به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین بابویی در ارتباط با چالش آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور و تاثیر آن بر فعالیت بدنی دانشآموزان، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی تربیت بدنی آموزش و پرورش توسعه فعالیتها و اقداماتی است که میتوان از طریق آنها فعالیت بدنی دانشآموزان را بهبود بخشید تا با بهتر شدن وضعیت جسمانی آنها سطح سلامت در جامعه دانشآموزی ارتقاء یابد.
وی ادامه داد: دستیابی به اهداف تعریف شده تربیت بدنی آموزش و پرورش نیازمند وجود تجهیزات و نیروی انسانی است و معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش برخی امکانات مورد نیاز را تهیه کرده است و نیروی انسانی لازم نیز به همین منظور آموزش دیده است.
رییس فدراسیون دانشآموزی با اشاره به اینکه آلودگی هوا، تمهیدات اندیشیده شده در راستای فعالیت بدنی دانشآموزان را تحتالشعاع قرار میدهد و در وضعیت اضطراری سلامت دانشآموزان در اولویت قرار دارد، گفت: زمانی که شاخصهای آلودگی هوا بالا میرود کلیه فعالیتها متوقف میشود و خسارتهای وارده در حوزه تجهیزات و نیروی انسانی در این راستا قابل ملاحظه است، چرا که به طور مثال معلمان تربیت بدنی آماده خدمت هستند و علیرغم پرداخت حقوق، آنها نمیتوانند اقدامی انجام دهند، همچنین تجهیزات جهت انجام فعالیتهای بدنی دانشآموزان فراهم است که آن نیز بدون استفاده باقی میماند.
وی با بیان اینکه مقوله آلودگی هوا در حال حاضر صرفا مربوط به کلانشهر تهران نیست و شهرهایی نظیر تبریز، اصفهان، اراک و... را نیز درگیر کرده است، عنوان کرد: سالیان قبل برخی شهرها که اکنون درگیر معضل آلودگی هوا هستند شرایط بهتری از نظر شاخصهای آلودگی هوا داشتند، اما اکنون وضعیت تغییر کرده و علاوه بر تهران دیگر کلانشهرهای کشور نیز در این زمینه دچار چالش هستند.
تحت تاثیر قرار گرفتن فعالیت بدنی دانشآموزان به دلیل بالا رفتن شاخص آلودگی هوا
رییس فدراسیون دانشآموزی با اشاره به اینکه بالا رفتن شاخص آلودگی هوا فعالیت بدنی بخش زیادی از دانشآموزان را تحت تاثیر قرار میدهد، اظهار کرد: علاوه بر تعطیلی ساعات تربیت بدنی در مدارس، با بالارفتن شاخص آلودگی هوا و تعطیلی مدارس شاهد تعطیل شدن مسابقات ورزشی دانشآموزی نیز هستیم و این مساله برای فعالیت بدنی جامعه دانشآموزی کشور مشکل آفرین است.
بابویی با اشاره به اینکه در حوزه امکانات و تجهیزات از شرایط مطلوبتری نسبت به چند سال قبل برخوردار هستیم، خاطر نشان کرد: هرچند این وضعیت نیز پاسخگوی همه نیازها در کشور نیست، اما تلاش بر این است تا از حداکثر امکانات در این راستا استفاده کنیم و در صورتی که از فضای لازم برخوردار نباشیم دانشآموزان مجبور به فعالیت بدنی در فضاهای روباز هستند که با بالا رفتن شاخص آلودگی هوا در معرض آسیب قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: در صورتی که ورزش دانشآموزی کشور از امکانات لازم برخوردار باشد در روزهایی که شاخص آلودگی هوا بالا رفته است میتوان انجام فعالیت بدنی در محیطهای روباز را متوقف کرد و در فضای سرپوشیده به فعالیت بدنی پرداخت. کمبود فضا باعث میشود تعدادی از دانشآموزان در محوطههای مدارس فعالیت کنند و زمانی که شاخص آلودگی هوا بالا برود انجام فعالیت بدنی در فضای روباز سلامت دانشآموزان را تحت تاثیر قرار میدهد.
محتوای دوره تربیت بدنی ویژه ایام آلودگی هوا برای دانشآموزان طراحی شود
رییس فدراسیون دانشآموزی با اشاره به اینکه معضل آلودگی هوا یک مسالهی پیچیده و طولانی است که باید توسط مسئولان ذیربط حل شود، گفت: پیشنهاد میکنیم که محتوای دوره تربیت بدنی ویژه ایام آلودگی هوا برای دانشآموزان، معلمان و اولیا طراحی شود تا اینگونه بتوانیم بهترین عملکرد را در راستای افزایش میزان فعالیت بدنی دانشآموزان داشته باشیم.
بابویی ادامه داد: در صورت طراحی محتوای این دوره، براساس چارچوبهای مشخص علمی تعریف خواهیم کرد که در مناطق با شاخص بالای آلودگی هوا باید چگونه و چه فعالیتهای ورزشی از سوی دانشآموزان و مربیان مدنظر قرار گیرد و هرچند دورههایی در این راستا از سوی فدراسیون دانشآموزی برگزار شده است، اما نیازمند بروزرسانی محتوا در این زمینه هستیم، چرا که باید تحقیقات خود را بروز و روشهای جدیدی را طراحی کنیم تا شاهد متوقف شدن فعالیت بدنی دانشآموزان نباشیم.
رییس فدراسیون دانشآموزی با بیان اینکه متاسفانه جامعه امروزی درگیر مساله آپارتماننشینی شده و با سبک زندگی شهری فعالیتهای خود را پیش میبرد، اظهار کرد: یکی از دلایل کاهش فعالیت بدنی افراد زندگی آپارتماننشینی است و در صورتی که شاهد تعطیلی مدارس در روزهایی که شاخص آلودگی هوا بالاست باشیم به همین میزان نیز فعالیت بدنی دانشآموزان کاهش مییابد.
مدارس جدید باید دارای سالن مربوط به درس تربیت بدنی باشند
وی در ادامه با اشاره به اینکه ساخت مدارس یکی از اقداماتی است که توسط سازمان نوسازی مدارس به عنوان یکی از تشکیلات رسمی وزارت آموزش و پرورش مدنظر قرار میگیرد، اظهار کرد: براساس زیرنظام ساعت فعالیتهای آموزشی، پرورشی و ورزشی قانون مشخصی برای ساخت مدارس تعریف شده است که براساس آن باید همه تجهیزات لازم را داشته باشند و در همین زیرنظام استاندارد ساخت مدارس تعریف و اعلام شده است. همانطور که مدارس نیازمند کلاس، نمازخانه و... هستند باید دارای سالن مربوط به درس تربیت بدنی نیز باشند، این سالنها متفاوت از سالنهای بزرگ ورزشی است و استانداردهای آن توسط وزارت آموزش و پرورش تعریف شده است.
بابویی ادامه داد: از زمان تصویب این زیرنظام هر مدرسهای که ساخته میشود باید کلاس درس تربیت بدنی نیز داشته باشد، هرچند در کلانشهرها متولیان با چالش گران بودن زمین مواجه هستند و زمانی که مساحت اختصاص یافته برای ساخت مدرسه مدنظر قرار میگیرد در صورت نبود فضای کافی کلاسهای تربیت بدنی تحت تاثیر قرار میگیرند و از ساخت آنها چشمپوشی میشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/