به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، استامبولی، استانبولی پلو، دمپخت یا دمی گوجه یکی از خوشمزهترین و سریعترین غذاهای ایرانی است که اتفاقا اصالت ترکیهای دارد. ظاهرا دستور استانبولی پلو که احتمالا غذایی با ریشه استانبولی است در دوره قاجار از ترکیه به ایران آمده و خیلی زود هم محبوب شده است. طرز تهیه دمی گوجه که هم یک غذای دو نفره میتواند باشد و هم یک غذای بیست نفره بسیار آسان است. دمی گوجه هم با انواع گوشت قرمز تکهای و چرخ کرده درست میشود و هم گوشت سفید مثل مرغ و بوقلمون. سیب زمینی هم که معمولا عضو ثابت ترکیبات دمی گوجه است. طرز تهیه دمی گوجه خوشمزه با سیب زمینی و گوشت چرخ کرده یا بدون گوشت چرخ کرده و نیز با انواع گوشت سفید مثل مرغ و بوقلمون را در مجله کوروش بخوانید.
استامبولی، استانبولی پلو، دمپخت یا دمی گوجه یکی از خوشمزهترین و سریعترین غذاهای ایرانی است که اتفاقا اصالت ترکیهای دارد. ظاهرا دستور استانبولی پلو که احتمالا غذایی با ریشه استانبولی است در دوره قاجار از ترکیه به ایران آمده و خیلی زود هم محبوب شده است. طرز تهیه دمی گوجه که هم یک غذای دو نفره میتواند باشد و هم یک غذای بیست نفره بسیار آسان است. دمی گوجه هم با انواع گوشت قرمز تکهای و چرخ کرده درست میشود و هم گوشت سفید مثل مرغ و بوقلمون. سیب زمینی هم که معمولا عضو ثابت ترکیبات دمی گوجه است. طرز تهیه دمی گوجه خوشمزه با سیب زمینی و گوشت چرخ کرده یا بدون گوشت چرخ کرده و نیز با انواع گوشت سفید مثل مرغ و بوقلمون را در مجله کوروش بخوانید.
مواد لازم
برنج: ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
گوجه فرنگی: ۱ تا یک و نیم کیلوگرم
سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا گوجه فرنگیها را بشورید و در میکسر یا غذاساز پوره کنید (میتوانید با رنده دستی رنده کنید). پیازها را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. فلفل و زردچوبه را هم به پیازها اضافه کنید، کمی دیگر تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. سپس سیب زمینیهای مکعبی خرده شده را اضافه کنید و مقداری دیگر تفت دهید. در مرحله بعد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید. اجازه دهید پوره گوجه آب آن پخته و غلیظ شود. نمک و فلفل را اندازه کنید و سپس برنج شسته شده را اضافه کنید. به اندازه یک بند انگشت آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید دمی گوجه روی شعله ملایم گاز دم بکشد.
استامبولی، استانبولی پلو، دمپخت یا دمی گوجه یکی از خوشمزهترین و سریعترین غذاهای ایرانی است که اتفاقا اصالت ترکیهای دارد. ظاهرا دستور استانبولی پلو که احتمالا غذایی با ریشه استانبولی است در دوره قاجار از ترکیه به ایران آمده و خیلی زود هم محبوب شده است. طرز تهیه دمی گوجه که هم یک غذای دو نفره میتواند باشد و هم یک غذای بیست نفره بسیار آسان است. دمی گوجه هم با انواع گوشت قرمز تکهای و چرخ کرده درست میشود و هم گوشت سفید مثل مرغ و بوقلمون. سیب زمینی هم که معمولا عضو ثابت ترکیبات دمی گوجه است. طرز تهیه دمی گوجه خوشمزه با سیب زمینی و گوشت چرخ کرده یا بدون گوشت چرخ کرده و نیز با انواع گوشت سفید مثل مرغ و بوقلمون را در مجله کوروش بخوانید.
مواد لازم
برنج: ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
گوجه فرنگی: ۱ تا یک و نیم کیلوگرم
سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا گوجه فرنگیها را بشورید و در میکسر یا غذاساز پوره کنید (میتوانید با رنده دستی رنده کنید). پیازها را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. فلفل و زردچوبه را هم به پیازها اضافه کنید، کمی دیگر تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. سپس سیب زمینیهای مکعبی خرده شده را اضافه کنید و مقداری دیگر تفت دهید. در مرحله بعد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید. اجازه دهید پوره گوجه آب آن پخته و غلیظ شود. نمک و فلفل را اندازه کنید و سپس برنج شسته شده را اضافه کنید. به اندازه یک بند انگشت آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید دمی گوجه روی شعله ملایم گاز دم بکشد.
حتما بخوانید آموزش جدول اندازهگیری پیمانهها؛ هر پیمانه شیرینیپزی و آشپزی چقدر است
*برای یک استانبولی پلو مجلسی و خوشمزه بهتر است ۱/۳ برنج دودی باشد.
*دستور پخت استانبولی پلو مجلسی با روغن حیوانی کامل میشود. اگر به جای روغن مایع از روغن حیوانی یا کره استفاده کنید طعم دمی گوجه یا استانبولی پلوی مجلسی شما چند برابر خوشمزهتر میشود.
*در طرز تهیه این دمی گوجه یا استانبولی از رب گوجه استفاده نشده اما اگر دوست دارید استانبولی گوجه کمتری داشته باشد یا قرمزتر باشد از ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید.
*مثل طرز تهیه لوبیا پلو برای برای طرز تهیه استانبولی پلو یا دمی گوجه با مرغ یا بوقلمون و یا گوشت گوسفند تکهای هم ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید. سپس زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه و کمی زیره سیاه آسیاب شده اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. برای این مقدار مواد ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. حالا در صورت دلخواه کمی هویج و کرفس مکعبی و ریز خرده شده اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. سیب زمینیها را هم مکعبی خرد کنید و به سایر مواد اضافه کنید. وقتی کمی پوره گوجه فرنگی غلیظ شد تکههای مرغ یا گوشت گوسفند و را اضافه کنید. مقداری تفت دهید و رنگ گوشت که عوض شد ۱ لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید گوشت روی شعله ملایم گاز نیم پز شود. سپس برنج را هم اضافه کنید و نمک و روغن را اندازه کنید. اگر آب مواد کم است مقداری آب جوش اضافه کنید و دمی گوجه را روی شعله ملایم گاز دم کنید. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت مقداری زعفران دم کرده غلیظ هم روی برنج بریزید.
*در صورتی که میخواهید دمپخت یا دمی گوجه را با گوشت چرخ کرده درست کنید به همان سبک و سیاق مایه ماکارونی مایه گوشت این غذا را هم درست کنید. سپس برنج و آب را به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز دم بگذارید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/