به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،بررسی لایحه شهردار تهران درباره متمم بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران در دستور کار یکصد و نود و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران قرار گرفت.
در ابتدای بررسی این دستور، حجت نظری عضو شورای شهر تهران، گفت: متأسفانه مشاهده میشود که ما در پروژههای پیشنهادی شفافیت نداریم و من خارج از منابع روی مصارف تأکید میکنم که باید کلیات آن به بحث گذاشته شود.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد:کد پروژهای داریم که در آن ۱۱۷ میلیارد تومان را در دفتر شهرداری تهران متمرکز میکند تا برای هزینهها انجام شود و صحبت من این است که اگر ارگانی مشکل دارد چرا باید این هزینه در یک نهاد خاص متمرکز شود و درست این اقدام به این شکل است که ما کمکهای مالی را به همان نهاد مورد نظر بدهیم.
او تصریح کرد: اگر به این شکل بخواهیم عمل کنیم و بگوییم این رقم بودجه در اختیار شهرداری است و شهرداری هرگونه بخواهد در رابطه با آن تصمیم بگیرد با شفافیت مغایر است، زیرا ما در شورای شهر پنجم مدعی شفافیت هستیم و این اقدام خوبی نیست.
حسن رسولی خزانهدار شورای شهر تهران در ادامه جلسه با اشاره به این نکته که ما بر اساس بودجه مصوب سال ۹۸ به شهرداری تهران اجازه دادیم که با استفاده از اختیارات تا ۱۰ درصد بودجه را جابجا کند، گفت: ما در جدول منابع مصارف ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه در این حوزه قرار دادیم و نکته قابل تأمل این است که بودجه ۹۸ نیز بودجهای انقباضی بود.
خزانهدار شورای شهر تهران با اشاره به افزایش بیسابقه هزینههای نگهداشت و توسعه شهر گفت: بر همین اساس کارگروه مشترکی تشکیل داده شد و به نتایجی در این حوزه رسیدیم و امیدوارم که همه در بخش منابع به یک فوریت آن رای دهند.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در ادامه گفت: متمم بودجه در ۲۰ روز گذشته به دست ما رسید و ما باید تا دو روز آینده به دنبال دریافت لایحه بودجه سال ۹۹ باشیم.
او ادامه داد: در همان زمان به کمیسیونهای مربوطه اعلام کردم که متمم بودجه (مبلغ ۵ هزار و ۹۵۷ میلیارد تومان) را بررسی و پس از بررسی در کمیسیون تلفیق مطرح شود که متأسفانه مشغله این موضوع جدی گرفته نشد.
هاشمی گفت: در حال حاضر پیشنهادی با ۶ امضا به دست من رسیده است که میخواهند این دستور از صحن شورای شهر تهران خارج شود.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران به عنوان پیشنهاد دهنده خروج این دستور از صحن شورای شهر تهران، گفت: اصلاحات لازم باید در این حوزه انجام شود و متأسفانه تاکنون کمیسیون بودجه جلسهای در این حوزه برگزار نکرده است.
سالاری تصریح کرد: شما میخواهید کلیات و منابع را امروز رایگیری کنید و سپس وارد مصارف شوید و این به معنی ورود شهرداری تهران به حوزه معماری و شهرسازی برای تأمین این مبلغ از بودجه است و راهی نیست جز شهر فروشی و من میخواهم که از دستور خارج شود و سپس مطرح شود.
حسن رسولی خزانهدار شورای شهر تهران در مخالفت با پیشنهاد خارج شدن این بند از دستور کار شورای شهر تهران، گفت: بر اساس ماده ۲۲ پیشنهاد خارج کردن از دستور با ۳ امضا زمانی است که ما وارد دستور نشده باشیم.
مرتضی الویری عضو شورای شهر تهران درباره پیشنهاد، گفت: ایدهآل این است که این لایحه تصویب نشود و اگر ما این لایحه را به تصویب برسانیم به شهرداری میگوییم که هر کاری که دلش خواست انجام دهد و به واسطه این تصویب به شهرداری گرا میدهیم که از کجا پول دربیاورد.
پس از اظهار نظر موافقان و مخالفان پیشنهاد خارج شدن از این بند (لایحه شهردار تهران درباره متمم بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران) در صحن شورا به رای گذاشته شد که با ۱۱ رای مخالف به تصویب نرسید.
پس از این امر کلیات لایحه شهرداری تهران درباره بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران به رای گذاشته شد که با ۱۴ رای موافق کلیات متمم بودجه شهرداری تهران (۵ هزار و ۹۵۷ میلیارد تومان) به تصویب رسید.
پس از تصویب کلیات پیشنهادی مطرح شد با این مضمون که مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال از محل تبصره ۳۴ و ۳۷ بودجه سال ۹۸ جهت توسعه حمل و نقل عمومی (۲۰ هزار میلیارد ریال مترو و جهت خرید اتوبوس برقی ۳ هزار میلیارد ریال) به درآمد اضافه شود.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر این نکته که پیشنهاد من این است این پیشنهاد به کل تبصره مطرح شود، گفت: من با آقای جهانگیری درباره مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان جهت خرید ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس صحبت کردم و پس از نماز جمعه این هفته با آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی نیز دیداری داشتم که در آنجا این قول را گرفتم که این ۳ هزار میلیارد تومان تأمین شود و اگر ما بخواهیم این پیشنهاد را در جدول بودجه لحاظ کنیم شهرداری از تکاپوی دریافت آن خارج میشود.
پس از اظهار نظر رئیس شورای شهر تهران این پیشنهاد در صحن شورای شهر تهران به رای گذاشته شده که با ۱۸ رای موافق به شکل تبصره به تصویب رسید.
انتهای پیام/