به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در این باره میگوید: «به طور تقریبی ۱۲ ساعت پس از ترک سیگار، بدن خود را از گاز منواکسید کربن پاک سازی میکند؛ بیشترین و بدترین سمی که در سیگار وجود دارد، منواکسید کربن است که میتواند در دوزهای بالا برای زنان بارداری که سیگار میکشند یا در معرض دود سیگار هستند، مضر باشد، زیرا این گاز موجب میشود اکسیژن رسانی به جنین کاهش یابد.»
سیگار پایانه عصبی را تخریب میکند
استعمال سیگار پایانههای عصبی را تخریب میکند بنابراین افراد مزهها و بوها را نسبت به دیگران کمتر احساس میکنند؛ حدود دو روز پس از ترک سیگار پایانههای عصبی به حالت طبیعی خود برمیگردد، بنابراین فرد مزهها را بهتر احساس و بوها را قویتر استشمام میکند.
حدود یک ماه پس از ترک سیگار عملکرد ریهها شروع به بهبود میکند و تا ۹ ماه این روند ادامه دارد.
مناسبترین پاک کنندهها
میوهها و سبزیها به علت داشتن ویتامین C فراوان در پاک سازی بدن از سموم سیگار موثر است.
ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ که در مکملهای امگا ۳ و ماهیهای چرب (ماهیهای دریای جنوب) وجود دارد نیز مفید است.
نکته: مصرف چربیها به ویژه چربیهای اشباع (روغنهای جامد حیوانی و گیاهی) در پایداری سموم در بدن نقش دارد؛ وقتی فردی چربیها به ویژه چربیهای جامد را بیش از حد استفاده میکند، این چربیها به محل نگهداری انواع سموم تبدیل میشود.
پیشنهاد
روزانه دو واحد سبزی (یک لیوان سبزی پخته یا دو لیوان سبزی خام) و سه واحد میوه (سه عدد میوه متوسط) را در برنامه غذایی زمان ترک سیگار در نظر داشته باشید.
منبع: خراسان
انتهای پیام/