری خارجی از ابتدای امسال تاکنون که از سوی وزیر کشور به رئیس جمهوری اعلام شده را نمونهای از این امر دانست.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم اجرای هرچه زودتر مصوبات جلسه امروز و ارائه گزارش از روند اجرای مصوبات گفت: نرخ مشارکت اقتصادی استان گیلان در نخستین فصل امسال ۴۸.۱ درصد بوده که این رقم از میانگین کشوری، بالاتر است
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: ظرفیتهای متنوع و ارزشمند محیطی، جغرافیایی، اقلیمی، زیرساختی، انسانی و همچنین میز اورآسیا میتواند بستر مناسبی برای ارتقاء همه شاخصهای اقتصادی به ویژه تولید و اشتغال باشد.
زارع اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم معضل بیکاری را که بارها به عنوان هدف برای مدیران استانی مشخص کردهام، تا پایان سال ۱۴۰۰ به هشت درصد برسانیم، لذا در تحقق این امر انتظار دارم تا همه مدیران از جمله مدیران بانکها با انعطاف در انجام امور و مطالبات بخش خصوصی به ویژه فعالان اقتصادی، زمینهساز تحقق این مهم باشند.
دکتر زارع گفت: موضوعات مهمی همچون پسماند، تالاب انزلی و پروژههای نیمه تمام و آن دسته از طرحهایی که هنوز اجرایی نشده؛ باید حسب اولویتبندی در زمان مقرر انجام شود
وی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم مشکلات موجود در مسیر اجرای پروژهها همچون پروژه شهرک گلخانهای لاهیجان مشمول زمان شوند بلکه باید با عزمی همگانی نسبت به رفع آن تا حصول نتیجه تلاش کنیم.
استاندار گیلان بیان داشت: اقداماتی که معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور در این جلسه به عنوان انتظار از فرمانداران بیان کردند؛ از مصوبات جلسه خواهد بود لذا اجرای آنها ضروری است.
وی تاکید کرد: باید در جهت تحقق شعار سال یعنی رونق تولید و نیز کاهش نرخ بیکاری در همه شهرستانها اقدامی جهادی صورت گیرد.
دکتر زارع با بیان اینکه مشکلات برخی از واحدهای تولیدی در سطح ملی قابل حل است، افزود: ممکن است بخشی از مشکلات واحدهای تولیدی در وزارتخانه و یا سازمانهای ملی قابل طرح باشد که در این صورت پیگیریهای لازم از سوی دستگاههای اجرایی استان برای رفع آنها انجام میشود.
استاندار گیلان ادامه داد: با توجه به ظرفیت بالای اشتغال در طرحهای نیمه تمام یا راکد که عمده دلایل آن کمبود سرمایه در گردش یا معوقات بانکی است؛ چنانچه موضوع با پیگیریهای اولیه به انجام نرسد، سرمایه گذاران موفق دیگری در استان وجود دارند که میتوان با واگذاری به آنها، مشکلات را برطرف کرد.
وی همچنین در خصوص شمار بالای سرعت کاهها در نقاط مختلف استان به عنوان یکی از دغدغههای مردم گفت: باید مشکلات حوزه جادهای را با فرهنگ سازی مرتفع کنیم و نسبت به پالایش و بررسی میزان اثر بخشی و رضایت از سرعت کاهها، تدبیر شود.
انتهای پیام/آ