تروئیکای اروپایی در حالی ادعای تلاش برای حفظ توافق هسته‌ای را دارند که اقداماتشان بوی باج دهی به آمریکا می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست خبر تهدید طرف های اروپایی برجام از سوی ترامپ را منتشر کرد.

خبری مبنی براینکه اگر سه کشور تروئیکا، سازوکار حل اختلاف در برجام را به‌ منظور تحت فشار قرار دادن ایران فعال نکنند، با تعرفه ۲۵ درصدی کاخ سفید بر خودرو‌های صادراتی خود به آمریکا مواجه خواهند شد.

  براساس این گزارش، واشنگتن به‌صورت محرمانه مقامات سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس را به وضوح با وضع تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر خودرو‌های اروپایی تهدید کرده و آنها را برای فعال‌سازی مکانسیم حل اختلاف در برجام تحت فشار گذاشته است.

نکته قابل توجه در تهدید کشورهای  اروپایی طرف برجام این است که گفته می شود، دولت آمریکا این تهدید را نه از طریق سفارتخانه‌های خود، بلکه به‌طور مستقیم به دولت‌های آلمان، فرانسه و انگلیس اطلاع داده است و پس از آن خبر راه اندازی " مکانسیم حل اختلاف ماشه" را اعلام کرده اند. اما باید دید تهدید نسبت به اعمال چنین تعرفه ای بر خودروهای اروپایی از سوی واشنگتن چه اهمیتی برای اروپا دارد.

چرا تهدید تعرفه‌ای ترامپ برای اروپایی‌های خودروساز اهمیت دارد؟

مطابق گزارش آمار کمیسیون اروپا، مجموع ارزش صادرات خودرو توسط کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۲۸ میلیارد یورو بوده که نزدیک به ۳ درصد کمتر از سال ۲۰۱۷ بوده است.
بر پایه این گزارش آلمان با صادرات ۷۰ میلیارد یورو خودرو، ۵۵ درصد صادرات خودروی اتحادیه اروپا را در تصاحب خود دارد.
همچنین گزارش یورواستات نشان می‌دهد، مقصد ۳۷.۳ میلیارد یورو، معادل ۲۹ درصد خودرو‌های صادراتی اروپا در سال ۲۰۱۸ بازار آمریکا بوده که بزرگ‌ترین بازار خودرو‌های تولید اروپا به شمار می‌رود.

علاوه براین اتحادیه اروپا در گزارش عملکرد سال ۲۰۱۸ خود اعلام کرد که اتحادیه آنها بیش از ۱.۱ میلیون خودرو به بازار آمریکا صادر کرده اند که معادل ۲۵ درصد ارزش سالانه واردات خودروی ایالات متحده بوده است.

در مقابل آمریکا در سال ۲۰۱۸ تنها ۲۶۷ هزار خودرو به اتحادیه اروپا صادر کرده که مجموع ارزش آن ۵.۵ میلیارد یورو بوده است. این رقم تنها معادل ۱۲ درصد مجموع واردات خودرو به اتحادیه اروپا به شمار می‌رود؛ بنابراین در سال ۲۰۱۸ تراز تجارت خودرو میان اتحادیه اروپا و آمریکا نزدیک به ۳۱.۸ میلیارد دلار به سود طرف اروپایی بوده است. در چنین شرایطی وضع تعرفه ۲درصدی واردات خودرو‌های اروپایی به آمریکا هر چند به ظاهر می‌تواند، درآمد ۹.۳ میلیارد دلاری برای دولت ترامپ داشته باشد، ولی در عمل با کاهش جذابیت قیمتی خودرو‌های اروپایی، سهم بازار آنها را در اختیار چین، ژاپن و کره جنوبی قرار خواهد داد. موضوع دیگر اهمیت وضع تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر خودرو‌های اروپایی، برای سه کشور اروپایی طرف برجام است.

وقتی اروپایی ها باقی مانده برجام را می فروشند

آیا تهدید به وضع تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر خودرو‌های اروپایی به تروئیکای اروپایی آسیب خواهد زد؟

در میان کشور‌های اروپایی، آلمان با ۱۸.۶ میلیارد یورو صادرات خودرو در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن بریتانیا و ایتالیا به ترتیب با صادرات ۹.۶ و ۴.۶ میلیارد دلاری در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.
با وجود این که شرکت فولکس واگن و بی‌ام‌دبلیو به ترتیب ۳.۸ و ۲.۱ درصد بازار خودروی آمریکا را در اختیار دارند، ادغام اخیر خودروسازان بزرگ اروپا و آمریکا سهم بازار اروپا را در ایالات متحده پیچیده‌تر از گذشته کرده است.
در حال حاضر شرکت ادغام شده میان فیات ایتالیایی و کرایسلر آمریکایی سهم بازار این شرکت را به ۱۳ درصد رسانده است. این شرکت اخیرا با گروه پژو-سیتروئن ادغام شده است. گروه پژو-سیتروئن در سال ۲۰۱۷ طی قراردادی تولید خودرو‌های اُپل و واکسهال را که در اختیار بزرگ‌ترین خودروساز آمریکا یعنی جنرال موتورز بود، بر عهده گرفته بودند. همچنین خودروسازی رنو فرانسه نیز که با نیسان و میتسوبیشی ژاپن فعلا ۸.۶ درصد بازار آمریکا را در اختیار دارند، ادغام شده است.
گذشته از این شرکت پژو فرانسه اخیرا اعلام کرده که با تدوین برنامه‌ای بلند پروازانه قصد دارد که پس از ۳۰ سال دوری بار دیگر به بازار آمریکا بازگردد؛ بنابراین ارتقاء جایگاه خودروسازان فرانسوی در بازار آمریکا موجب شده است  که فرانسه هم در کنار آلمان و بریتانیا به عنوان ذینفعان جدی تهدید تعرفه‌ای آمریکا علیه طرف‌های امضاء کننده برجام قرار گیرد.

وقتی اروپایی ها باقی مانده برجام را می فروشند

 

  مکانیسم حل اختلاف برجام باج دهی اروپایی ها به ترامپ  یا انتظار تغییر رئیس جمهور آمریکا؟

 هنوز مشخص نیست که راه اندازی مکانیسم «سازوکار حل‌وفصل اختلافی برجام » به دنبال افزایش فشارها بر طرف های اروپایی برجام بوده است یا خیر؛ چرا که لودریان وزیر خارجه فرانسه و دو همتای اروپایی دیگر او پیش تر اعلام کرده بودند که در صورت ادامه گام های معکوس برجامی تهران، آنها به سراغ ماشه خواهند رفت.

مقامات سه کشور اروپایی عضو توافق هسته ای روز سه‌شنبه ۲۴ دی‌ماه در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که «سازوکار حل‌وفصل اختلافی برجام »  به کار افتاده تا ضمن حفاظت از این توافق به ادامه آن کمک کند، اما باتوجه  به سبقه یکساله اروپایی ها قطعا آخرین اقدام آنها با افزایش بی اعتمادی تهران به بروکسل نشینان همراه خواهد بود و این ادعا که منشا راه اندازی این مکانیسم ترس از اعمال محدودیت های جدید واشنگتن و دامنگیر شدن اروپایی ها باشد یا  ناتوانی تروئیکای برجامی، دیگر تفاوتی ندارد چراکه  تهران مهمترین گام های کاهش تهدات هسته ای خود را برداشته است.

دست دست کردن اروپایی ها تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا هم یکی از گزینه های محتملی است که تحلیلگرا برای اقدامات اروپا در قبال برجام برمی شمارند. به باور آنها اروپا برای دستیابی به این امر در بدترین زمان ممکن دست به قمار بزرگی زده است،  فعالسازی مکانیسم حل و فصل اختلاف در برجام در حقیقت ساعتی را به راه انداخته که کنترل عقربه‌های آن در دست اروپا نبوده و مهمتر اینکه  امکان دارد با اتخاذ رویکردی از سوی رهبران ایران یا آمریکا تغییرات جدی در روند آن ایجاد شود.

وقتی اروپایی ها باقی مانده برجام را می فروشند

هشدار ظریف به  تروئیکای اروپایی!!!

باوجود اینکه همزمان با انتشار خبر راه اندازی سازوکار حل‌وفصل اختلافی برجام گفته شد که بازگشت تحریم های اتحادیه اروپا علیه تهران رقم خورده است، اما در حقیقت مکانیسم حل اختلافات برجام (مکانیسم ماشه) که روند مذاکره و گفت وگو میان اعضای ۱+ ۴ است ، به جریان افتاده و با ارجاع گزارش اختلافی از سوی یکی از طرف‌های توافق هسته ای به کمیسیون مشترک آغاز می‌شود و برای چند مرحله با زمان‌های قابل تمدید در نظر گرفته شده است.

در موقعیت کنونی ابتدا  مسائل اختلافی به ترتیب در سطح مشاوران، معاونان وزرای خارجه و وزیران خارجه طرح می‌شود که در صورت عدم اجماع و حل اختلافات موجود، مسائل اختلافی به شورای امنیت ارجاع داده می‌شود و شورای امنیت هم درباره عدم بازگشت تحریم‌ها رای گیری می‌کند که این پروسه به شکل کلی یک روند زمان بر است و اعضای برجام می‌توانند همین روند را نیز ماه‌ها و حتی سال‌ها تمدید کنند.

در همین راستا هم محمد جواد وزیر امور خارجه کشورمان پس از اعلام فعال‌سازی مکانیسم ماشه با انتقاد از بی‌عملی اروپایی‌ها در قبال تعهدات‌ آنها در برجام، اقدام اروپا برای استفاده از مکانیزم حل و فصل اختلافات را از نظر حقوقی بی‌مبنا و از نظر سیاسی اشتباه راهبردی خواند.

همچنین جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در رابطه با این تصمیم طرف‌های اروپایی برجام گفت که "هدف از این سازوکار حل مسائل مرتبط با اجرای توافق هسته ای در چارچوب کمیسیون مشترک است". این اظهارات در حالی اعلام می شود که آنها مدعی هستند، راه اندازی سازو کار حل اختلافات به دلیل برداشتن گام های کاهش تعهدات تهران انجام می شود، گام هایی که بر اساس اظهارات مقامات کشورمان  براساس بندهای  ۲۶و۳۶ مندرج در مذاکرات هسته ای عملیاتی شده اند. بر این اساس اقداماتی که ایران  به واسطه بدعهدی تروئیکای اروپایی با استناد به بندهای برجام انجام  داده نقض توافق بوده اما رجوع آنها به همین بندها برای تحقق سازوکار اختلافی در این توافق عملی کاملا حقوقی است.

علاوه براین رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پس از انتشار خبر باج دادن طرف های اروپایی توافق هسته ای به آمریکا گفت که (خبر باج دادن اروپا برای) جلب رضایت آمریکا تائید شد. سه کشور اروپایی باقی‌مانده برجام را فروختند تا از تعرفه‌های جدید ترامپ رهایی یابند.

ظریف خطاب به طرف های اروپایی توافق هسته ای  هم گفت که  چنین اقداماتی هیچ فایده‌ای نخواهد داشت و فقط اشتهای او(ترامپ) را تندتر می‌کنید و در ادامه هم تاکید کرد که اگر می‌خواهند شرافت خود را بفروشند  می توانند به همین مسیر ادامه دهند. اما باید توجه داشته باشند که چنین اقداماتی را نمی توانند با حفظ ظاهر اخلاقی و حقوقی دنبال کنند.

در نهایت هدف سه کشور اروپایی عضو ۱+۴ از فعال کردن مکانیزم ماشه را می توان حاضر و آماده داشتن اهرم فشاری علیه ایران دانست؛ چراکه در غیر این صورت اروپایی ها نمی توانستند با حفظ وجهه قانونی برای خود در قبال گام های برجامی تهران ،اقدام جبرانی داشته باشند و درعین حال عمل خود را اخلاقی و در چارچوب مذاکرات هسته ای نشان بدهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد حسین
۱۶:۰۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
برجام از همان ابتدا اشتباه بود
Iran (Islamic Republic of)
yosef
۰۱:۴۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
دوستان فرهیخته و باسواد برجامی نکردن حداقل در فعال سازی بقول خودشون سیستم ماشه اجماع و رای گیری بشه که از رای کشورهای مث چین وروسیه استفاده بشه هرچند به رای اوناهم نمیشه اعتماد کرد هرکشوری دنبال منافع ملی خودشه و هیچ کس اون بخاطر دیگران به خطر نمیندازه. گفتن هرکشور سیستم ماشه رو فعال کنه میتونه خوب این یعنی حماقت مذاکره کنندگان محترم ما .بقول دوستان اروپا همراه با امریکا خارج شده ولی بازم احمق ها متوجه نمیشن یا خودشون به حماقت زدن .و الان تنها راه کاهش همکاری با NPT و حتی خروج از ان که همین به تنهای باعث ترس و وحشت همشون حتی امریکا میشه , بالا بردن سطح غنی سازی و در صورت ادامه روند تهدید . تهدید به بستن تنگه هرمز که الان دیگه گزینه نظامی هم از روی میزشون پرید با سیلی عین الاسد. دیگه دوره جدید اغاز شده و دیگه عقب نشینی از ژست های الکی دیپلماسی و لفاظی گذشته باید قاطع و محکم عمل بشه
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا آزادی
۲۲:۴۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اعتماد به دشمن و منصب دادن به وابستگان جز شکست نخواهدداشت ... و انتخاب با من و شماست ... افرادی را انتخاب کنیم که ولایتمدار باشند نه غربگرا و وابسته ...
ماجرای برجام فقط یک خیانت و خسارتهای بیشمار بود که غربگرایان تحمیل کردند و زیر بار این ننگ نیز نمیروند ... خائنان باید محاکمه بسن
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۰:۰۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ما باید سیاست کره شمالی را در پیش بگیریم الان آمریکا جرأت نداره به کره شمالی بگه تو، تا آمریکا هم حرف مفت می زنه میگه ما سلاح هسته ای داریم شما نمی تونید به ما زور بگید، ما الان باید هسته ای رو ادامه بدیم تا جلوی تهدید و تحریم آمریکا یک عامل بازدارنده قوی داشته باشیم مطمئن باشید اگر هسته ای رو داشتیم الان توی این وضع نبودیم همانطور که مقاومت حاج قاسم و سربازانش نتیجه داره مقاومت مردم هم نتیجه خواهد داد
عزیزان تاریخ مصرف تحریم آمریکا در حال تمام شدن است اگر ما همچنان مقاومت کنیم و وحدت خود را حفظ کنیم آمریکا الان بیشتر از مسئله هسته ای ایران از اتحاد همه مردم با رهبری می ترسد چرا که می‌داند رهبرمان همچون موسی پیامبر که مردم را که در راه حق مقاومت کردند با توکل به خدا با کشتی به مقصد رساند رهبر ایران هم مردم را به سلامت به مقصد می رساند که باعث توسعه کشور و کسب و کار و اقتصاد سالم می شود
Germany
محمد
۱۷:۲۱ ۲۹ دی ۱۳۹۸
شما خوب به عکس رهبرای اروپایی و ترامپ نگاه کنید انگار ترامپ در عکس ارباب اینها و اینها پادوی ترامپ و امریکا هستند اگه دقیق نگاه کنید متوجه میشوید
Iran (Islamic Republic of)
هادوی
۱۷:۰۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ننگ بر برجام
چندین سال است مملکت رو دلخوش به برجام کردن به هیچکدام از اهدافشون هم نرسیدن واوضاع اصلا به نفع ایران نیست
وقتی آمریکا زد زیر برجام ایران هم می بایست همون موقع خیلی سریع می زد زیر برجام .حالا شاهد زبونی برجام هستیم
.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
باید این کار را بکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
از اون اول معلوم بود آخر برجام چه میشه من با اینکه خانه دارم تحصیلات دانشگاهی هم ندارم میدانستم مذاکره با کسانی که با اسلام مشکل دارن وجز ظلم به مظلومان عالم کارمثبتی در کارنامه خود ندارن کار درستی نیست از این متعجبم اینا که این همه مدرک دارن و مثلا با هوشند چطور اینو نفهمیدن!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اینا مگه تو برجام بودند؟
والله خبر نداشتم !!
حیف شد!
حالا تحریم کنند چی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ننگ بر اروپا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اروپا دست اموز امریکاست اصلا مستقل نیستن و حرف ،حرف ارباب امریکاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
مرگ بردستگاه استکبار امریکا و دشمنان اسلام
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۳:۲۱ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ایران میتونه درمرحله اول همکاری های خودشو با آژانس کاهش بده تا به اروپایی هاهشداربده واگراقدامی انجام ندادند کلاازتمامی تعهدات وتوافق ها وپروتکل ها درموردبرنامه هسته ای خارج بشه.
ماهمین الان هم ازسوی اروپاتحریم کامل هستیم که حتی برای دریافت پول صادراتمون هم مشکل داریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اینهم اش برجامی دولت تدبیر وامید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
متاسفم به اونایی که برجام به ملت ما انداختن از ماست که برماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۲۹ دی ۱۳۹۸
یه سوال ما چرا در برجام موندیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۹ دی ۱۳۹۸
چون ما طبق مکانیسم برجام نمی تونیم در بیایم حتی اگه اونا خارج بشن اگه در بیایم همه تحریم های سازمان ملل دوباره خودکار بر می گرده و خلاص میشیم تمام خیلی جالبه مگه نه ؟ بدتر از ترکمن چای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اروپا همان اسب تروا است که سیاست های آمریکا را درون حود دارد
Iran (Islamic Republic of)
بیدار
۱۰:۱۶ ۲۹ دی ۱۳۹۸
۶ سال تمام با این موضوع برجام مردم رو سرگرم کردید مملکت ما پر از ظرفیت ها و جوانان با استعداد هست بیایید رو این ها کار کنید مشکلات داخلی رو حل کنید روابط بین الملل پیشکش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
درصورت تحریم های جدید ایران در قبال برجام، ایران بایستی از ان پی تی خارج شود و کلیه بازرسان و دار و دسته شان را از دسترسی به سایتها منع کنند و بدنبال سوخت 60 درصدی برای هواپیما و کشتی و نیروگاهها باشند
Iran (Islamic Republic of)
م
۰۹:۴۱ ۲۹ دی ۱۳۹۸
آقای ظریف دیگه به اروپاییان اعتماد نکنید
Iran (Islamic Republic of)
بهداد
۰۹:۳۴ ۲۹ دی ۱۳۹۸
کدوم باقی مانده ، بابا یکی اینارو بیدار کنه ظهر شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
هشدار ظریف؟؟ وای نگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۹ دی ۱۳۹۸
این برجامی که بعضیا واسش کلی شادی کردند ، هیچ فایده ای که نداشت بماند ، کلی هزینه اقتصادی و سیاسی که بر ما وارد کرد که بماند ، شده وسیله ای برای ادامه و فشار بر ایران ! این است نتیجه خوش بینی به غرب ؛ چشم باز کنند و ببینند شیفتگان غرب .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۲۹ دی ۱۳۹۸
بهترین راه مذاکره معقول با آمریکاست
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۳:۵۶ ۲۹ دی ۱۳۹۸
صبح شد هموطن نمیخوای از خواب بلند شی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
هنوز هم شما امید مذاکره با گرگ صفتان را دارید مگه نمی بینید دارند چکار می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
تودیگه کی هستی که اینو نوشتی...مذاکره معقول اونم با رژیم تروریست آمریکا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۲۹ دی ۱۳۹۸
واقعاچقدرفکر کردی اینونوشتی....؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
روزی که دلواپسان فریاد میزدند که برجام تصویب نشه به خاطر همین مکانیسم ماشه و بقیه ایراداتش ...طرفداران برجام که حتی اونو نخونده بودن ازش دفاع کردن و به منتقدا توهین کردند رو به یاد بیارید...
حالا کی رو سیاه شد!؟
Iran (Islamic Republic of)
ن
۰۶:۴۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
از اول هم اقا فرمودند از اروپا هم انتظار همكارى نداشته باشيد و من به اينها اعتماد ندارم.ولى كى بود گوش كنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
توافق برجام وقتی ارزش داره که جنگ نباشه اگر قرار بر جنگ باشه اروپا مجبور میشه حراجی راه بیاندازه و ته مونده ی برجام رو توی گونی ، بصورت همش ده هزار تومن بفروشه. در واقع هدف آمریکا از بهم زدن برجام ، آزمون اروپاست که اونا(اروپا) تا کجا تمکین کرده و در مقابل آمریکا زانو میزنند. اروپا به خاطر دو قرون ضرر داره حیثیت خودش رو میفروشه.
Iran (Islamic Republic of)
Torabirad
۰۵:۲۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
سلام بر هرکس گوش شنوا دارد
اروپا از امریکا در حیات سیاسی وروشهای مدیریت اجتماعی هیچ جدایی برای خود قایل نیست همان روز که امریکا از برجام خارج شد اروپا هم اینکار را عملا کرد اما با سیاست تقیه یعنی در ظاهر در برجام ودر باطن خارج از برجام که هم به ایران ظربه بزند وهم ایران را وادار به اجرای برجام یک طرفه زیانبار بکند.حالا هم چیزی تغییر نکرده فقط دوستان اروپایی مجبور شدند چنگال تیز ضد ایرانیشان را اندکی نشان دهند واما چاره;,;;;;؟
چاره اینست که ایران شرط قدم به قدم را شروع تعهدات اروپا واجرای عملی ان تعهدات برای بازگشت ایران به ان قراردهد یعنی لغو تعداد مشخص از تحریمها به ازای اجرای بعضی تعهدات ایران
که این بار باید اول اروپا تعهداتش را عملی کند بعد ایران
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۰:۴۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
خوب کاری نداره که ما آمریکا رو تحریم میکنیم باحمایت از کالای ایرانی و متکی بودن به خودمون و توانایی های داخل کشور و گوش به فرمان آقا بودن
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۹:۴۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
موافقم قدم اصلی همینه گوش به فرمان رهبری باشیم چرا که رهبر ایران را مقتدر و باعزت می خواهند، استفاده از کالای وطنی باعث رونق کشور و تحریم کالاهای اروپایی می شود البته تولید کنندگان هم باید کیفیت کالای خود را بالا ببرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۶ ۲۹ دی ۱۳۹۸
انگلیستان و المان و فرانسه نوکرهای امریکای هستند . بی ابروترین کشورهای دنیا هستند . از نظر اخلاقی در رده صفر قرا دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۴ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ننگ بر برجام
Iran (Islamic Republic of)
معین
۰۰:۱۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اروپا آمریکا رو به ایران نمی فروشه . این رو 6سال پیش باید دقت می کردیم
آخرین اخبار